Rajsko, wiejsko, sielsko... II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rajsko, wiejsko, sielsko... II

Post »

Ewcia no to zwiedzamy Kanary a co? zawsze to wycieczka a razem razniej, super widoczki
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

No to dalej na Kanary jak jest taka okazja :) Przydałoby się troszkę takiego piaseczku ... czarny z lawy ale nie brudzi za to wspaniale czyści stopy ;:306

Obrazek Obrazek

i piękne widoki na wulkaniczna krainę...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

i urocze uliczki

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Na koniec dzisiejszej wycieczki na winko ;:304

Wczoraj robiłam pierwszy rekonesans na rabatkach, jeszcze nie odsłaniałam wszystkiego ... dzisiaj rano był przymrozek -3 ,ale już świeci ;:3 Miałam wczoraj niemiłe zdarzenie ;:131 ... cały regalik z siewkami runął na ziemię... część sadzonek przepadła ;:145 Widocznie nie jest mi dane mieć obfitego kwitnienia... niektóre nasionka wysieję raz jeszcze, ale niektóre przepadły ;:222

Miłego dnia ze ;:3 i bez niemiłych przygód ;:4

Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ooo, to żal wielki ;:168 Żal przede wszystkim siewek, ale i pracy jaką włożyłaś w opiekę nad nimi ;:185
Z chęcią pobyłabym na takich Kanarach ;:63 Krótkie spodenki już mi się marzą...
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Jak miło Ewuniu spędzić z Tobą choć chwilkę na Kanarach :lol: Z że wirtualnie , no trudno! Wyspy to wyspy i klimat czuć nawet przez komputer. Następnym razem poproś syna, żeby zabrał i Ciebie do pracy ;:108 Kliedy do nas przyjdzie ciepełko? Ja już dziękuję zimie. Ja już jej nie chcę...
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewuniu, tak mi przykro z powodu utraty sieweczek. ;:174 ;:168 Jak to się stało, że regalik spadł? Czyżby kicia nabroiła?
Chyba bym się zapłakała, gdyby coś takiego mnie się przytrafiło. ;:98
Ale co tam, nie będą te roślinki, to będą inne, ;:108 tylko wkładu pracy dotychczasowej żal. ;:174
Jakie sieweczki straciłaś? Może da się coś zaradzić. ;:303
Pozdrawiam, ;:3 życzę i niech już ani jedna sieweczka od Ciebie nie odejdzie. ;:167 ;:167 ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Szkoda siewek, wysiej ponownie i wzmocnij stojak.
Dziękuję za wycieczkę, super widoki.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Fajnie, że się wam podoba taka wycieczka... bywa, że jest jedna na całe życie. Może tak być jak się sprawdzą badania naukowców...Wulkan Cumbre Vieja na wyspie La Palma miał dwa wybuchy 1949 i 1971 od października ubiegłego roku znowu zaczął mruczeć... więc nie wiadomo co dalej ;:131 Ale dzieci już jutro wracają do siebie więc jest OK ... No to na koniec kilka roślinnych ciekawostek z wycieczki :)

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Teraz wracamy do codzienności... moje siewki Pelargonii, Szałwia muszkatołowej, Żeniszka, Gazanie, kilka Kobei no i Aksamitki całe pudełeczko malutkich siewek... poszło do kompostu ... Ziemie z odzysku dokładnie wyplewiłam i zasieję coś innego ... Regał mam mocny, ale to była sytuacja awaryjna ... piec zaczął dymić i trzeba było wietrzyć więc mój M (panikarz) dopadł do regaliku co stoi na drzwiach balkonowych i jak na złość chciał właśnie te drzwi otworzyć mimo, że jest okien w cho... No i koniec znacie ;:223
Pracy, i siewek żal, ale co zrobić :oops: ... Byle do wiosny ;:168

Obrazek Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ewciu,wirtualna wycieczka super,można się zrelaksować i zapomnieć ,muszę powiedzieć ,że różnych pomysłów masz cały wór,sypią się i sypią ,szkoda Twoich sieweczek ,ale jeszcze dużo czasu więc uda się wyprodukować nowe,czasem tak się coś rozwala,ale teraz będzie wiecej słońeczka i bedzie cieplej to roślinki szybciej będą rosły,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewciu miałam juz kiedy latające pomidory ale to tylko jedna podstawa z doniczkami spadła, pozbierałam i rosły. Nie miały tylko imienia :wink: A Twoich żal! M pewnie ma wyrzuty sumienia, nie przejmuj się coś na pewno ze sklepu przyniesie Obrazek
A Leonek też jest na wycieczce?
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

A jakie tu ciekawe wycieczkowe niespodzianki są! ;:215
Nowe siewki szybko wszytsko nadrobią - bo jest coraz cieplej i szybciej będą rosły - pewnie natychmiast pozwolą zapomnieć opowieść o otwartym oknie i piecu ;:168
Tę tunbergię sama siałaś? Dawno jej nie miałam i już mi się za nią zatęskniło.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marciu, Marysiu, Beatko ;:168 siewek szkoda ;:131 chyba się jedna kobea uratowała :) Leoś nie był na wycieczce bo to syn miał z firmy delegację, a wycieczka to tak przy okazji się udało zorganizować. Leoś jest synem córki i teraz ma taki okres, że bez mami to nie bardzo na dłuższą metę, nawet z ukochanym wujciem :lol: Tunbergie miałam z sadzonki, ale teraz posiałam kilka zebranych nasionek i chyba coś wyłazi (2) ...Kilka paletek miałam na parapecie i te ocalały ... Teraz na regale postawiłam pomidorki (jak spadną /odpukać/ to będę mieć jak Marysia miszmasz ) byle coś wzeszło bo od Marci dostałam rarytaski więc chciałabym choć spróbować ...
A teraz muszę się pochwalić, że jak to M mówi - jestem dłubek internetowy i odnalazłam nazwę tego pięknie pachnącego drzewa (z wycieczki na Kanary) to janowiec retam należy do rodziny bobowatych i ma co prawda większe kwiaty ale kształtem podobne do żarnowca... niestety w naszej strefie klimatycznej jest mu za zimno ;:222
Wczoraj pozdejmowałam nieco ściółkę z niektórych cebulkowych bo były tak na wszelki wypadek nieco przysypane i wiszę że szczypiorki rwą się do ;:3
To jeszcze kilka fotek z ogródka ...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

;:3 wszystkim życzę.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewuniu będą nowe siewki... szkoda tego co było, ale cóż zdarza się, osobiście, to czasami mam wrażenie, że mężczyznom bardzo brakuje wyobraźni. :roll:
Wiosna się budzi! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ewuniu piękna wiosenka u Ciebie ;:333 sporo roślinek rwie się do życia , a ziemia już nie jest zmarznięta ??
Siewek szkoda ale zawsze trzeba się liczyć ze stratami - masz jeszcze tych sieweczek to będziesz miała o co dbać :D
Miłej niedzieli życzę ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

A!!! To kot na dwóch nogach narozrabiał... :oops: Takiemu kotu się wybacza, Ewuniu, tym bardziej że ratował Was przed zaczadzeniem, a może nawet przed czymś jeszcze gorszym. ;:138
Przypomniała mi się scena z mojego dzieciństwa. Boże Narodzenie, choinka wystrojona. Brat zapalił świeczki, a były to czasy, gdy lampek elektrycznych jeszcze u nas nie było. No więc brat zapalił świeczki i jedna się przewróciła, zapalił się włos anielski i narobiłam krzyku. ;:202 Tato wpadł do pokoju, przewrócił choinkę, rzucił na nią koc i podeptał, by ugasić ogień. Ugasił, ale choinki w te święta już nie było. ;:174
Szkoda, że nie wszystkie rośliny w naszym klimacie mogą pysznić się swoją urodą. ;:131 Choć z drugiej strony, gdyby wszystko wszędzie, to świat byłby jednostajny, nudny. ;:108
A w Twoim ogrodzie widoczne są już wyraźne symptomy wiosny. ;:333 Teraz już tylko sprzyjająca pogoda potrzebna, niestety wieszczą jeszcze niewielkie mrozy, szczególnie nocami. ;:223

Zdrowego ;:167 i bardzo słonecznego ;:3 tygodnia życzę. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ masz wielkie tulipany! Aż pobiegłam sprawdzić jak mają się moje,ale nawet nosków z ziemi nie wystawiły.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”