Wszystko o... pomidorach. - 3cz.(20.01.09-29.05.09)
Szczerze to ciężko będą miały dojść do siebie. Może spróbuj je przesadzić do innej ziemi. Chyba na balkonie wychłodziłaś sadzonki...świadczy o tym fioletowy kolor liści. Słonko słonkiem a chłodny wiaterek zrobi swoje.
pozdrawiam
pozdrawiam
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja do każdej rozsady (warzywnej czy kwiatowej) używam specjalnej ziemi do rozsady kupionej w markecie. Zaufałam i nigdy mnie nie zawiodła. Wszystkich składników jest w sam raz, ziemia jest odpowiednio przepuszczalna i żyzna. Polecam! Do rozsady czasami dokładam nieco żwirku i przesianej ziemi kompostowej. Sadzonki nigdy nie są "głodne" i składników im starczy do chwili sadzenia do gruntu.
-
- ---
- Od: 31 sty 2008, o 16:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam!
ja niedawno wzięłam się za pomidorki.Chciałam się zapytać kiedy mam je pikować do większych doniczek:)??były wysiane 14 kwietnia.czytałam na forum ze jak mają 2 liście właściwe lub po ok 2 tyg??ale wc iąz mam wątpliwości cczy będę wiedzieć kiedy
ja niedawno wzięłam się za pomidorki.Chciałam się zapytać kiedy mam je pikować do większych doniczek:)??były wysiane 14 kwietnia.czytałam na forum ze jak mają 2 liście właściwe lub po ok 2 tyg??ale wc iąz mam wątpliwości cczy będę wiedzieć kiedy
"Miłość jest pierwszą wśród nieśmiertelnych rzeczy"