Moja mała "dżungla" - part III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja mała "dżungla" - part III

Post »

Kochani ;:4
Strasznie mi się ciepło na ;:167 zrobiło jak poczytałam, że jednak za mną tęskniliście, ja za Wami też ;:168 i to bardzo!
na razie tylko się przywitam, przy kolejnej wolnej chwili odpiszę gościom.

Trafiłam do domku po wojażach na Ukrainie ;:136 potem w Krakowie ;:136 Warszawie... i na koniec... kursie ;:37 ;:136 Ale to nie koniec... na poniedziałek muszę znów się tam stawić i uczyć dalej ;:219 do 24.05

Pogoda dopisała ;:3 gdyby nie zimne piwko to bym pewnie nie wytrwała :;230 W Krakowie poznałam naszą forumową Krysię - przesympatyczna kobitka, nic a nic się nie zawiodłam, taka jak na FO taka i w życiu ;:108
Krysiu - strasznie się cieszę, ze znalazłaś czas i odwagę na spotkanie się z tą "młodą" :;230

Słuchajcie od Krysi dostałam koleusa :heja i musiałam z nim po Krakowie a potem na kusie wędrować :;230 miał się super do wczorajszej podróży, bo było ze 32*C i jak dojechałam do domku to taki... wymiętolony juz był, więc zdjęcie zrobię... jak odżyje

Ogólnie to miałam plan go dziś przesadzić i trochę z kwiatkami się "pobawić" ale urządziłam się kilka dni temu tak, że kuśtykam i z kucania, siadania nici, bo mi się coś urwało nad kolankiem ;:145

Na kursie nie mam ani internetu, ani tv, ani rada... no nic ;:oj dobrze, że choć jedna parasolka nad jeziorem jest to tam można się... pouczyć :wink: ;:136

A w domku na mnie czekał zapach jak w perfumerii ;:202 hoja zakwitła kupą pąków i można się podusić, ale największą niespodzianką było dla mnie to:

Obrazek

to mój hibiskus otrzymany w prezencie z okazji rocznicy ślubu kilka lat temu od szwagierki, ciągle go to mszyce to przędziory jadły, ja go ratowałam, latałam jak kot z pęchrzem wokół a ten nic... aż zebrał się w garść i postanowił mi się odwdzięczyć :tan

Są też i inne wieści:
- część fiołków zalana
- storczyki całe dzbanki wody
- z podstawek skrętników też wylewałam wczoraj
- zamiokulkas pływał

<tu powinna być emotka wielkiego ryku!>

a reszta ma się całkiem całkiem... mój M będzie chyba radosny jak wyjeżdżając zabronię mu zielone podlewać haha
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p
Od: 11 sty 2012, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cieszymy się że już jesteś :wink:

Z tego co pamietam szwagierka miała podlewać wszystkie kwiaty -z resztą robiła to nie pierwszy raz ?
a tu powodz mowisz :(
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

JESTEŚ! Jak ja tęskniłam za Tobą ;:196 ;:168
No ładnie - powódź ci zafundowali ;:14
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, fajnie, ze pokazałaś się choć w przelocie. Szkoda tych przelanych roślin, ale fajnie, że hoja i hibiskus trochę przynajmniej ci to osłodziły swoimi kwiatami. :)
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Agnieszko,mniodkowa - trochę przypuszczałam, że Twój M będzie się chciał wykazać, no i wyszło niekoniecznie dobrze,
ale też nie tragicznie skoro o stratach nie wspominasz. Hibiscus cudny, kolor? - niepowtarzalny. Koleusek :;230 odżyje.
Gratulacje z okazji kwitnienia hoi (przy okazji może ją pstrykniesz?). Nie wywijaj więcej hołubców, bo drugie kolano zaszwankuje.
Zdrowia życzę i medalu po kursie. :D ;:167
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

M na pewno chciał dobrze,to i tak brawa że podlewał,mój pewnie by ususzył na wiór wszystkie :twisted:
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fakt - jak Ciebie nie ma to tu jest jakoś... smutnawo. :wink:

Hibiskus - przepiękny!! ;:138
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Fajnie, że pokazałaś, że nie zapomniałaś o nas. Przyznam szczerze, że mi świat ostatnio zawirował, mam przed sobą ważną decyzje życia, dlatego również nie mam czasu na kwiaty. Jeśli podejmę, a raczej razem z M podejmiemy to na pewno będę musiała część kwiatów wydać, żeby mieć więcej miejsca.. Na razie mam wielka głowę i 100 myśli na sekundę... świruje już od tego ;:219
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Miodkowa na naszym bazarze koleusów co najmniej 10 rodzajów. ;:173 !
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Stokrotkania pisze:Fajnie, że pokazałaś, że nie zapomniałaś o nas. Przyznam szczerze, że mi świat ostatnio zawirował, mam przed sobą ważną decyzje życia, dlatego również nie mam czasu na kwiaty. Jeśli podejmę, a raczej razem z M podejmiemy to na pewno będę musiała część kwiatów wydać, żeby mieć więcej miejsca.. Na razie mam wielka głowę i 100 myśli na sekundę... świruje już od tego ;:219
Bardzo intrygująca wypowiedź. ;:224 Mam nadzieję, ze jak już podejmiecie tę decyzję, to napiszesz coś więcej. :roll:
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p
Od: 11 sty 2012, o 22:27

Post »

Stokrotkania pisze:Fajnie, że pokazałaś, że nie zapomniałaś o nas. Przyznam szczerze, że mi świat ostatnio zawirował, mam przed sobą ważną decyzje życia, dlatego również nie mam czasu na kwiaty. Jeśli podejmę, a raczej razem z M podejmiemy to na pewno będę musiała część kwiatów wydać, żeby mieć więcej miejsca.. Na razie mam wielka głowę i 100 myśli na sekundę... świruje już od tego ;:219
jeśli masz ochote podziel się z nami na forum -może coś postaramy się doradzić jeśli bedziemy mogli :wink:
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit i ja wpadłam z rewizytą a można wiedzieć gdzie byłaś na Ukrainie jeżeli to nie sekret?
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

O...Mniodkowa Wróciła ;:108 Z pięknym hibiskusem... ;:138
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Zablokowany