Ziemiórki jakie preparaty stosować

Stosowanie pestycydów, herbicydów, chemicznych i naturalnych środków ochrony roślin.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Preparaty polecane na ziemiórki

Post »

Muchozol niemal nas nie udusił-uwaga!otworzyć okna,pochować wszelką żywność wszędzie bo pryskałam w pokoju ,daleko o kuchni,a i tak M zaczął kaszleć ,kichać,prychać...spryskać i wyjść na pół godz.
Awatar użytkownika
anka22639
200p
200p
Od: 8 sty 2012, o 15:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z muchozolem trzeba ostrożnie ale jeśli chodzi o kwiatki to teraz można je wynieść na dwór i tam włożyć w duży worek spryskać zawiązać przy łodyżce i zostawić na chwilkę.
Pozdrawiam Anka
Polecam coś na i o grillu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hmmm....zanim wyniesiesz to latające uciekną,a muchozol zabija latające.....
Awatar użytkownika
anka22639
200p
200p

Post »

Trochę w tym racji ale z dwojga złego wolę wynieść niż zatruć pół rodziny. Zawsze można kwiatka wsadzić w reklamówkę jeszcze w domu.
Pozdrawiam Anka
Polecam coś na i o grillu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeżeli chodzi o skuteczne likwidowanie muchozolem,to lepiej wynieść rodzinę ,otworzyć okna,prysnąć po domu,samej wyjść i wrócić za godz,dwie

Kwiatek wsadzony w domu nic nie zmienia bo one fruwają po chacie ,a siedzą w kwiatkach,w kwiatkach to ew siedzą larwy
Awatar użytkownika
baxiowa
1000p
1000p
Od: 19 sty 2014, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak czy inaczej trzeba zwalczyć larwy i muszki w tym samym czasie.
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
baxiowa
1000p
1000p
Od: 19 sty 2014, o 22:12

Post »

Ręce mi dziś opadły... Mój mąż będąc w markecie spontanicznie kupił mi ziemię bo u mnie nigdy tego za mało dziś ją otworzyłam i ręce mi opadły nie dość że jakieś patyki kamienie to jeszcze w gratisie koleżanki ziemiórki. :evil: :evil: :evil:
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
vinetou80
200p
200p
Od: 7 lut 2013, o 16:40

Post »

Dlatego trzeba ziemię wysterylizować przez wyprażanie lub gotowanie odpowiedni czas...ziemia kupna nie jest sterylizowana i jest pełna wszystkiego a od producenta zależy jakiej jest jakości,czy są patyki,kamienie,albo inne dziadostwo.
LEGENDS NEVER DIE
Awatar użytkownika
malgo_up
200p
200p
Od: 7 sty 2013, o 08:30

Post »

Mam zapytanie dotyczące tablic lepowych. Szukałam w internecie możliwości kupienia takich, niestety ceny przesyłek są w cenie tablic... (25zł+25zł), dla pokoju z roślinami doniczkowymi to trochę dużo. Czy za taką tablicę może posłużyć lep na muchy naklejony na żółtą kartkę? Ktoś próbował domowym sposobem robić coś podobnego?
Awatar użytkownika
Biotit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 cze 2014, o 00:09

Post »

Spróbuj zrobić, tak jak piszesz, pułapki nie zawierają żadnych środków chemicznych. Tylko kolor, klej i patyk.
Są jednak b.skuteczne.
Powodzenia, moja walka z tym dzikim lokatorstwem trwa. :evil:
Moje wątki
Festina Lente
Awatar użytkownika
malgo_up
200p
200p
Od: 7 sty 2013, o 08:30

Post »

Ok, dzięki. Jakoś nie zwracałam uwagi na ziemiórki, mam duże rośliny, stare okazy, ale teraz zaczął się sezon siewek na dużą domową skalę... Szczególnej troski są papryczki chilli, w niektórych odmianach tylko 1-3 siewki. Ciekawe czy mają w sklepach lepy na muchy :wink:
Awatar użytkownika
anka22639
200p
200p

Post »

Można też samemu zrobić pułapkę woda+płyn do naczyń+żółty barwnik.
Polecam choć walka z samymi dorosłymi osobnikami niewiele da. Trzeba również walczyć z larwami w ziemi
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Gdzieś wyczytałam ale nie pamiętam gdzie, że dobrze jest przykryć ziemię w doniczce centymetrową warstwą piasku, nie wiem czy pomaga, u mnie się sprawdziły żółte kubki z wodą z dodatkiem płynu do naczyń i tabliczki lepowe, jeszcze jakimś ziółkiem podlewałam, chyba rumiankiem. Nie łudzę się że się ich pozbyłam, siedzą przyczajone i czekają na sprzyjające warunki ;:155
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pestycydy, herbicydy, nawozy, OPRYSKI, środki pro-ekologiczne”