Actusowa kolekcja cz.II
Re: Actusowa kolekcja cz.II
W kazdym razie strasznie sie ciesze z tej identyfikacji ,a jak pojedziesz Arletko do Pragi to popatrz czy nie znajdziesz mi tej ,ktora mam w avatarku .
Callanthe dziekuje kochana
Callanthe dziekuje kochana
No i mam zagwostke z tym moim NN ,zidentyfikowana jako Linda Cheok przez Arletke i faktycznie kwiatek ktory wam dzis pokazalam do zludzenia ja przypomina ale..... no wlasnie ,kwiatki sa dwa ,oto drugi na tej samej roslince
A tutaj pierwszorzedowa hybryda oznaczona jako Cornustris(equestris x cornu-cervi)
I co wy na to kochani???????
A tutaj pierwszorzedowa hybryda oznaczona jako Cornustris(equestris x cornu-cervi)
I co wy na to kochani???????
Callanthe ,jak dla mnie to one identyczne sa ,kurcze no nie wiem.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu jedno jest pewne, kwiatek jest śliczny i na pewno ma coś z equestrisa, reszta to tylko skromny dodatek
Masz racje Kasienko ,po prostu poczekam az mi Linda Cheok zakwitnie i wtedy porownam
Powiem tak,po dlugich dywagacjach poszukiwaniach stwierdzam jednoznacznie ze moja hybrydka to bezsprzecznie
Cornustris ktora ma cetkowana warzke ,a warzka Lindy Cheok jest zolta!!! No ,to moge spokojnie spac
Cornustris ktora ma cetkowana warzke ,a warzka Lindy Cheok jest zolta!!! No ,to moge spokojnie spac
Pokazałaś dziś kolejne piękności... Mi też się wydaje, że to phal. cornustris. Przejrzałam zdjęcia na niemieckim forum i wyglądają dokładnie jak ten Twój nieoznaczony Możesz spać spokojnie
Pozdrawiam,
Marta
Marta
No tak Martusiu ,caly dzien sie nad tym glowilam
Hmm, wcale się nie dziwię, bo są bardzo do siebie podobne... Na tym forum, na którym oglądałam zdjecia Cornustris niektóre bardzo się od siebie różniły.
Ten, którego masz jako nieoznaczonego przypomina bardzo phalaenopsisa ze zdjęcia opisanego jako Cornustris (cornu-cervi red x equestris), natomiast Cornustris (equestris `alba` X cornu-cervi) wpadał bardziej w żółty niż różowy...
Ten, którego masz jako nieoznaczonego przypomina bardzo phalaenopsisa ze zdjęcia opisanego jako Cornustris (cornu-cervi red x equestris), natomiast Cornustris (equestris `alba` X cornu-cervi) wpadał bardziej w żółty niż różowy...
Pozdrawiam,
Marta
Marta
Tak , widzialam moj jest z "red" skrzyzowany ,tego jestem pewna bo kupilam go jako "equestris red hybrid"
- 3velyna
- 500p
- Od: 21 mar 2012, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czyli kolejny rarytas w kolekcji
Pozdrawiam! Ewelina
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
No tak calkiem przypadkiem powiem Ci