Gradobicie

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
colezka
500p
500p
Od: 6 maja 2009, o 12:21

Post »

U mnie w województwie łódzkim padało rano tak mocno, że z dróg zrobiły się małe rzeki. Teraz sie troszkę uspokoiło, ale ciągle popaduje :D Zimno o słońcu można tylko pomarzyć :(
Pozdrawiam Łukasz

Pogoda jak kobieta zmienna jest :D
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

We Wrocławiu nad ranem przeszła burza okropna, miałam wrażenie że pioruny walą tuż za oknem. Następował błysk i razem z nim od razu huk. Moje koty nie wiedziały co się dzieje...
minimisia
100p
100p
Od: 17 maja 2007, o 11:42

Post »

Ja już też zaklinam pogodę bo lato minie i nie nacieszymy się słońcem. Na pocieszenie powiem, że PODOBNO od piątku ma być poprawa i będzie wysoka temperatura. Oby...
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

MagdaMisia pisze:We Wrocławiu nad ranem przeszła burza okropna, miałam wrażenie że pioruny walą tuż za oknem. Następował błysk i razem z nim od razu huk. Moje koty nie wiedziały co się dzieje...
To była burza-matka, przeszła u nas o północy, poszła na zachód.
Za nią ciągnie się cały korowód burz- córek !! Idzie zwariować! Ileż można mieć tyle i takiego potomstwa! Jest okropnie parno, u mnie temp. 20 stopni, w tej chwili przebłyskuje niebieskie niebo między chmurami, w oddali widać następną córkę z długimi warkoczami błyskawic!!!
Awatar użytkownika
Szymonambar222
500p
500p
Od: 28 gru 2008, o 08:23

Post »

Ja tam lubię burki choć powodują wiele szkód.UU do mnie też dochodzi jakaś burza słychać grzmoty w oddali. :)

Poprawka już nie nadchodzi już jest na polu jest jak przedstawienie.Wszędzie się błyska mieni i grzmi !! i to porządnie
Człowiek Jest Tajemnicą: Z Tajemnicy Przybywa I W Tajemnicę Odchodzi
Awatar użytkownika
lukaszx95
100p
100p
Od: 19 cze 2009, o 16:54

Post »

Sam deszcz jest raczej średnio szkodliwy.Najgorszy jest grad raz był taki ,że nawet okno wybił ,nie wspominając już o szkodach na polu ,jednym słowem została sama sałatka wielowarzywna. Choć tego roku mam wrażenie ,że moje ogórki prześladuje jakaś klątwa ,tyle co wzeszły scioł je przymrozek (na szczęście się odratowały) ,jakieś 3 tygodnie temu pociął im listki grad wielkości dużej czereśni.Aż się boje co może być teraz.
Awatar użytkownika
Szymonambar222
500p
500p
Od: 28 gru 2008, o 08:23

Post »

Hura Hura Hura burka przeszła a temperatura skoczyła o 10 st w godz.Z plus 10 do +20 i dalej rośnie.Ale się cieszę po tych chłodach ostatnio przez południe temp nie dochodziła do 10 st :shock: :shock: .I lało i lał i lało tak że już samo błoto i rzeka wezbrała i nawet słoneczko wyszło :D :D
Człowiek Jest Tajemnicą: Z Tajemnicy Przybywa I W Tajemnicę Odchodzi
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

we Wrocławiu dalej to samo - chciałam do Kwiatonu podjechać i na nasze ranczo kotkę nakarmić ale leje bez przerwy... :(
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdo, jeszcze może godzinka i będzie u Was przerwa w podlewaniu, jak długa, nie wiem. Ze wschodu nadciągają kolejne chmury.
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niby przerwa jest ale nie zapowiada się ona na długo... a co mi tam biorę parasol i wsiadam w tramwaj do Kwiatonu...
Awatar użytkownika
lukaszx95
100p
100p
Od: 19 cze 2009, o 16:54

Post »

A jak wygląda teraz u was sytuacja czy padał u kogoś grad?
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gradu to chyba nie było nigdzie, u nas właśnie przeszła piąta burza dzisiaj!
A myślałam, że już popołudniu będzie spokój. Czereśnie pękają na potęgę na drzewie !
MirekL
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 10 lis 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

colezka pisze:U mnie w województwie łódzkim padało rano tak mocno, że z dróg zrobiły się małe rzeki. Teraz sie troszkę uspokoiło, ale ciągle popaduje :D Zimno o słońcu można tylko pomarzyć :(
No ja też w łódzkim ani chybi.... ani kropli.. 25 st.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”