Moja mała "dżungla" - part III
- mniodkowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja mała "dżungla" - part III
Kochani
Strasznie mi się ciepło na zrobiło jak poczytałam, że jednak za mną tęskniliście, ja za Wami też i to bardzo!
na razie tylko się przywitam, przy kolejnej wolnej chwili odpiszę gościom.
Trafiłam do domku po wojażach na Ukrainie potem w Krakowie Warszawie... i na koniec... kursie Ale to nie koniec... na poniedziałek muszę znów się tam stawić i uczyć dalej do 24.05
Pogoda dopisała gdyby nie zimne piwko to bym pewnie nie wytrwała W Krakowie poznałam naszą forumową Krysię - przesympatyczna kobitka, nic a nic się nie zawiodłam, taka jak na FO taka i w życiu
Krysiu - strasznie się cieszę, ze znalazłaś czas i odwagę na spotkanie się z tą "młodą"
Słuchajcie od Krysi dostałam koleusa i musiałam z nim po Krakowie a potem na kusie wędrować miał się super do wczorajszej podróży, bo było ze 32*C i jak dojechałam do domku to taki... wymiętolony juz był, więc zdjęcie zrobię... jak odżyje
Ogólnie to miałam plan go dziś przesadzić i trochę z kwiatkami się "pobawić" ale urządziłam się kilka dni temu tak, że kuśtykam i z kucania, siadania nici, bo mi się coś urwało nad kolankiem
Na kursie nie mam ani internetu, ani tv, ani rada... no nic dobrze, że choć jedna parasolka nad jeziorem jest to tam można się... pouczyć
A w domku na mnie czekał zapach jak w perfumerii hoja zakwitła kupą pąków i można się podusić, ale największą niespodzianką było dla mnie to:
to mój hibiskus otrzymany w prezencie z okazji rocznicy ślubu kilka lat temu od szwagierki, ciągle go to mszyce to przędziory jadły, ja go ratowałam, latałam jak kot z pęchrzem wokół a ten nic... aż zebrał się w garść i postanowił mi się odwdzięczyć
Są też i inne wieści:
- część fiołków zalana
- storczyki całe dzbanki wody
- z podstawek skrętników też wylewałam wczoraj
- zamiokulkas pływał
<tu powinna być emotka wielkiego ryku!>
a reszta ma się całkiem całkiem... mój M będzie chyba radosny jak wyjeżdżając zabronię mu zielone podlewać haha
Strasznie mi się ciepło na zrobiło jak poczytałam, że jednak za mną tęskniliście, ja za Wami też i to bardzo!
na razie tylko się przywitam, przy kolejnej wolnej chwili odpiszę gościom.
Trafiłam do domku po wojażach na Ukrainie potem w Krakowie Warszawie... i na koniec... kursie Ale to nie koniec... na poniedziałek muszę znów się tam stawić i uczyć dalej do 24.05
Pogoda dopisała gdyby nie zimne piwko to bym pewnie nie wytrwała W Krakowie poznałam naszą forumową Krysię - przesympatyczna kobitka, nic a nic się nie zawiodłam, taka jak na FO taka i w życiu
Krysiu - strasznie się cieszę, ze znalazłaś czas i odwagę na spotkanie się z tą "młodą"
Słuchajcie od Krysi dostałam koleusa i musiałam z nim po Krakowie a potem na kusie wędrować miał się super do wczorajszej podróży, bo było ze 32*C i jak dojechałam do domku to taki... wymiętolony juz był, więc zdjęcie zrobię... jak odżyje
Ogólnie to miałam plan go dziś przesadzić i trochę z kwiatkami się "pobawić" ale urządziłam się kilka dni temu tak, że kuśtykam i z kucania, siadania nici, bo mi się coś urwało nad kolankiem
Na kursie nie mam ani internetu, ani tv, ani rada... no nic dobrze, że choć jedna parasolka nad jeziorem jest to tam można się... pouczyć
A w domku na mnie czekał zapach jak w perfumerii hoja zakwitła kupą pąków i można się podusić, ale największą niespodzianką było dla mnie to:
to mój hibiskus otrzymany w prezencie z okazji rocznicy ślubu kilka lat temu od szwagierki, ciągle go to mszyce to przędziory jadły, ja go ratowałam, latałam jak kot z pęchrzem wokół a ten nic... aż zebrał się w garść i postanowił mi się odwdzięczyć
Są też i inne wieści:
- część fiołków zalana
- storczyki całe dzbanki wody
- z podstawek skrętników też wylewałam wczoraj
- zamiokulkas pływał
<tu powinna być emotka wielkiego ryku!>
a reszta ma się całkiem całkiem... mój M będzie chyba radosny jak wyjeżdżając zabronię mu zielone podlewać haha
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Cieszymy się że już jesteś
Z tego co pamietam szwagierka miała podlewać wszystkie kwiaty -z resztą robiła to nie pierwszy raz ?
a tu powodz mowisz
Z tego co pamietam szwagierka miała podlewać wszystkie kwiaty -z resztą robiła to nie pierwszy raz ?
a tu powodz mowisz
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
JESTEŚ! Jak ja tęskniłam za Tobą
No ładnie - powódź ci zafundowali
No ładnie - powódź ci zafundowali
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
mniodkowa, fajnie, ze pokazałaś się choć w przelocie. Szkoda tych przelanych roślin, ale fajnie, że hoja i hibiskus trochę przynajmniej ci to osłodziły swoimi kwiatami.
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Agnieszko,mniodkowa - trochę przypuszczałam, że Twój M będzie się chciał wykazać, no i wyszło niekoniecznie dobrze,
ale też nie tragicznie skoro o stratach nie wspominasz. Hibiscus cudny, kolor? - niepowtarzalny. Koleusek odżyje.
Gratulacje z okazji kwitnienia hoi (przy okazji może ją pstrykniesz?). Nie wywijaj więcej hołubców, bo drugie kolano zaszwankuje.
Zdrowia życzę i medalu po kursie.
ale też nie tragicznie skoro o stratach nie wspominasz. Hibiscus cudny, kolor? - niepowtarzalny. Koleusek odżyje.
Gratulacje z okazji kwitnienia hoi (przy okazji może ją pstrykniesz?). Nie wywijaj więcej hołubców, bo drugie kolano zaszwankuje.
Zdrowia życzę i medalu po kursie.
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- mika181
- 500p
- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
M na pewno chciał dobrze,to i tak brawa że podlewał,mój pewnie by ususzył na wiór wszystkie
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fakt - jak Ciebie nie ma to tu jest jakoś... smutnawo.
Hibiskus - przepiękny!!
Hibiskus - przepiękny!!
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Fajnie, że pokazałaś, że nie zapomniałaś o nas. Przyznam szczerze, że mi świat ostatnio zawirował, mam przed sobą ważną decyzje życia, dlatego również nie mam czasu na kwiaty. Jeśli podejmę, a raczej razem z M podejmiemy to na pewno będę musiała część kwiatów wydać, żeby mieć więcej miejsca.. Na razie mam wielka głowę i 100 myśli na sekundę... świruje już od tego
Miodkowa na naszym bazarze koleusów co najmniej 10 rodzajów. !
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Bardzo intrygująca wypowiedź. Mam nadzieję, ze jak już podejmiecie tę decyzję, to napiszesz coś więcej.Stokrotkania pisze:Fajnie, że pokazałaś, że nie zapomniałaś o nas. Przyznam szczerze, że mi świat ostatnio zawirował, mam przed sobą ważną decyzje życia, dlatego również nie mam czasu na kwiaty. Jeśli podejmę, a raczej razem z M podejmiemy to na pewno będę musiała część kwiatów wydać, żeby mieć więcej miejsca.. Na razie mam wielka głowę i 100 myśli na sekundę... świruje już od tego
jeśli masz ochote podziel się z nami na forum -może coś postaramy się doradzić jeśli bedziemy mogliStokrotkania pisze:Fajnie, że pokazałaś, że nie zapomniałaś o nas. Przyznam szczerze, że mi świat ostatnio zawirował, mam przed sobą ważną decyzje życia, dlatego również nie mam czasu na kwiaty. Jeśli podejmę, a raczej razem z M podejmiemy to na pewno będę musiała część kwiatów wydać, żeby mieć więcej miejsca.. Na razie mam wielka głowę i 100 myśli na sekundę... świruje już od tego
-
- 1000p
- Od: 18 lut 2012, o 18:21
i ja wpadłam z rewizytą a można wiedzieć gdzie byłaś na Ukrainie jeżeli to nie sekret?
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
O...Mniodkowa Wróciła Z pięknym hibiskusem...