Tu na razie jest ściernisko ale będzie ..... ogród - harwi
Wiolu, wielu z nas na forum to zboczki, ale zdjątka niekoniecznie tylko z rośłinkamiharwi pisze:Ciężko się zdecydować. Poszukam takie z roślinkami O hihi Dla mnie było szokiem, że zamiast jak u nas np mirabelki sobie przy drogach rosną to u nich Figi i oliwki Tak najnormalniej w świecie przy drodze pomarańcze, granaty, cytryny
- harwi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2008, o 14:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Qurcze nawet nie wiesz jak próbowałam jak mnie nosiło. Nie wiedziałam co skubnąć. Ale i tak nie mieliśmy gdzie pozabierać a tak bluszcza skubnęłam i całe 16 godzin trzymałam go na kolanach ;) Kamil chciał figi a sadzonek było od...... i jeszcze trochę. tylko nie iwem czy w naszych warunkach coś by sobie poradziło. Może kiedyś jeszcze pojedziemy a wtedy obowiązkowo wezmę łopatkę hihi
- harwi
Nio superaśko było niesamowite wrażenia ;) To Plitwickie Jeziera i wodospady na rzece KRK czy jakoś tak ;)
Do dziurki gizuniu do dziurki hihi Fajna ta jama była. A tam wszędzie piach kamienie wszystko wysuszone. Plantacje oliwek i winogron i figi. Cała chorwacja chociaż my widzieliśmy kawaląteczek jej. Bo co można przez tydzień zobaczyć. Ale warto było. Polecam. Chociaż droga mecząca ale jak ktoś ma dobry samochód to No problemo
Na 15 fotce tej z kwiatuszkami udało mi się złapać jednego nocnego motyla który spijał nektar z kwiatów Jak powiększy się tam na dole w lewym rogu go widać. Był ogromny jak moja ręka
Do dziurki gizuniu do dziurki hihi Fajna ta jama była. A tam wszędzie piach kamienie wszystko wysuszone. Plantacje oliwek i winogron i figi. Cała chorwacja chociaż my widzieliśmy kawaląteczek jej. Bo co można przez tydzień zobaczyć. Ale warto było. Polecam. Chociaż droga mecząca ale jak ktoś ma dobry samochód to No problemo
Na 15 fotce tej z kwiatuszkami udało mi się złapać jednego nocnego motyla który spijał nektar z kwiatów Jak powiększy się tam na dole w lewym rogu go widać. Był ogromny jak moja ręka
- harwi
W plitwickich jeziorach było naprawdę ciepło jak akurat tam byliśmy a robią ogromne wrażenie nie powiem. A po drodze w Słoweni padał deszcz ;) Ale przez cała chorwację klimat się naprawdę zmienia. Im dalej w dół, że tam powiem to coraz goręcej. My byliśmy między Zadarem a Szibenikiem. W CRO byliśmy pierwszy raz a mam nadzieje, że nie ostatni ;) Musze mieć te figi i chciałabym kiedyś odwiedzić Dubrownik ;)
Na lądzie są rośliny i jest bajecznie ale im niżej a już wyspy to są same wysuszone pełne właśnie piasku i gliny i skał. Gdzieniegdzie palmy i malutkie wysuszone drzewka i oliwki.
Czy ktoś wie co to może za roślinka z której zebrałam nasionka
Na lądzie są rośliny i jest bajecznie ale im niżej a już wyspy to są same wysuszone pełne właśnie piasku i gliny i skał. Gdzieniegdzie palmy i malutkie wysuszone drzewka i oliwki.
Czy ktoś wie co to może za roślinka z której zebrałam nasionka
- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
Witaj Wiolunia. Ja tu przybyłam Ci powiedzić, abyś na grzybki sie wybrała, a szczena mi opadła jak ujrzałam te cudowne widoki. Oj to na pewno super mieliscie wakacje. Zazdroszczę. A wracając go grzybów Wiolunia ja po prostu nie mogę bez lasu wytrzymac jak wiem, ze są grzyby, a ze zaraz 4 wrzesnia wybywam z kraju na 2 miesiące, to akurat sezon grzybowy minie jak wrócę, dlatego tak męża męcze aby choc na chwilkę pojechać i zawsze choć troszke sie uzbiera. Buziaki dla Ciebie i milutkiego dzionka
- harwi
Ha mnie na grzyby nie trzeba namawiać. Jak się dowiedziałam, że jest wysyp to już dziś chciałam pisać urlop na żądanie hihi Jak będziemy już w Gałowie mieszkać to codziennie po pracy będę śmigać jak ty. Teraz jeszcze w samym centrum miasta mieszkamy wiec do lasku kawałek. A mojego M tez ciągnę tylko on to raczej je depcze niż znajduje nawet jak za nim idę krok w krok to więcej znajdę niż on. Mówi na mnie że ja już węchem je wyczuwam i że to niesprawiedliwe ze mam wbudowany radar a on nie buhahah. Ale przydaje się nosi kosze hihi i w weekend ma to jak w banku. W sobótkę jednak działkę trzeba odwiedzić bo nie byliśmy przez ten urlop z 1,5 tygodnia ;)
Wakacje super ale to tylko tydzień ale zawsze coś. Niezapomniane wrażenia.
Wakacje super ale to tylko tydzień ale zawsze coś. Niezapomniane wrażenia.