Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy" cz.3
Re: Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy" cz.3
Mój pierwszy sezon uprawy pomidorów pod folią dziś dobiegł
końca. Część pomidorów niestety zmroziło.
końca. Część pomidorów niestety zmroziło.
Pozdrawiam serdecznie.
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie tak samo - sezon zakończony:). Dziś zerwałam wszystkie, jutro wielkie sprzątanie czyli wyrywanie:).
- OgrodnikSebek
- 200p
- Od: 29 mar 2013, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja miałem z 33 krzaków w szklarni - 70 kg . A z 35 krzaków gruntowych miałem 40 kg. Dla porównania w tamtym roku miałem odpowiednio 104kg(33 krzaki,szklarnia) i 40 kg(33 krzaki,grunt) .
Sebastian . Zapraszam na : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65136" onclick="window.open(this.href);return false;
- chmielu11
- 200p
- Od: 21 lip 2013, o 22:49
A powiedzcie mi czy już pozrywać wszystkie pomidorki rosnące w szklarni czy mogę je jeszcze zostawić Tej nocy ma być jeszcze przymrozek ale od jutra ma być w + w nocy I co zrobić z tymi nie wyrośniętymi i całkiem zielonymi czy one dojrzeją w domu
Pozdrawiam Krzysiek
- termic88
- 500p
- Od: 18 paź 2011, o 02:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Najbardziej wyrośnięte pozbieraj, a reszte zostaw, zobaczymy czy przetrwa.. jeżeli dogrzewasz, to pewnie przeżyją. Moje nawet w tunelu zrobiły się brązowe, ale moje działka to zapadlina Moje pomidorki dojrzewają większości w kartonie
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Hymn spokoju, Moje nadwyżki
Pozdrawiam, Teresa.
Hymn spokoju, Moje nadwyżki
Pozdrawiam, Teresa.
Po dzisiejszym przymrozku moje wszystkie krzaczki pod folią przemarzły,teraz zielone pomidorki będą dojrzewać w domu.
Pozdrawiam ED.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 2 lut 2013, o 11:38
Dwa tygodnie temu usunąłem wszystkie krzaki z gruntu,pozostał foliak ,a w nim jakieś 40-50 kg.W tamtym tygodniu przekroczyłem 200 kg zebranych owoców.Poszło na bieżące jedzenie ,leczo(50 słoików),przeciery,keczupy,susz,a kilkadziesiąt kg rozdałem.Oto mój plon z ostatnich dni września i największy okaz Florida Pink.W koszyku min.K152 samokończący,White Tomesol, Stripped Cavern,Kalman,Megagron,Brandywine Yellow,K37/2,Chocolate Stripes,JBT,Brandywine Pink,Żółta Zebra ,Czerwona Zebra,San Marzano i Snowy White,a pod spodem kilka zielonych Coustralee.To był dla mnie super sezon,a wszystko to dzięki Wam
Pozdrawiam,Mariusz.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
Tournesol zakochałam się w Twoich pomidorach. Ciekawe czy będą nasionka na akcji. Muszę jeszcze poszukać czy w gruncie dadzą radę, bo nie mam folii niestety.
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
U mnie jeszcze na zimno, bez ogrzewania, tak wyglądają pomidory, ale trzeba będzie zrywać, jak opróżnią się skrzynki z zerwanych wcześniej pomidorów
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2010, o 11:08
1370 gr - jaka to odmiana.
[quote="marcoman"Oto mój plon z ostatnich dni września i największy okaz Florida Pink.
Pozdrawiam ED.
Witam
Mój sezon pomidorowy skończył się w połowie września, dzisiaj mój foliak został posprzątany i będzie tak czekał przyszłej wiosny.
Część pomidorów została zerwana jako zielona i dojrzewa na parapetach, ale to już ostatki. Swoje pomidory jadłam od końca czerwca i jak wszystkie dojrzeją to może starczy do końca października W porównaniu do zeszłego sezonu ten był niezwykle udany W zeszłym roku zebrałam dosłownie kilka sztuk, w tym swoje pomidory zbierałam całymi wiaderkami, ilość jak dla mnie była niewyobrażalna, nie spodziewałam się tego
W tym miejscu chciałabym podziękować wszystkim ekspertom (tym mniej i bardziej cierpliwym ) za wskazówki, bo bez wiedzy jaką stąd czerpałam znowu pewnie poniosłabym porażkę. Muszę się jeszcze wiele nauczyć, ale myślę że za rok może być tylko lepiej
Także dziękuję i pozdrawiam
Mój sezon pomidorowy skończył się w połowie września, dzisiaj mój foliak został posprzątany i będzie tak czekał przyszłej wiosny.
Część pomidorów została zerwana jako zielona i dojrzewa na parapetach, ale to już ostatki. Swoje pomidory jadłam od końca czerwca i jak wszystkie dojrzeją to może starczy do końca października W porównaniu do zeszłego sezonu ten był niezwykle udany W zeszłym roku zebrałam dosłownie kilka sztuk, w tym swoje pomidory zbierałam całymi wiaderkami, ilość jak dla mnie była niewyobrażalna, nie spodziewałam się tego
W tym miejscu chciałabym podziękować wszystkim ekspertom (tym mniej i bardziej cierpliwym ) za wskazówki, bo bez wiedzy jaką stąd czerpałam znowu pewnie poniosłabym porażkę. Muszę się jeszcze wiele nauczyć, ale myślę że za rok może być tylko lepiej
Także dziękuję i pozdrawiam
Pozdrawiam
Bee
To mój drugi rok z pomidorami....oby bardziej udany od poprzedniego ;)
Bee
To mój drugi rok z pomidorami....oby bardziej udany od poprzedniego ;)