![Obrazek](http://images64.fotosik.pl/597/323f69e5d67a3544med.jpg)
Canna - Paciorecznik cz.6
- bartosz les
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- GeorgeLucas
- 200p
- Od: 4 mar 2013, o 16:43
Re: Canna - Paciorecznik cz.6
Też sobie chciałem wychodować swoją odmianę, a wiecie co sie okazało? Moje canny są bezpłodne ![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)
![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)
- deissy
- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Kochani a ma ktoś może na zbyciu jakieś nadprogramowe nasionka,bo przeszukałam sklepy ale nie ma
Bodek cudna ta Twoja canna wygląda jak mój storczyk![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)
Bodek cudna ta Twoja canna wygląda jak mój storczyk
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Bartosz,tak wyhodowałem ją w tamtym roku.Jest to krzyżówka( canna Rosalinda x canna Panama).
George,trochę cierpliwości i uda się.Masz jednak rację,bo pewne odmiany mają problem z płodnością.
Deissy,ja już wszystkie nasiona wysiałem.W sklepie ciężko jest kupić nasiona od fajnych odmian.
George,trochę cierpliwości i uda się.Masz jednak rację,bo pewne odmiany mają problem z płodnością.
Deissy,ja już wszystkie nasiona wysiałem.W sklepie ciężko jest kupić nasiona od fajnych odmian.
- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
Bodek,jaką będzie miała twoja kanna nazwę? ![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Bartosz, może masz jakąś propozycję?
- GeorgeLucas
- 200p
- Od: 4 mar 2013, o 16:43
Czyli może być tak, że w tym roku żadna nie wydała nasion a za rok mogą mieć? Czy to raczej mało możliwe? Zastanawiam się teraz nad kupnem od kogoś nasion, bo mam tylko pełno nasion zwykłej indica, tylko czy ktoś jeszcze ma jakieś nadwyżki?
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Bodek czy mógłbyś opisać w jaki sposób krzyżujesz canny ,aby pozyskać nowe odmiany ![Question :?:](./images/smiles/icon_question.gif)
![Question :?:](./images/smiles/icon_question.gif)
Pozdrawiam Alicja
A ja pytam jak teraz posieje nasiona kanny , to zakwitnie w tym roku czy nie ?
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam nadwyżki nasion takiej kanny:GeorgeLucas pisze:Czyli może być tak, że w tym roku żadna nie wydała nasion a za rok mogą mieć? Czy to raczej mało możliwe? Zastanawiam się teraz nad kupnem od kogoś nasion, bo mam tylko pełno nasion zwykłej indica, tylko czy ktoś jeszcze ma jakieś nadwyżki?
![Obrazek](http://img3.garnek.pl/amin.garnek.pl/026/564/26564394_200.0.jpg)
Nie wiem dokładnie, jaka to odmiana, ale prawdopodobnie to Golden Lucifer. Jest zdrowa, kłacza dobrze się przechowują, niewymagająca. Kwitła obficie na nieurodzajnej ziemi.
Wśród tych nasion może się znaleźć Wyoming, ale przy kiełkowaniu bedzie widać, że listki są purpurowe.
Jak ktos chce kilka nasionek, piszcie na pw.
Posiane w tym roku kanny mogą zakwitnąć, jak się o nie zadba odpowiednio.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Dzięki Piotrek,spodobała mi się twoja propozycja.Jeżeli w tym roku powtórzy cechy to tak ją nazwię.
Z krzyżowaniem odmian jest dużo zabawy.Trzeba starannie wybierać odmiany.Zapylony kwiat należy zabezpieczyć przed owadami .Napisałem bardzo ogólnie.Znajomy hodowca miał zrobione zdjęcia całego procesu.Jeżeli je znajdę to wyślę.
Z krzyżowaniem odmian jest dużo zabawy.Trzeba starannie wybierać odmiany.Zapylony kwiat należy zabezpieczyć przed owadami .Napisałem bardzo ogólnie.Znajomy hodowca miał zrobione zdjęcia całego procesu.Jeżeli je znajdę to wyślę.