W wiejskim ogrodzie
- zielonajagoda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: W wiejskim ogrodzie
Marysiu, sweet dumpling na mnie też się obraziły i nie wzeszły albo je ptaszyska zjadły, hubbard też przepadł ale posiałam tylko jedna sztukę, właśnie przez tą skorupę którą najlepiej granatem rozwalać, nie miałam do niego siły, zanim się z nim uporałam to byłam padnięta, ta dynia jest silniejsza ode mnie Marysiu fruczak zbierał nektar tylko z floksów, mam więc nadzieję na częste odwiedziny bo floksów mam posadzonych sporo
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Piękna ta dynia, będzie ci ozdobą całą zimę, dawno ich nie siałam,chyba wrócę do tego zwyczaju
Mówisz że tak lało u ciebie u mnie może ze dwa albo trzy cm. ziemi odmokło...a mogę cię spytać w której części małopolski mieszkasz...bo nie pamiętam czy ty pisałaś że robisz zakupy na Imbramowskim...znaczyło by że nie daleko mnie ...chyba
I jeszcze hibiscusa musze pochwalić...kupiłam takiego wiosną(tak sprzedawca zapewniał) ale wszystko wskazuje że będzie fiolet
Mówisz że tak lało u ciebie u mnie może ze dwa albo trzy cm. ziemi odmokło...a mogę cię spytać w której części małopolski mieszkasz...bo nie pamiętam czy ty pisałaś że robisz zakupy na Imbramowskim...znaczyło by że nie daleko mnie ...chyba
I jeszcze hibiscusa musze pochwalić...kupiłam takiego wiosną(tak sprzedawca zapewniał) ale wszystko wskazuje że będzie fiolet
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Piękne masz "zapłocie" Marysiu. Hibiskusy sobie zapisuję do wysiana. U mnie mokrość po prawie 48 godzinach deszczu...róże zmaltretowane.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
moje wątki miastowe i wiejskie
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A moje dynie zjadly ślimaki, zanim je dobrze zauweażyłam. Same kikutki zostały.
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Witaj Marysiu oj tam nie musisz ,ale no nie spotkałam się w sklepie z takimi sianiem haaahaa jakieś braki tu u Mnie mają!
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Pat coraz częściej ścinam parę mieczyków do flakona, ale faktycznie deszcz zrobił ładną chociaż cukierkowa kompozycję
Ja dynie sieję z różnym powodzeniem - bo uwielbiam zupę dyniową
Iwonko to masz śliczne floksy, bo nie wiedziałam co to za kwiatuszki - takie ciekawe kolorki czy to z B.
Ale nasionka jeszcze obu dyń mam i będę za rok próbować
Kasiu tą dyńkę zjem! bo ona jadalna jest
Mieszkam w kierunku na Olkusz 14 km od K. a plac jest moim przyzwyczajeniem kiedy mieszkałam na Cz.Prądniku . Hibiskusy to na ogół siewki i dopóki nie zakwitnie to nie wiadomo jaki jest kolor. Ja dostałam ich bardzo dużo od koleżanki, której się sieją i większość jest białych ale są i różowe i fioletowe
Zuziu za mokro nie jest, ale jest ok! Natomiast kwiaty te ciężkie trochę przygięło
Nie masz wcale hibiskusów?
Aniu a u mnie zjadły tykwy! podgryzły tak że odpadł wierzchołek
Reniu bardzo chętnie podzielę się ! jak będę miała nasionka zebrane napiszę co mam i może się skusisz To Twoje sianie jest mi szczególnie bliskie, bo u mnie na wsi tak mówią
Ja dynie sieję z różnym powodzeniem - bo uwielbiam zupę dyniową
Iwonko to masz śliczne floksy, bo nie wiedziałam co to za kwiatuszki - takie ciekawe kolorki czy to z B.
Ale nasionka jeszcze obu dyń mam i będę za rok próbować
Kasiu tą dyńkę zjem! bo ona jadalna jest
Mieszkam w kierunku na Olkusz 14 km od K. a plac jest moim przyzwyczajeniem kiedy mieszkałam na Cz.Prądniku . Hibiskusy to na ogół siewki i dopóki nie zakwitnie to nie wiadomo jaki jest kolor. Ja dostałam ich bardzo dużo od koleżanki, której się sieją i większość jest białych ale są i różowe i fioletowe
Zuziu za mokro nie jest, ale jest ok! Natomiast kwiaty te ciężkie trochę przygięło
Nie masz wcale hibiskusów?
Aniu a u mnie zjadły tykwy! podgryzły tak że odpadł wierzchołek
Reniu bardzo chętnie podzielę się ! jak będę miała nasionka zebrane napiszę co mam i może się skusisz To Twoje sianie jest mi szczególnie bliskie, bo u mnie na wsi tak mówią
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Właśnie kiedyś tam Marysiu mi wspominałaś i mi się tak przypomniało o tym i tak napisałam "sianie" haahaa
DZIĘKUJĘ BARDZO!
DZIĘKUJĘ BARDZO!
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś str.8 zdjęcie 12 czyli zdjęcie pierwszego koleusika...tego nie mam he, he a teraz zorientowałam się że nie mam też bardzo pospolitego... ma moja siostra to już wiem gdzie się zaopatrzę...
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Reniusiu ej Ty figlaro
Misiu to już wiem, mam go od Justynki zrobię maluszka!
No to porcja dzisiejszego ogrodu !
zakwitły pierwsze aksamitki siane do gruntu
Hortensje!
Nie wiem co to ?
od MaGorzatki!
ten co odbił!
i rugosa!
co na ząb!
skorzonera!
i pytanie!
I jeszcze trochę
jeszcze jedna dalia
od Irminki!
Zosiu takiego mam miskanta!
i na koniec liliowiec od Renatki cały czas kwitnie!
Dzięki za wspólny spacer!
Misiu to już wiem, mam go od Justynki zrobię maluszka!
No to porcja dzisiejszego ogrodu !
zakwitły pierwsze aksamitki siane do gruntu
Hortensje!
Nie wiem co to ?
od MaGorzatki!
ten co odbił!
i rugosa!
co na ząb!
skorzonera!
i pytanie!
I jeszcze trochę
jeszcze jedna dalia
od Irminki!
Zosiu takiego mam miskanta!
i na koniec liliowiec od Renatki cały czas kwitnie!
Dzięki za wspólny spacer!
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Marysiu, to białe nn to nie odętka? - wygląda zupełnie jak moja. Pięknie wyglądają gałęzie uginające się od owoców - kwintesencja płodnego lata
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Jak patrzę na Twoje owoce, to aż wstyd się przyznać do słownie jednej śliwki na Renklodzie Ulenie. Ale dojrzała i dziś ją zjadłam. Była pyszna Na jabłoni mam słownie 3 jabłka. Ale jak mnie to cieszy To pierwsze owoce na bardzo młodych drzewkach.
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Ja też myślę że to odętka , a ten kabaczek wygląda jak butternut. I smakowicie i kwieciście w Twoim ogrodzie Marysiusurvivor26 pisze:Marysiu, to białe nn to nie odętka? - wygląda zupełnie jak moja. Pięknie wyglądają gałęzie uginające się od owoców - kwintesencja płodnego lata