Działka nr 30 - safiori
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Witaj
Urokliwe zakątki, oczko, piękna kolekcja koleusów i super kudłate czworonogi
Urokliwe zakątki, oczko, piękna kolekcja koleusów i super kudłate czworonogi
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
[quote="safiori"]
To moja sliczna Hebe . Naczytałam się się niestety może nie przetwac zimy ,ale by mi było szkoda gdyby faktycznie miala przymarnąć
U mnie kilka lat temu nie przetrwała zimy mimo okrycia
pięknie kwitła serduszka, zachwycająca delikatność, róże jak zawsze wspaniałe
To moja sliczna Hebe . Naczytałam się się niestety może nie przetwac zimy ,ale by mi było szkoda gdyby faktycznie miala przymarnąć
U mnie kilka lat temu nie przetrwała zimy mimo okrycia
pięknie kwitła serduszka, zachwycająca delikatność, róże jak zawsze wspaniałe
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
Witam wszystkich co odwiedzili mój ogródeczek. Dawno mnie nie było ale jakoś coraz mniej czasu mam. Lucy moje funkie rosną same z siebie widocznie odpowiada im ziemia i zacienione miejsce podsypuję raz w roku troche nawowem i to wszystko Koleusy nie przetrwały zimny niestety , jak przywiozlam je z dzialki do domu szybko zmarniały widać domowe warunki im nie odpowiadały. Trzeba będzie na nowo kupować.
Hebe nie przetrzymała zimy a szkoda
Tulipanki już wychodzą, krokusów na razie nie widać nie wiem czy wyginęły czy dopiero wyjdą, winogrono przycięte jeszcze bym musiała jabłonie troche uporządkować, ale to w przyszły weekend jeśli pogoda dopisze.
Hebe nie przetrzymała zimy a szkoda
Tulipanki już wychodzą, krokusów na razie nie widać nie wiem czy wyginęły czy dopiero wyjdą, winogrono przycięte jeszcze bym musiała jabłonie troche uporządkować, ale to w przyszły weekend jeśli pogoda dopisze.
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
safiori - przyszłam w odwiedziny do Ciebie. Widzę ładnie zagospodarowaną działeczkę, pewnie spędzasz tu każdą wolną chwilę, a zwierzęta Ci w tym towarzyszą. Próbowałam zaprzyjaźnić moją psinkę z kotem, ale skończyło się tym, że pies miał podrapany do krwi nos a ja ręce. Psina miała dobre zamiary, chciała tylko kotkę obwąchać, ale kotka o tym nie wiedziała. Więcej nie próbowałam.
Szkoda, że Twoje hebe przemarzło, ale to nie nasz klimat roślina - widziałaś u mnie zdjęcie żywopłotu z hebe (tzn. zdjęcie u mnie, żywopłot w Irlandii)? Niestety musimy traktować takie roślinki jak doniczkowe, typu datura, fuksja i chować do pomieszczeń na zimę albo liczyć się ze stratami :x .
Piszesz, że dużo cienia na Twojej działce, ale rośliny do cienia piękne są - przykładem Twoje funkie. Podziwiam wisterię, mam fioletową 3 lata, jeszcze nie kwitła, biała też śliczna.
Szkoda, że Twoje hebe przemarzło, ale to nie nasz klimat roślina - widziałaś u mnie zdjęcie żywopłotu z hebe (tzn. zdjęcie u mnie, żywopłot w Irlandii)? Niestety musimy traktować takie roślinki jak doniczkowe, typu datura, fuksja i chować do pomieszczeń na zimę albo liczyć się ze stratami :x .
Piszesz, że dużo cienia na Twojej działce, ale rośliny do cienia piękne są - przykładem Twoje funkie. Podziwiam wisterię, mam fioletową 3 lata, jeszcze nie kwitła, biała też śliczna.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
jestem zachwycona Twoim ogrodem, kolorami, różnorodnością i pomysłowością a do tego masz jeszcze zwierzątka.. zachwycające miejsce...
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Dawno nie zaglądałam na forum. cos ostatnio czasu brakuje. Nie wiem jak u was ale u mnie kwietniowe przymrozki spustoszyły działeczkę. wymarzly róże co prawda odbijaja ale zanim się zregeneruja to nie będa zachwycać swoimi kwiatami. Przemarzla glicynia więc o kwiatach tylko mogę pomarzyć. 70 % trzeba będzie wyciąć co do reszty to tulipany juzprzekwitly nawet nie zdażyłam zdjęć zrobić isry kwitly w zeszly weekend ale nie miała aparatu przy sobie więc pewnie już też nie zdąże foty strzelić. Odnowiliśmy elewację naszej altany mąż mnie poprawia "domku" ale tak mała łupinka to nawet nie domek w przyszłym tygodniu wstawię zdjęcia domku po regeneracji