Moja działka na Kaszubach
- kajko278
- 500p
- Od: 20 sty 2013, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka na Kaszubach
Witaj Basiu w moim przybytku ,zapraszam jak najczęściej
Sabinko weś mnie kobieto nie strasz,kupiłam cebulki krokusa(chyba ) a teraz moje dzisiejsze zakupy
no i na koniec
i więcej już w tym roku nie kupię, nie kupię, nie kupię a jak wejdę do ogrodniczego to sama sobie
Sabinko weś mnie kobieto nie strasz,kupiłam cebulki krokusa(chyba ) a teraz moje dzisiejsze zakupy
no i na koniec
i więcej już w tym roku nie kupię, nie kupię, nie kupię a jak wejdę do ogrodniczego to sama sobie
KARINA:-)
- Muszelka 102
- 200p
- Od: 20 lut 2011, o 17:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Karinko super zakupy, rododendrony piękne i iglaki fajne
Ja dzisiaj tez poszłam do ogrodniczego po nawóz, a wyszłam z roślinkami
Ja dzisiaj tez poszłam do ogrodniczego po nawóz, a wyszłam z roślinkami
Serdecznie pozdrawiam Bożena
- merymg
- 200p
- Od: 4 mar 2013, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam rozumieć, że jak się zarzekałaś o zakupach miałaś skrzyżowane palce
Ta 3 roślinka rozrośnie się chyba w miarę, sosenkę jak nie chcesz by szybko jej przybywało ułamuj częściowo młode przyrosty .
Widzę , że realizacja górki już coraz bliżej
Ta 3 roślinka rozrośnie się chyba w miarę, sosenkę jak nie chcesz by szybko jej przybywało ułamuj częściowo młode przyrosty .
Widzę , że realizacja górki już coraz bliżej
Małgoś
- Przemekt23
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
No widzę dobre zakupy Karinko. Zdrowe różaneczniki kupiłaś. pamiętaj o półcieniu dla nich.
- kajko278
- 500p
Bożenko skąd ja to znam, ciekawe hmhmmm-od siebie? Ja też tak mam weszłam po agrowłóknine a wyszłam z agrowłókniną,konewką(jakbym już jednej nie miała ) bo większa i naręczem różnorakich cebul i kłączy
Małgosiu palce miałam skrzyżowane w obydwóch ręcach żeby nie było.
Przemku a jak posadzę w miejscu gdzie do południa mam cień a po południu patelnię to im nie zaszkodzę?
Małgosiu palce miałam skrzyżowane w obydwóch ręcach żeby nie było.
Przemku a jak posadzę w miejscu gdzie do południa mam cień a po południu patelnię to im nie zaszkodzę?
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Cześć Karino,
Jestem na Twoim wątku no i już na dłużej tu pozostane
Jestem na Twoim wątku no i już na dłużej tu pozostane
Agnieszka wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Nooo, fajne zakupki, też mam ochotę na jakiś wypad do marketów, może przez weekend mi się uda
- sniezek
- 100p
- Od: 19 lis 2011, o 20:22
Karinko , fajne zakupy, co to ta kula pierwsza ? bom zielona pytam , bo baaardzo fajna
Rododendrony, jaki kolor będą miały jak zakwitną ? Białe jak na etykiecie ? Widać, że zdrowe okazy
Rododendrony, jaki kolor będą miały jak zakwitną ? Białe jak na etykiecie ? Widać, że zdrowe okazy
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
"Nie kupie, nie kupię"..nie takie hasła się już słyszało Z twoich zakupów mój numer jeden to hiacynty canny są mega wdzięczne, kwitną do samych przymrozków i rozrastają się w błyskawicznym tempie a irysy cebulowe mnie nie lubią, co roku sadzę dwie-trzy takie paczuszki i po zimie wychodzi i tyle co kot napłakał... w tym roku mimmo, że kusiły to nie kupiłam o iglaczkach się nie wypowiem, bo zwyczajnie się nie zanam. ładnie wyglądają w doniczce, ale jak miałabym im szukać u siebie miejsca to normalnie nie potrafię..
- kajko278
- 500p
Aguniu siedź jak długo tylko zechcesz .
Aniu jak pojedziesz nie bierz za dużo kasy,bo tam można oczopląsu dostać .
Dominiczkoto na pierwszym zdjęciu to tuja szmaragd na pniu( na taką mnie było jeszcze stać ), kochana mi się marzyła sosna górska na pniu ale cenaaaaaa
Sabinko a canny się na zimę nie wykopuje? Pierwszy raz mam a tu wszędzie pisze gdzie okiem sięgnąć że nie wytrzymuje naszych zim?(albo już niedowidzę ). Też uwielbiam hiacynty , mam do nich jakiś sentyment bo moja nieżyjąca babcia miała je w swoim ogrodzie i tak jakoś mi się z nią kojarzą
Aniu jak pojedziesz nie bierz za dużo kasy,bo tam można oczopląsu dostać .
Dominiczkoto na pierwszym zdjęciu to tuja szmaragd na pniu( na taką mnie było jeszcze stać ), kochana mi się marzyła sosna górska na pniu ale cenaaaaaa
Sabinko a canny się na zimę nie wykopuje? Pierwszy raz mam a tu wszędzie pisze gdzie okiem sięgnąć że nie wytrzymuje naszych zim?(albo już niedowidzę ). Też uwielbiam hiacynty , mam do nich jakiś sentyment bo moja nieżyjąca babcia miała je w swoim ogrodzie i tak jakoś mi się z nią kojarzą
- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
Jak mówisz w miejscu gdzie miały by rosnąć różaneczniki do południa jest cień a potem patelnia to trochę nie za bardzo bo mogły by zostać poparzone . Z drugiej strony powiem ci na moim przykładzie ,że kiedyś nasadziłem małego różanecznika na gliniastej ziemi i też na patelni i rośnie do dziś dobrze. Więc myślę jak nie masz wyjścia i innego miejsca cienistego dla nich i są to małe rośliny możesz zaryzykować i posadzić w tym miejscu co sprawi ,że stopniowo młode rośliny się zahartują. Mój rośnie w gliniastej może dlatego nie padł gdyż w tym podłożu woda mniej paruje.
- kajko278
- 500p
Przemku no właśnie problem polega na tym ,że mądra Karina kupując rododendrona nie pomyślała ,że one nie lubią patelni. A gdybym dała im cienia siejąc Nasturcję na płot? Płot mam wysoki na 2 metry
- Aga1504
- 200p
- Od: 2 lut 2013, o 15:51
Canny koniecznie po pierwszym przymrozku (jak mróz zmrozi liście na nich) musisz wykopać. Niestety troszkę jest roboty ale one pięknie się odwdzięczają kwitnąc całe lato aż do przymrozków.
Pozdrawiam Agnieszka*
Mój mały kawałek ziemi:-D
Mój mały kawałek ziemi:-D