Mój kawałek raju ... cz.5
- wiolamanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kawałek raju ... cz.5
Marysiu piękne słoneczka zawilca greckiego niebieskiego
Czyżby goryczka niesmakowała ślimaczkom,ze tylko nagryzły
Ale dziś poszalałaś o lala
Czyżby goryczka niesmakowała ślimaczkom,ze tylko nagryzły
Ale dziś poszalałaś o lala
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu , melduję się po dłuższej przerwie. Zawilce greckie obrodziły u Ciebie nadzpodziewanie. U mnie niestety zaparły się i nie chcą rosnąć.
Zdradź tajemnicę, gdzie nabyłaś te cudeńka. Kopytnik, skalnice, papageno no i Adonis jakbyś czytała w moich myślach.
Zdradź tajemnicę, gdzie nabyłaś te cudeńka. Kopytnik, skalnice, papageno no i Adonis jakbyś czytała w moich myślach.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Wiolu sloneczka w błękitnym kolorze ostatnio się same rozsiewają oj poszalałam nawet M nie wie, że nie było mnie pół dnia w domu
Marysiu nareszcie jesteś zawilce też mi nie rosły z bulwek zakupionych ale z jednej ofiarowanej już kwitnącej tak się rozszalały
To chyba nie tajemnica bo sprzedają w sklepie internetowym 'Bylinowy Raj' a że blisko mnie to odwiedziłam szkółkę sama i poszalałam dokładnie kopytnik trzeba zimować w domu lub pod dobrym zabezpieczeniem ale jest piękny
Marysiu nareszcie jesteś zawilce też mi nie rosły z bulwek zakupionych ale z jednej ofiarowanej już kwitnącej tak się rozszalały
To chyba nie tajemnica bo sprzedają w sklepie internetowym 'Bylinowy Raj' a że blisko mnie to odwiedziłam szkółkę sama i poszalałam dokładnie kopytnik trzeba zimować w domu lub pod dobrym zabezpieczeniem ale jest piękny
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- UlaL
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Witaj Marysiu
Pięknie Ci kwitnie niebieski zawilec, epimedia również. Zakupy fajne, roślinki dorodne. Marysiu, ja mam kopytnika już wiele lat, ładnie się już rozrósł i nawet wysiał w kilku miejscach, ale zawsze kogoś tymi siewkami obdarowałam. Ja nie okrywam koputnika i wytrwał wszystkie zimy.
Pięknie Ci kwitnie niebieski zawilec, epimedia również. Zakupy fajne, roślinki dorodne. Marysiu, ja mam kopytnika już wiele lat, ładnie się już rozrósł i nawet wysiał w kilku miejscach, ale zawsze kogoś tymi siewkami obdarowałam. Ja nie okrywam koputnika i wytrwał wszystkie zimy.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co to są te uszy niedźwiedzie?
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Pięknie wygląda zawilcowa łączka u mnie tylko pojedyncze okazy się pokazały .Też zaszalałaś w Bylinowym Raju .Moje Adonisy też śliczne .Tak sie na nie cieszę Piękna goryczka miała wielbiciela jak widzę . To drań tak ją urządził
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Marysiu, już teraz kolorków u Ciebie co niemiara, więc wyobrażam sobie, co będzie się działo latem, nowe nabytki ekstra, Adonis podbił moje serducho, nie wiem dlaczego go jeszcze nie mam , powiadasz, że jak brama się otworzy to robią nawrotkę , moje choć takie niepozorne, to potrafią postawić obcego na baczność.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Widzę, że maluchy nadal Cię kręcą.
W pierwszej chwili pomyślałam, że to pieczarki masz w doniczce a to jakieś maleństwa.
Elfy Ci już kwitną moje nawet nie wiem czy je mają, bo jeszcze nie obcięłam im starych liści.
Tylko że moje to starocie a twoje to rarytasy.
W pierwszej chwili pomyślałam, że to pieczarki masz w doniczce a to jakieś maleństwa.
Elfy Ci już kwitną moje nawet nie wiem czy je mają, bo jeszcze nie obcięłam im starych liści.
Tylko że moje to starocie a twoje to rarytasy.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Marysiu
ależ piękne łany zawilca niebieskiego
Jeszcze takiego nie widziałam
I przylaszczki bardzo ładniutkie
ależ piękne łany zawilca niebieskiego
Jeszcze takiego nie widziałam
I przylaszczki bardzo ładniutkie
- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Marysiu, miałam tego kopytnika. Przywiozłam kiedyś z wystawy z Niemiec. Rósł i kwitł dopóki zimował w domu. Po wysadzeniu do gruntu przepadł pierwszej zimy. On jest ciepłolubny, to Asarum maximum. Teraz też go widziałam w Dreźnie, ale nie brałam, bo to tylko kłopot dla mnie. Może u Ciebie cieplej.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- mar33
Ulu znasz może nazwę swojego kopytnika zwykłego leśnego, długopłatkowego i splendens nie okrywam ale z tym nie ma żartów zima w domu
Tosiu widzialaś te uszy na własne oczy, piękne
Ilonko ta co wkojcu to nie ręcze, nawrotki by nie było tylko przewrotka i jeszcze pewno podarte gacie oby tylko strach nawet pomyśleć ale maluchy jak ktoś wchodzi znakiem tego swój, chociaż mają takie osdoby których nie tolerują i trzeba uważać aby nie mieć potem kłopotu Adonisy są dwa wiosenny i amurski ale obydwa idą w świat
Grażynko wystarczy jak gospodyni jest niczego sobie to przynajmniej do ogrodu maluchy a te pieczarki to sangwinaria pełna
Rozkwitły kolejne elfiki ale nie ma kto fotek zrobić bo mnie leń ogarnął
Aniu to anemone blanda pięknie się rozsiewa
Maryniu wiem o tym że to moje cacko musi zimować w domu i jestem na to przygotowana, ma taką niewinną buźkę że nie umiałam mu się oprzeć co ja zrobię lubię takie maluchy
Dzisiaj spacer po zaprzyjaźnionym ogrodzie w niedzielne popołudnie przykro Fotosik strajkuje
Tosiu widzialaś te uszy na własne oczy, piękne
Ilonko ta co wkojcu to nie ręcze, nawrotki by nie było tylko przewrotka i jeszcze pewno podarte gacie oby tylko strach nawet pomyśleć ale maluchy jak ktoś wchodzi znakiem tego swój, chociaż mają takie osdoby których nie tolerują i trzeba uważać aby nie mieć potem kłopotu Adonisy są dwa wiosenny i amurski ale obydwa idą w świat
Grażynko wystarczy jak gospodyni jest niczego sobie to przynajmniej do ogrodu maluchy a te pieczarki to sangwinaria pełna
Rozkwitły kolejne elfiki ale nie ma kto fotek zrobić bo mnie leń ogarnął
Aniu to anemone blanda pięknie się rozsiewa
Maryniu wiem o tym że to moje cacko musi zimować w domu i jestem na to przygotowana, ma taką niewinną buźkę że nie umiałam mu się oprzeć co ja zrobię lubię takie maluchy
Dzisiaj spacer po zaprzyjaźnionym ogrodzie w niedzielne popołudnie przykro Fotosik strajkuje
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Poszalałaś z zakupami Marysiu , śliczna niebieska łączka, i też masz ten żólty kwiatek co Jadzia z koperkowymi liśćmi .
- mar33
Ewo on u mnie tylko przejazdem, mój siedzi w ziemi już dobr 5 lat i jaki wsadziłam taki jest myślę że to nie dla mnie roślinka
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny