Kwiatki u Beatki ;)
- AnnaAgnieszka
- 1000p
- Od: 16 sie 2010, o 10:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Wiktoria_W
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kwiatki u Beatki ;)
. Już wcześniej przeglądałam Twój wątek, ale jakoś tak nie miałam śmiałości się wpisać . Gratuluję udanej operacji na dracenie . Ja chodzę wokół mojej juki i jakoś nie mogę zebrać się na odwagę . Bardzo spodobała mi się Twoja dalia, ale widzę, że inne roślinki równie dobrze sobie radzą.
-
- 100p
- Od: 16 kwie 2011, o 21:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kwiatek też jak u mojego szczawika, tylko kolor inny - na prawdę pasowałyby do siebie
Pozdrawiam Magda
- Moranghinia
- 200p
- Od: 10 sie 2010, o 18:04
- pozia
- 200p
- Od: 28 lut 2011, o 20:34
Już wiem co to było za opakowanie. Mam jego fotkę na 1 stronie wątku wklejam ponownie
wiedziałam, że jkaś inna nazwa jego była
Skoro piszecie, że ładnie się rozrośnie i stworzy kulę, to ogromnie się cieszę nan nadzieję że u mnie będzie ślicznie rósł i kwitł
edit: w necie znalazłam, że oxalis to inna nazwa szczawika człowiek się uczy całe życie - a tematykę ogrodnictwa będę zagłębiać całe życie
wiedziałam, że jkaś inna nazwa jego była
Skoro piszecie, że ładnie się rozrośnie i stworzy kulę, to ogromnie się cieszę nan nadzieję że u mnie będzie ślicznie rósł i kwitł
edit: w necie znalazłam, że oxalis to inna nazwa szczawika człowiek się uczy całe życie - a tematykę ogrodnictwa będę zagłębiać całe życie
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Oj tak każdy z nas uczy się całe życie
- Moranghinia
- 200p
- Od: 10 sie 2010, o 18:04
hmm jak bym takie opakowanie zobaczyła w sklepie to bym nie wiedziała że to szczawik
a pamiętasz może w jakim sklepie go kupiłas??
a pamiętasz może w jakim sklepie go kupiłas??
pozdrawiam Monia
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Jak u Ciebie jest fajnie
Jak to możliwe, że nie byłam tu wcześniej? Muszę znależć więcej czasu, żeby przejrzeć cały wątek.
Jak to możliwe, że nie byłam tu wcześniej? Muszę znależć więcej czasu, żeby przejrzeć cały wątek.
- pozia
- 200p
Moranghinia to była albo castorama albo obi. W opakowaniu było ok 10 cebulek (jak nie więcej).
Welkam no nie wiem jak to możliwe W każdym bądź razie witajcie u mnie obydwoje
Welkam no nie wiem jak to możliwe W każdym bądź razie witajcie u mnie obydwoje
- pozia
- 200p
Wrzucam fotki moich zakupów z ostatniego kiermaszu (bazylia, oregano i majeranek). Niestety wysiane z nasion mi padły więc musiałam jakoś uzupełnić braki
Wczoraj zakupiłam kwiatki na balkon. Powiedziałam że mam gdzieś, że wyjeżdzam na 2 tyg w czerwcu i że połowa może uschnąć. Chcę mieć tę frajdę z ich sadzenia
zakupione zotały 2 lawendy (za późno się obudziłam żeby wysiać je z nasion)
bakopa + uczep
oraz petunia i surfinia (3 kwiaty, ale nie rozróżniam który jest który - ważne że udało mi się zakupić odmianę z bordowymi kwiatami)
Weekend spędziłam u rodziców na działce. Zajęłam się tam przesadzaniem kwiatków (jest to druga ich działka i panuje tam wielki bajzel). Na początku zajęłam się rabatką z kwiatkami, a potem już było tylko piwko i grill
Wczoraj zakupiłam kwiatki na balkon. Powiedziałam że mam gdzieś, że wyjeżdzam na 2 tyg w czerwcu i że połowa może uschnąć. Chcę mieć tę frajdę z ich sadzenia
zakupione zotały 2 lawendy (za późno się obudziłam żeby wysiać je z nasion)
bakopa + uczep
oraz petunia i surfinia (3 kwiaty, ale nie rozróżniam który jest który - ważne że udało mi się zakupić odmianę z bordowymi kwiatami)
Weekend spędziłam u rodziców na działce. Zajęłam się tam przesadzaniem kwiatków (jest to druga ich działka i panuje tam wielki bajzel). Na początku zajęłam się rabatką z kwiatkami, a potem już było tylko piwko i grill
- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo fajne zioła . Chyba nawet wiem, gdzie kupowałaś, bo też tam brałam. Niezły wybór mieli, aż nie wiedziałam, na co patrzeć. Z lawendami to nie masz czego żałować - ja wysiałam, ale strasznie marne są. Kwitnące - śliczne .
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Bardzo fajne te zakupy. Też nie odróżniam petunii od surfinii. Zresztą czy to ważne? Najważniejsze aby pięknie rosły i dawały nam frajdę.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki