Tu na razie jest ściernisko ale będzie ..... ogród - harwi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gizuś ja mam naprawdę fuuul zdjęć jak tu wybrać kilka :roll: Ciężko się zdecydować. Poszukam takie z roślinkami O hihi Dla mnie było szokiem, że zamiast jak u nas np mirabelki sobie przy drogach rosną to u nich Figi i oliwki :shock: Tak najnormalniej w świecie przy drodze pomarańcze, granaty, cytryny :shock: :shock:
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

to nie wybieraj - dawaj wszystkie :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

harwi pisze:Ciężko się zdecydować. Poszukam takie z roślinkami O hihi Dla mnie było szokiem, że zamiast jak u nas np mirabelki sobie przy drogach rosną to u nich Figi i oliwki :shock: Tak najnormalniej w świecie przy drodze pomarańcze, granaty, cytryny :shock: :shock:
Wiolu, wielu z nas na forum to zboczki, ale zdjątka niekoniecznie tylko z rośłinkami :wink:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to macie troszku.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek a z tej roślinki zebrałam nasionka ale nie wiem co to ;)=>>Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

a nie było jakiś sadzonek skubnąć ???:P takie ładne granaty ... :p
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Qurcze nawet nie wiesz jak próbowałam jak mnie nosiło. Nie wiedziałam co skubnąć. Ale i tak nie mieliśmy gdzie pozabierać a tak bluszcza skubnęłam i całe 16 godzin trzymałam go na kolanach ;) Kamil chciał figi a sadzonek było od...... i jeszcze trochę. tylko nie iwem czy w naszych warunkach coś by sobie poradziło. Może kiedyś jeszcze pojedziemy a wtedy obowiązkowo wezmę łopatkę hihi
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Widoki niesamowite, urwiska, wodospady..aż Wam zazdraszczam / tak nieszkodliwie :wink: /. Wiola zrobiona na machoń, gdzie Cię poniosło tam w piach :D
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nio superaśko było niesamowite wrażenia ;) To Plitwickie Jeziera i wodospady na rzece KRK czy jakoś tak ;)

Do dziurki gizuniu do dziurki hihi Fajna ta jama była. ;:183 A tam wszędzie piach kamienie wszystko wysuszone. Plantacje oliwek i winogron i figi. Cała chorwacja chociaż my widzieliśmy kawaląteczek jej. Bo co można przez tydzień zobaczyć. Ale warto było. Polecam. Chociaż droga mecząca ale jak ktoś ma dobry samochód ;:71 to No problemo

Na 15 fotce tej z kwiatuszkami udało mi się złapać jednego nocnego motyla który spijał nektar z kwiatów :shock: Jak powiększy się tam na dole w lewym rogu go widać. Był ogromny jak moja ręka :shock:
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jejku Wiola, jakie cudowne widoki nam pokazujesz. Na obrazkach to istny raj na ziemi, no może oprócz tych spalonych słońcem piasków czy raczej gliny :wink:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dla mnie bomba :)
Wszystko, dokłądnie wszystko mi się podoba, aż chciałoby się zobaczyć w naturze :)
plitvickie Jeziora widziałam na własnę oczęta i byłam pod wielkim wrażeniem. Czy nadal jest tam inny kilmat i pogoda niż kawałek dalej ?
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W plitwickich jeziorach było naprawdę ciepło jak akurat tam byliśmy a robią ogromne wrażenie nie powiem. A po drodze w Słoweni padał deszcz ;) Ale przez cała chorwację klimat się naprawdę zmienia. Im dalej w dół, że tam powiem to coraz goręcej. My byliśmy między Zadarem a Szibenikiem. W CRO byliśmy pierwszy raz a mam nadzieje, że nie ostatni ;) Musze mieć te figi :twisted: i chciałabym kiedyś odwiedzić Dubrownik ;)

Na lądzie są rośliny i jest bajecznie ale im niżej a już wyspy to są same wysuszone pełne właśnie piasku i gliny i skał. Gdzieniegdzie palmy i malutkie wysuszone drzewka i oliwki.

Czy ktoś wie co to może za roślinka z której zebrałam nasionka :oops:
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witaj Wiolunia. Ja tu przybyłam Ci powiedzić, abyś na grzybki sie wybrała, a szczena mi opadła jak ujrzałam te cudowne widoki. Oj to na pewno super mieliscie wakacje. Zazdroszczę. A wracając go grzybów Wiolunia ja po prostu nie mogę bez lasu wytrzymac jak wiem, ze są grzyby, a ze zaraz 4 wrzesnia wybywam z kraju na 2 miesiące, to akurat sezon grzybowy minie jak wrócę, dlatego tak męża męcze aby choc na chwilkę pojechać i zawsze choć troszke sie uzbiera. Buziaki dla Ciebie i milutkiego dzionkaObrazek
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ha mnie na grzyby nie trzeba namawiać. Jak się dowiedziałam, że jest wysyp to już dziś chciałam pisać urlop na żądanie hihi Jak będziemy już w Gałowie mieszkać to codziennie po pracy będę śmigać jak ty. Teraz jeszcze w samym centrum miasta mieszkamy wiec do lasku kawałek. A mojego M tez ciągnę tylko on to raczej je depcze niż znajduje nawet jak za nim idę krok w krok to więcej znajdę niż on. Mówi na mnie że ja już węchem je wyczuwam i że to niesprawiedliwe ze mam wbudowany radar a on nie buhahah. Ale przydaje się nosi kosze hihi i w weekend ma to jak w banku. W sobótkę jednak działkę trzeba odwiedzić bo nie byliśmy przez ten urlop z 1,5 tygodnia ;)

Wakacje super ale to tylko tydzień ale zawsze coś. Niezapomniane wrażenia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”