Sezon 2011
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Sezon 2011
Gosiu, twoj Hagley Hybrid chyba rośnie w cieniu bo ma takiładny rózowy kolorek, a u mnie na słańcu są bardziej 'wyprane'
Fajny pomysł z podpórką do pomidorów, nawet na to nie wpadłam i daję klemkom bambusowe tyczki
Fajny pomysł z podpórką do pomidorów, nawet na to nie wpadłam i daję klemkom bambusowe tyczki
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- Giecikowa
- 200p
- Od: 13 lut 2011, o 09:35
Ilu letnie są te Wasze śliczności? Moje nawet nie myślą o kwitnieniu. W prawdzie posadziłam w tym roku clematisy już z pąkami, ale po ostatnim ataku zimy i one straciły i pąki i wigor
Pozdrawiam Dorota
- gosia22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
Wiesiu masz racje mój Hagley jest w cieniu ,nad nim rośnie tez glicyna. Tylko późnym popołudniem ma słonce.
Giecikowa, moje powojniki są bardzo młode wszystkie (oprócz "Pillu" ) zasadziłam w ubiegłym roku.
A co do "Pillu" przesadziłam go tej wiosny i na nowym miejscu nie chce rosnąć. Kaprysi mi ? Może przesadzić czy lepiej poczekać do przyszłego roku ?
Giecikowa, moje powojniki są bardzo młode wszystkie (oprócz "Pillu" ) zasadziłam w ubiegłym roku.
A co do "Pillu" przesadziłam go tej wiosny i na nowym miejscu nie chce rosnąć. Kaprysi mi ? Może przesadzić czy lepiej poczekać do przyszłego roku ?
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
dodad pisze:"Magiczna Siła" Substrala lub nawóz do pomidorów
Ja jeszcze wiosną podsypuje popiołem z kominka.
Ja jeszcze mieszam z ziemią nadmanganian potasu (tani do kupienia w aptece)
- tralaluszy
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja dzisiaj miałam przygodę z powojnikiem
Zachodzę na działkę, patrzę, a tu uwiąd! Szybko, czym prędzej rzuciłam się wyrywać porażone, a tu okazało się, że po prostu jeden pęd był złamany i dlatego zwiędł
Zachodzę na działkę, patrzę, a tu uwiąd! Szybko, czym prędzej rzuciłam się wyrywać porażone, a tu okazało się, że po prostu jeden pęd był złamany i dlatego zwiędł
Pozdrawiam - BabajAGA
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Mnie tez stres dopadł, ale okazało się, że to susza.
Podlałam i jest ok.
To dzisiejsze rozkwitki
Patricia Ann Fretwell
Andromeda i Fujimusume
i coraz gęściej
Podlałam i jest ok.
To dzisiejsze rozkwitki
Patricia Ann Fretwell
Andromeda i Fujimusume
i coraz gęściej
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Uuułaaa! Imponujące !
Bogusiu - ten Twój wyblakły H.F.Young to na pewno on ? Miałaś na nim pełne kwiaty ? Przypomina trochę Nelly Moser.
Bałtyk mnie zachwycił . Już po raz kolejny. ;:78 . .. OK.Poczekam .
Zapytam jeszcze o Vivian : czy to inna nazwa dmiany 'Viviand Morel' ? Szukałam jej w necie ,ale jakoś inaczej wygląda niż Twoja. Możesz coś o niej więcej napisać ?
U mnie następna po Narutowiczu ruszyła Matka Siedliska. Bidulka jeszcze , bo to jej pierwszy sezon, więc na razie :
za to 'Guernsey Cream' pokazał się w pełni:
Jurku... pełny:
i pojedynczy :
no i zaczyna 'The First Lady'. Trochę jej mole sukienkę podziurawiły
Bogusiu - ten Twój wyblakły H.F.Young to na pewno on ? Miałaś na nim pełne kwiaty ? Przypomina trochę Nelly Moser.
Bałtyk mnie zachwycił . Już po raz kolejny. ;:78 . .. OK.Poczekam .
Zapytam jeszcze o Vivian : czy to inna nazwa dmiany 'Viviand Morel' ? Szukałam jej w necie ,ale jakoś inaczej wygląda niż Twoja. Możesz coś o niej więcej napisać ?
U mnie następna po Narutowiczu ruszyła Matka Siedliska. Bidulka jeszcze , bo to jej pierwszy sezon, więc na razie :
za to 'Guernsey Cream' pokazał się w pełni:
Jurku... pełny:
i pojedynczy :
no i zaczyna 'The First Lady'. Trochę jej mole sukienkę podziurawiły
tęsknimy do ogrodów, może dlatego ,żeśmy wypędzeni z raju...
Firletka -Wizytówka
Firletka -Wizytówka
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
może chodzi o odmianę vyvyan pennell ?Firletka pisze:Zapytam jeszcze o Vivian : czy to inna nazwa dmiany 'Viviand Morel' ? Szukałam jej w necie ,ale jakoś inaczej wygląda niż Twoja. Możesz coś o niej więcej napisać ?
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Ano właśnie ................przejęzyczyłam nazwę ,,,Jurku ....to właśnie Vyvyan Pennell,j
uż poprawiłam ,żeby nie wprowadzać w błąd
Firletko ,H.F.Young ,to mój nowy nabytek ,mam go od niedawna ,zakupiłam go w znanej szkółce ,wiec myślę że to on .
..................... Ale to też nie on,to Malaya Garnet to tak jest jak się kupuje więcej ....etykietka zamieniona .....
przepraszam ,poprawiłam
Kwiatki ma takie jak widzisz i wysokością nie grzeszy ,,,ale niech już zostanie .
A Bałtyk................no cóż jest piękny ....
uż poprawiłam ,żeby nie wprowadzać w błąd
Firletko ,H.F.Young ,to mój nowy nabytek ,mam go od niedawna ,zakupiłam go w znanej szkółce ,wiec myślę że to on .
..................... Ale to też nie on,to Malaya Garnet to tak jest jak się kupuje więcej ....etykietka zamieniona .....
przepraszam ,poprawiłam
Kwiatki ma takie jak widzisz i wysokością nie grzeszy ,,,ale niech już zostanie .
A Bałtyk................no cóż jest piękny ....
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Bardzo ładny ten Rooran, pewnie dobrze czułby się w półcieniu?
Mam w końcu okazję zobaczyć kolor Fujimusume w realu, wygląda ciekawie, będę zadowolony z tej odmiany:
Isago:
Mam w końcu okazję zobaczyć kolor Fujimusume w realu, wygląda ciekawie, będę zadowolony z tej odmiany:
Isago:
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
U mnie Isago rozpoczął od pustych, ale następne są już ok.