Lobelia cz.2
Re: Lobelia cz.2
Piękne i dorodne . Moje to tylko "meszek" na ziemii.Obawiam się ,że zanim dorosną do pikowania to mogą zaginąć.
- whitedame
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziewczyny z moich 4 rodzajów z PNOSU nie wzeszła: Rozamunda różowa; LOBELIA CZERWONA i LOBELIA MITTERNACHTSBLAU FIOLETOWA - wschody szczątkowe, tylko LOBELIA NIEBIESKA Arletka wzeszła tak jak trzeba. Podajcie nazwy jeśli okaże się, że mamy takie same objawy trzeba reklamować.sylwana85 napisał(a):
Moich z Pnos z 4 opakowań wzeszło moze z 20 pojedynczych roślinek.... To jest straszne. Z legutki zeszłoroczne pięknie kępkami wykiełkowały, a w tych widać jedynie ziemię. Eh jaką kiepską jakość nasion pakują. Niedosc ze 3 tygodnie mi wysyłali i czekałam na te lobelki to jeszcze nie skiełkowały.
Jak sie tak zastanowie to te z PNos-u też mi kiepsko wzeszły, będę miała po kilka sztuk różowej i czerownej i niebieskiej .Biała też kiepska z torseedu, jedynie z tej firmy dobrze wzeszła szafirowa pendula. A może po prostu nie mam ręki do lobelii
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Mam PNOSu różową. Z zeszłego roku. Wzeszła bez problemu. Ale jestem pełna niepokoju, co przyjdzie w paczce, którą zamówiłam, bagatela, w lutym.
- amster
- 500p
- Od: 21 lip 2011, o 22:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No jestem pod wrażeniem, w jakim one są wieku?
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
TeBe jestem na prawdę pod wrażeniem Twoich osiągnięć i postępów jakie poczyniłeś. Ale do końca kwietnia będziesz musiał gdzieś te rośliny przechować i czas pomyśleć o dokarmianiu. Wiem, że nie boisz się wyzwań więc na pewno znajdziesz odpowiednie nawozy dla swoich roślin. Dobry artykuł o nawozach "na start" jest w ostatnim miesięczniku Warzywa 3/2013. Mógłbyś też spróbować ze środkami skarlającymi (nie trzeba wtedy przycinać/ogławiać roślin).Przymierzałem się do tego ale dla mnie barierą jest cena. Nie widziałem mniejszych niż litrowe opakowań. Niektóre z Twoich szałwi zaczynają okazywać brak właściwego dokarmiania.(blada zieleń)
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Moje niestety ne wyglądają tak imponująco
Pikowane kępkami z krążków torfowych. Niktóre widać, że padają.
A tutaj pikowane pojedyńczo ok 2 tyg temu - z tych może coś będzie. Na wszelki wypadek jeszcze dosiałam i wschodzą już ładnie.
zwisająca
Pikowane kępkami z krążków torfowych. Niktóre widać, że padają.
A tutaj pikowane pojedyńczo ok 2 tyg temu - z tych może coś będzie. Na wszelki wypadek jeszcze dosiałam i wschodzą już ładnie.
zwisająca
Pozdrawiam Ida
Dla mnie doniczki i krążki torfowe to jest jakaś porażka. Nigdy nic w tym nie potrafiłam wyhodować, bo albo padały z suszy, albo z przelania.. Wiem, że ludzie w tym normalnie rośliny mają i wszystko jest ok, ale ja wolę tradycyjne doniczki, w moim przypadku one są najpewniejsze
Pozdrawiam, Bogusia
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Bogusiu zgadzam się z Tobą trudno utrzymać w nich odpowiednią wilgotność. One są dobre do kiełkowania a potem trzeba szybko przenosić roślinki do tradycyjnych doniczek. W krążkach dobrze mi wyrosła trawa i teraz te krążki z roślinkami przesadziłam do doniczek do zwykłej ziemi.
Pozdrawiam Ida
-
- 200p
- Od: 27 lut 2013, o 13:36
A propo PNOSU, ostatnio kupiłam ich ziemię na spróbunek i jak dla mnie za ciężka i za zbita ta ziemia. A jak przeschnie to już w ógole kaplica
TeBe Co tu dużo mówić.. Piękne! Ach, żeby mój Mąż choć trochę polubił kwiaty i też mi taką wylęgarnię zrobił.. Bo różnica jest ogromna, jak Twoje rosną, a jak nasze bidulki..
TeBe Co tu dużo mówić.. Piękne! Ach, żeby mój Mąż choć trochę polubił kwiaty i też mi taką wylęgarnię zrobił.. Bo różnica jest ogromna, jak Twoje rosną, a jak nasze bidulki..
Pozdrawiam, Agnieszka
- groch8888
- 100p
- Od: 24 lut 2012, o 09:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje pikowane tydzień temu też mają się dobrze
Pojemniki z zwisającą lobelią czekają aż się trochę rozluźni na parapetach
Pojemniki z zwisającą lobelią czekają aż się trochę rozluźni na parapetach
Pozdrawiam Veronica
-
- 200p
- Od: 27 lut 2013, o 13:36
U mnie jeszcze 12 pojemników z siewkami różnych kwiatków czeka na pikowanie, a na parapetach już full.. I błagam i zalkinam niech ta cho.. zima się już skończy!!
groch8888 Bardzo ładne
groch8888 Bardzo ładne
Pozdrawiam, Agnieszka
-
- 200p
- Od: 9 sty 2013, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Podziwiam wasze lobelki. Moje niestety marnieją. Część padła, a reszta wcale nie rośnie, mają jakieś 1,5 cm, wysiane były 20 lutego. Ziemia ma biały nalot, chyba jakiś grzybek się panoszy.