Kawon (arbuz) - część 11
Re: Kawon (arbuz) - część 11
W porządku, zastosuję się do etykiety. Mam nadzieję, że nic im nie będzie
-
- 200p
- Od: 5 maja 2019, o 17:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Arbuzy, które były moczone i wyglądały jakby miały zgnić, w końcu zaczely kiełkować. Pomogło postawienie doniczek na piecu w kotłowni . A szkoda by było takich cennych nasion
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Po dwóch dniach w mniejszym inkubatorze arbuzy wyglądają na razie OK. Tylko jeden raczej jest spisany na straty. Za dwa dni zdejmuję osłony i wpuszczę trochę światła (bez słońca). Za tydzień wyciągnę z inkubatora. Cztery z lewej to maluchy zaszczepione metodą japońską, reszta na jeden liścień.
Dla osób, które nie szczepią ilości hurtowych polecam metodę butelkową - butelka PET po Pepsi 2L z obciętym dnem i kubek po śmietanie 400 ml pasują idealnie.
Dla osób, które nie szczepią ilości hurtowych polecam metodę butelkową - butelka PET po Pepsi 2L z obciętym dnem i kubek po śmietanie 400 ml pasują idealnie.
-
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
Ja chyba za dwa dni będę próbować szczepić Trzymajcie kciuki, żeby się udało
Moje arbuzy (te bez szczepienia) już się pokazują. Są teraz w większości w kotłowni, więc jutro te co wyjdą dostają wizę do foliaka
Moje arbuzy (te bez szczepienia) już się pokazują. Są teraz w większości w kotłowni, więc jutro te co wyjdą dostają wizę do foliaka
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
U mnir dopiero pierwsze wychodzą ponad ziemię. Widzę Złoto wolicy, Rosario i Crimson giant.
Czekam na kolejne.
Czekam na kolejne.
- Karczownik
- 200p
- Od: 1 kwie 2019, o 15:54
Mrożone przez dobę nasiona Crimson Sweet dały dziś efekt 100% wschodów. 4 z 4 są nad powierzchnią. Wysiew 21.04.
-
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
Bardzo ładny materiał do szczepieniarolnik90 pisze:Ja dopiero jutro szczepie
--julian-- pisze:Ja chyba za dwa dni będę próbować szczepić Trzymajcie kciuki, żeby się udało
Żeby faktycznie z takich informacji wyciągnąć jakiekolwiek wnioski, to należałoby równolegle zawsze przeprowadzać próbę zerową bez mrożenia - dla porównania. Tak to niestety dalej nie wiemy co daje mrożenie nasion. Takie zboczenie zawodoweKarczownik pisze:Mrożone przez dobę nasiona Crimson Sweet dały dziś efekt 100% wschodów. 4 z 4 są nad powierzchnią. Wysiew 21.04.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 27 kwie 2020, o 20:16
-
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
- Karczownik
- 200p
- Od: 1 kwie 2019, o 15:54
wokan, tak czy owak, przemrozić przed siewem nie zaszkodzi. Efekt z próbą zerową jest na wcześniej wklejonym filmiku.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 12 kwie 2020, o 08:49
Witam ja siałem melony zamrożone 19 - 04 wyszo100% a normalnie jak na razie jakieś 50% siane tego samego dnia a więc efekt jest jak się zamrozi już tak zawsze będę robił i polecam żebyście spróbowali
Może by tak jakieś znaki interpunkcyjne stosować / jokaer
Może by tak jakieś znaki interpunkcyjne stosować / jokaer
Czy nasiona w ziemi mogą mieć za mokro i zgnić w przeciągu 2 tygodni nie wychodząc z doniczki? W każdej doniczce na 1 odmianę miałam wrzucone 3 nasionka, a tylko z jednej wyrosła 1 sztuka cukinii i z drugiej 1 Janosik. Reszta - dynie i arbuzy - jak nie było tak nie ma, a wszystkie wysiewane były 14.04...
Dziś powtórzyłam wysiew, ale naprawdę nie mam pomysłu co mogło pójść nie tak.
Dziś powtórzyłam wysiew, ale naprawdę nie mam pomysłu co mogło pójść nie tak.
Pozdrawiam, Gosia:)