Truskawki amatorska uprawa - cz.1
- majs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 kwie 2011, o 22:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: truskawki amatorska uprawa i .
A chcesz je doniczkowac czy prosto do gruntu? Jak w donice to mozesz juz kopac, jak do gruntu to poczekaj do konca sierpnia i przesadź razem z ziemia. Do doniczek jak i do gruntu wybieraj największe osobniki i staraj się nie uszkodzi systemu korzeniowego.
Sadzonki musza być dobrze ukorzenione i rozwinięte przed zima inaczej nie poradzą sobie z mrozami.
Sadzonki musza być dobrze ukorzenione i rozwinięte przed zima inaczej nie poradzą sobie z mrozami.
brak polskich znaków
-
- 100p
- Od: 10 maja 2011, o 20:09
Apetyczne!
No na moich krzaczorkach pojawilo sie sporo nowych kwiatkow, wiec czekam z niecierpliwoscia na nastepny zbior Rozumiem, ze poki co nie nalezy truskaweczek dokarmiac? Dopiero jak zjem wszystkie owocki?
No na moich krzaczorkach pojawilo sie sporo nowych kwiatkow, wiec czekam z niecierpliwoscia na nastepny zbior Rozumiem, ze poki co nie nalezy truskaweczek dokarmiac? Dopiero jak zjem wszystkie owocki?
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jejku, ja już zapomniałam jak wyglądają krzaki z taka ilością owoców, jakieś pojedyncze się trafiają ale jakie słodziutkie, forumowicz a jaka to odmiana jest taka późna.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
Elu
To Pandora.
Pozdrawiam
To Pandora.
Pozdrawiam
- majs
- Od: 15 kwie 2011, o 22:13
vanilla81 Nie dokarmiac jeśli owocuja.
Ja jutro mam ostatnie zbiory na Sonacie trudno już otrzymać jakość i konkurować z tymi co zaczęli właśnie zbierać truskawki na swoich A+ sadzonkach sadzonych wiosna i z tymi co zbierają teraz Florenca i Sambe.
Ja jutro mam ostatnie zbiory na Sonacie trudno już otrzymać jakość i konkurować z tymi co zaczęli właśnie zbierać truskawki na swoich A+ sadzonkach sadzonych wiosna i z tymi co zbierają teraz Florenca i Sambe.
brak polskich znaków
- leniawka
- 500p
- Od: 27 sie 2010, o 11:52
elik 49 u mnie jeszcze owocuje Pandora, dzieciakom smakuje, polecam
pozdrawiam
Iwona
Iwona
- elik_49
- 1000p
Nie mam takiej odmiany, już zapisuję w kajeciku i będę szukać sadzonek, a będę miała miejsce bo część honeya pozbyłam się już, dla mnie za kwaśny fakt że wczesny ale walory smakowe są najważniejsze.
- leniawka
- 500p
Elu, ja dostałam ok. 20 sadzonek z zapylaczem gratis jak kupowałam inne sadzonki truskawek w szkółce Państwa Niewczas, zajrzyj sobie na ich stronkę, byłam bardzo zadowolona z "obsługi"
pozdrawiam
Iwona
Iwona
-
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
A masz zapylacza do tej odmiany - wyczytałam, że Pandora potrzebuje zapylacza i Vicoda jest odpowiednim zapylaczem.forumowicz pisze:Elu
To Pandora.
Pozdrawiam
Moje nowe imię Szansa
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
- leniawka
- 500p
zapylacz jest dodawany do sadzonek Pandory, w sumie to nawet nie wiedziałam które to krzaczki, posadziłam je jak leci i już
pozdrawiam
Iwona
Iwona
- elik_49
- 1000p
Dziękuję za namiary, nie bardzo lubię robić zakupy przez net, ale jeśli nie uda mi się kupić w szkółce u siebie to nie mam innego wyboru. A tu jeszcze zapylacz potrzebny .