Ogródek Pszczółki cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przepiękna optymistyczna wiosna u Ciebie Pszczółko.Feeria barw i roślin!Cudnie!!
Naładowałam akumulatory na cały dzień ,chociaż i u mnie coraz bardziej optymistycznie i kolorowo - jak to na wiosnę...
pozdrawiam.
Maryna. ;:8
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gdybym nie wiedziała to pomyślałabym że to lato. Nie chce się wierzyć, że roślinki już tak okazale kwitną :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiesiu, dziękuję Ci bardzo za obszerną informację. Trochę drogie to urządzenie, ale może u nas będzie tańsze? :roll: Jeśli będzie! Juz szukam.
Raz jeszcze dziękuje i buziaki przesyłam! ;:79
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Maryniu Dziękuję za wizytę. Przesyłam Ci troszkę naszej wiosny z buziakami i gorąco zapraszam.

Sabinko u was też szybko wszystko rozkwitnie. nawet sie nie obejrzysz a będzie równie zielono jak u nas.

Izuś nie ma za co, nie ma za co. Myślę że będzie troche tańsze w Polsce i uda Ci się znaleźć.
Duża buźka dla Ciebie również.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
myszek
500p
500p
Od: 28 kwie 2007, o 00:37

Post »

Witaj Wiesiu!
Zwabił mnie do Ciebie powojnik a zachwycił cały ogródek ;:138 . Przepięknie tu! Urzekające róże, cała reszta roślin fantastycznie się komponuje.
Przy okazji mogę chyba pomóc w identyfikacji botanicznego tulipanka z 5 strony. Wygląda wypisz wymaluj jak mój 'Johann Strauss'. Jeśli jeszcze ma od zewnętrznej (spodniej?:)) strony na trzech płatkach czerwony pas, do 2/3 wysokości, to na pewno jest on :).
Będę tu zaglądać w oczekiwaniu na clematisy i przy okazji podziwiać inne cudowności....

Pozdrowienia,
Mysza

'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

pospacerowalam, tu u ciebie to juz lato, natrafilam na laki jakos nie moge sie dochować.
Laki pamiętam z dzieciństwa było ich zatrzęsienie piekna paleta barw, własnie u Ciebie zobaczyłam ten aksamitny kolor, musze nad tym popracować.
Wróce na pewno znowu cos wypatrzę, pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A u mnie dzisiaj była burza, ale nie spadła ani jedna kropla deszczu.
A szkoda, bo z pewnością dobrze wpłynęło by to na roślinki i zazieleniło się bardziej.
Czekam na następne zdjęcia , bo tam u Ciebie pewno niedługo zakwitną już róże. :wink: :lol:
U Alutki jest już pierwszy pączek. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Witam Was gorąco.

Myszku
witaj w moich progach. Dziękuje za pochwały i identyfikację tulipanka botanicznego. Nie mogę sprawdzić czy
on ma czerwony pas do 2/3 wysokości bo już przekwitł, ale na pewno jest czerwonawy od spodu płatków. Sprawdzę w
przyszłym roku jeśli jeszcze zakwitnie bo w tym roku było bardzo cieńko z botanicznymi.
Spróbuję dać kilka zdjęć powojników z poprzednich lat w oczekiwaniu na nowe. A one już tuż, tuż bo prawie wszystkie
mają już pączki. Zapraszam częściej.

Najpierw dzisiejsze zdjęcia wiosenne. Migdałowiec już przekwitł i rozwija liście na całego.

Obrazek

Szachownica cesarska zaczyna juz kwiatnąć a ta obok to chyba jej potomstwo.

Obrazek

Mój nowy nabytek, wbrew pozorom jeszcze nie posadzony, to pierwiosnek 'Gold Laced'.

Obrazek

Część pozostałych nowości wylądowała na nowej rabatce wykrojonej z reszty trawnika. Niestety brak miejsca
to nie żarty i już nie mam innego wyjścia tylko uszczknąć trochę trawniczka. Zresztą sami widzicie że on nie jest w
najlepszym stanie i nie ma czego żałować. Nie mam ręki do trawników.

Obrazek

Obrazek

Pozostałe zakupy gdzieś jeszcze upchnę. Została ich może z dziesiątka do posadzenia. Przed tym bambusowym
brzegiem rabatki posadzę szpalerek szafirów które muszą opuścić inna rabatę zaraz po przekwitnieciu i ususzeniu
liści.

U mnie są tak częste przeprowadzki roślin, szczególnie w ostatnim czasie, że najlepiej jakby one miały kółka a nie
korzenie.

Trzymajcie się cieplutko.
Wątki Pszczółki
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47

Post »

Witaj Wiesiu,
na tym polega cały urok tej naszej zabawy w ogrodnictwo - ciągle coś się dzieje, a my lubimy "ruch w interesie".

Ja też latam z roślinkami po ogrodzie i zdarza się, że jakąś nieszczęśnicę przesadzam kilka razy i ciągle nie jestem zadowolona...
A najgorzej jak tak stanę sobie w drzwiach na ogród, patrzę, patrzę i kombinuję... co by tu jeszcze...
I najczęściej wpadam na jakiś genialny pomysł, a potem jego realizacja kosztuje mnie mnóstwo pracy.
Dzisiaj kupiłam piękną magnolię gwiażdzistą, ale zanim ją posadziłam musiałam wykarczować hektary trawnika.
A że temperatura dochodziła w słońcu do 30 stopni, to teraz dogorywam.
Ale jestem szczęśliwa, bo magnolia jest cała w pąkach i za kilka dni zakwitnie!
Miłego wieczoru :lol:
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Taruś ja lubię laki bo też mi się Polska przypomina ale fakt że one są dość trudne do uprawy. Najlepiej je uprawiać
jak dwuletnie kwiaty bo te stare po roku albo dwóch robią sie brzydkie takie wyciągnięte i gorzej kwitną. Bardzo łatwo
się je sieje zresztą same chętnie się wysiewają. Ja wolę te żółte albo z przewagą żółci ale w mojej glebie stają się
bardziej czerwone ale też ładne. Mogę Ci podesłać trochę nasionek tych żółtych albo pozbierać te czerwone w tym roku.

Grażynko będą zdjęcia róz niedługo bo widziałam na mojej najwcześniejszej róży już TAAAAAAKIE duże pączki. Ale
to nie EDEN tak jak u Alutki ale 'Madame P.S. Dupont'.

Gorące pozdrowionka.
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Pierwiosnki w ogóle bardzo lubię ale ten twój nowy nabytek..... cudowny :D
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Przyłączam się do słów Mariolki- pierwiosnek śliczny :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Dalu widzę że mamy wiele wspólnego, to wybieganie do ogródka rano w piżamie, ciągłe zmiany i udoskonalanie
ogrodu, przeprowadzki kwiatów. Tylko Ty to robisz z większym rozmachem i na większą skalę a efekty są wspanałe.
Muszę zajrzeć do Ciebie by zobaczyć magnolię gwiaździstą, jestem bardzo ciekawa. Już lecę.

Mariolko i Cynthio jak myślicie, z jakimi kwiatkami ten pierwiostek można będzie ładnie połączyć?
Ja proponuję żółty omieg i czarne tulipany takie jak na przykład 'Queen of the Night'. Albo smagliczka która kwitnie
w tym samym czasie.
Wątki Pszczółki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”