Storczykowy kącik
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczykowy kącik
Lauro
Dopiero wgłębiam się w tematy storczykowe. Wczoraj wieczorem odwiedziłam Twój wątek, ale nie zostawiłam śladu.
Dzisiaj zajrzałam ponownie i stwierdziłam, że po prostu muszę coś napisac.
Jestem laikiem w temacie orchidei, ale kocham wszelaką zieleninkę i lubię pogłębiac swoją wiedzę nawet na temat czegoś, czego
sama u siebie nie mam (albo jeszcze nie mam ).
Twój wątek będzie należał do moich ulubionych w Orchidarium. Zobaczyłam u Ciebie dużo roślinek o których nigdy wcześniej
nie słyszałam. Ale oprócz nich wypatrzyłam też te, które od dawna znam i podziwiam u wielu Forumków: sabotki, masdevalie czy np. falki botaniczne. Cała Twoja kolekcja jest cudna i serdecznie Ci życzę wielu pięknych storczykowych kwitnień
no i gratuluję pasji z jaką uprawiasz swoje cudeńka.
Pozdrawiam
Ela
Dopiero wgłębiam się w tematy storczykowe. Wczoraj wieczorem odwiedziłam Twój wątek, ale nie zostawiłam śladu.
Dzisiaj zajrzałam ponownie i stwierdziłam, że po prostu muszę coś napisac.
Jestem laikiem w temacie orchidei, ale kocham wszelaką zieleninkę i lubię pogłębiac swoją wiedzę nawet na temat czegoś, czego
sama u siebie nie mam (albo jeszcze nie mam ).
Twój wątek będzie należał do moich ulubionych w Orchidarium. Zobaczyłam u Ciebie dużo roślinek o których nigdy wcześniej
nie słyszałam. Ale oprócz nich wypatrzyłam też te, które od dawna znam i podziwiam u wielu Forumków: sabotki, masdevalie czy np. falki botaniczne. Cała Twoja kolekcja jest cudna i serdecznie Ci życzę wielu pięknych storczykowych kwitnień
no i gratuluję pasji z jaką uprawiasz swoje cudeńka.
Pozdrawiam
Ela
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lauro, ale cuddowne widoki u Ciebie zobaczyłam.
Te wiszące Vandy, a szczególnie te w glinianych doniczkach robią niesamowite wrażenie. Po takim wczasowaniu nic dziwnego, że masz takie cudowne kwitnienia.
Mam też taką samą szklarenkę. Jest bardzo praktyczna.
Powodzenia w dalszej uprawie.
Te wiszące Vandy, a szczególnie te w glinianych doniczkach robią niesamowite wrażenie. Po takim wczasowaniu nic dziwnego, że masz takie cudowne kwitnienia.
Mam też taką samą szklarenkę. Jest bardzo praktyczna.
Powodzenia w dalszej uprawie.
- Iryseq
- 200p
- Od: 15 maja 2011, o 13:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Laura, czy Ty kupiłaś na wystawie te piękne storczyki? Zwłaszcza ten co ma liście w kropeczki?:D
Elu, bardzo dziękuję za tak miły komentarz No i oczywiści zapraszam częściej Nie myśl jednak, że można tu tak wpadać bez konsekwencji - ani się obejrzysz a będziesz zarażona
Więc już teraz mówię WITAJ w ORCHIDARIUM, bo pewnie niedługo będziesz tę pasję dzieliła z nami
Asiu, miło mi,że podobają Ci się Vandy w glinianych donicach. Bardzo bym chciała,żeby i im się spodobały
A z tym kwitnieniem to mam wrażenie, ze im więcej się staram tym gorzej
Jolu, storczyki kupuję właściwie gdzie się da - wystawy, sklepy internetowe, allegro. Ten z listkami w kropeczki to pewnie Ci chodzi o Paphiopedilum czyli sabotek - faktycznie pochodzi z wystawy. Kupowałyśmy razem z koleżanką niekwitnące za 15 zł
A teraz przedstawiam kwitnącą piękność od Martusi Kwitnienie nie jest moją zasługą bo dostałam ją z pędami
Pozdrawiam, Laura
Więc już teraz mówię WITAJ w ORCHIDARIUM, bo pewnie niedługo będziesz tę pasję dzieliła z nami
Asiu, miło mi,że podobają Ci się Vandy w glinianych donicach. Bardzo bym chciała,żeby i im się spodobały
A z tym kwitnieniem to mam wrażenie, ze im więcej się staram tym gorzej
Jolu, storczyki kupuję właściwie gdzie się da - wystawy, sklepy internetowe, allegro. Ten z listkami w kropeczki to pewnie Ci chodzi o Paphiopedilum czyli sabotek - faktycznie pochodzi z wystawy. Kupowałyśmy razem z koleżanką niekwitnące za 15 zł
A teraz przedstawiam kwitnącą piękność od Martusi Kwitnienie nie jest moją zasługą bo dostałam ją z pędami
Pozdrawiam, Laura
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Lauro Masz wspaniałą różnorodną kolekcję! Widzę, ze wszystko u Ciebie pięknie rośnie i kwitnie. Ale ja najbardziej podziwiam twoje vandy , botaniki tez są piękne, ale ja mam jedynie neofinetię... bo tak prawdę powiedziawszy to nie znam sie zbyt na ich hodowli, a i warunków nie mam do ich uprawy, co nie znaczy że nie lubię ich podziwiać . Z pewnością jeszcze bedę podglądać twój wątek nie raz
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Cudny kwiatuszek masdevallii ;)
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 28 maja 2011, o 10:24
Cudny kwiatek masdevallii a zdjęcie z werandującymi się storczykami to dopiero widok jak w raju ;:91
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
W imieniu własnym i podopiecznych dziękuję wszystkim odwiedzającym za pochwały
Vanda w pełni kwitnienia:
Niestety przedwcześnie przekwita. Brzegi płatków ciemnieją. Nie wiem jaka jest tego przyczyna?
Dwie Vandy wypuściły pędy, które ciemnieją na końcówkach. Może to jakaś choroba grzybowa je zaatakowała?
Prezent urodzinowy od córeczek
Cornu cervii na tle zieleni:
A tu widać moją bezskuteczną walkę z wełnowcem
Na koniec kolejne kwitnienie Masd. princeps, które napawa mnie dumą
Miłej nocki
Vanda w pełni kwitnienia:
Niestety przedwcześnie przekwita. Brzegi płatków ciemnieją. Nie wiem jaka jest tego przyczyna?
Dwie Vandy wypuściły pędy, które ciemnieją na końcówkach. Może to jakaś choroba grzybowa je zaatakowała?
Prezent urodzinowy od córeczek
Cornu cervii na tle zieleni:
A tu widać moją bezskuteczną walkę z wełnowcem
Na koniec kolejne kwitnienie Masd. princeps, które napawa mnie dumą
Miłej nocki
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Piękne
Vanda naprawdę rzuca na kolana, szkoda, że kończy kwitnienie.
Ratuj tą białą perełkę zanim zjedzą ją te paskudne wełnowce, żal takiej ilości pączków
Vanda naprawdę rzuca na kolana, szkoda, że kończy kwitnienie.
Ratuj tą białą perełkę zanim zjedzą ją te paskudne wełnowce, żal takiej ilości pączków
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ale cudności Ci kwitną
Vanda jest na pierwszym miejscu ;)
Masdevallia, c-c i Equetris ślicznie wyglądają wśród zieleni
Vanda jest na pierwszym miejscu ;)
Masdevallia, c-c i Equetris ślicznie wyglądają wśród zieleni
- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Jak ja lubię Cię odwiedzać
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Lauro, jakie rozmiary ma kwiat tej ostatniej masdevalii? Wygląda naprawdę imponująco - masz powody do dumy, oj tak!
Botaniki i Vandusia też śliczne. Nie poddawaj się w walce z wełnowcami, dla takiego 'albinoska' - warto
Botaniki i Vandusia też śliczne. Nie poddawaj się w walce z wełnowcami, dla takiego 'albinoska' - warto
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby