Chyba nie mam. Dziś znów jadę na działeczkę by trochę pola przekopać.KaRo pisze:Jeśli nie masz jeszcze zakwasów,to jesteś przygotowany do jesiennych prac.
Życzę wszystkiego dobrego i pozdrawiam
Działeczka Erazma i nie tylko ... 1 cz.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mało kiedy się niestety sprawdza.Elizabetka pisze: ŚLEDZIĆ prognozę pogody CODZIENNIE najlepiej regionalną.
Pozdrawiam,
Posadziłem dziś na działce śliwkę Dąbrowicką i Brzoskwiniową. Czy ktoś z Was ma takie śliwki? Jak tak proszę o podzielenie się swoimi doświadczeniami w ich uprawie, cięciu i formowaniu korony, ...
Pozdrawiam Andrzej.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
Erazm pisze:Mam jeszcze w tunelu dużo papryki i pomidorów. Zastanawiam się czy przeprowadzić ostatnie zbiory - zapowiadają przymrozki ale ja w nie za bardzo nie wierzę... Co radzicie?
Erazmie u nas jest 0 stopni. Jak tam Twoje pomidory i papryki
Właśnie mąż wrócił z pracy i mówi, że jest 0 stopni na dworze a ja do niego "O kurcze a Erazm jeszcze ma w tunelu nie pozbierane warzywa"
Przesiąkamy forum do reszty.
Pozdrawiam.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z niedzieli na poniedziałek były małe przymrozki ale w tunelu wszystko przetrwało. W poniedziałek wieczorem ponieważ zapowiadali większe przymrozki zerwałem paprykę i pomidory. Miałem tego 6 wiader. Jutro chyba zlikwiduję tunel. Mam nadzieję, że papryka i pomidorki będą stopniowo dojrzewać w altanie.
Pozdrawiam Andrzej.