Moja kolekcja kaktusów - blabla
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja kolekcja kaktusów - blabla
Nie zazdroszczę Ci tej inwentaryzacji przy takiejilości kaktusów.
Ja po małej awarii regału tez chciałam zobaczyć co straciłam, ale nie chce mi się do tego zabrać. No ale gdzie tu porównywać twoją kolekcję z moimi wypocinami
Ja po małej awarii regału tez chciałam zobaczyć co straciłam, ale nie chce mi się do tego zabrać. No ale gdzie tu porównywać twoją kolekcję z moimi wypocinami
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Kontakt:
Trochę przy tym pracy jest. Poniżej efekt dwudniowej moje pracy:
Jakieś 3500 dwuletnich siewek już w doniczkach.
Jakieś 3500 dwuletnich siewek już w doniczkach.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
woww...
O ile liczyć potrafie to tamjest 877 doniczek? Podziwiam, z eto w dwa dni.. Mic zasem np 10 się nie chce a tu tyle...
O ile liczyć potrafie to tamjest 877 doniczek? Podziwiam, z eto w dwa dni.. Mic zasem np 10 się nie chce a tu tyle...
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Kontakt:
Doniczki są 5x5cm, średnio po 3-4 roślinki w doniczce. Więcej czasu schodzi mi na opisywaniu etykiet niż na przesadzaniu.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
etykiety kupujesz gotowe cyz sam robisz? bo u mnie jak sie w kwiaciarni o cos takiego pytam to dziwnie sie na mnie patrza..
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Kontakt:
Dla takich maluchów etykiety robię z pudełek po jogurtach czy jakichkolwiek innych kawałków plastiku opisanych mazakiem. Jak roślinki już podrosną i trafiają z "przedszkola" do "poważnej kolekcji" to dostają drukowane etykiety laminowane.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sporo kasy musisz wybulić na doniczki i te dziesiątki kilo ziemi i żwiru. Na pasję sie nie oszczędza
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Kontakt:
1000 doniczek kosztuje jakieś 200zł. ze 20 wiader żwiru po 20l każde to 10zł + koszty paliwa - przejazd jakieś 5km. Ziemia + kamyki to może razem 50zł. Taki wydatek raz w roku to nie majątek. A doniczki i kamyki podlegają u mnie recyclingowi.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
Na mój studencki przelicznik to sporo Chociaż raz w roku... można przeżyćblabla pisze:1000 doniczek kosztuje jakieś 200zł. ze 20 wiader żwiru po 20l każde to 10zł + koszty paliwa - przejazd jakieś 5km. Ziemia + kamyki to może razem 50zł. Taki wydatek raz w roku to nie majątek. A doniczki i kamyki podlegają u mnie recyclingowi.
- Malkar
- 500p
- Od: 27 sty 2007, o 21:16
Tomku, podziwiam. Kolecja imponująca.
Ja kocham kłujaki miłością zdalną, przeglądanie forum zaczynam zawsze od sekcji kaktusów. Zadziwia mnie za każdym razem, że takie maleństwa rosnące w naturze w tak trudnych warunkach, tak ślicznie kwitną.
Ja kocham kłujaki miłością zdalną, przeglądanie forum zaczynam zawsze od sekcji kaktusów. Zadziwia mnie za każdym razem, że takie maleństwa rosnące w naturze w tak trudnych warunkach, tak ślicznie kwitną.
Pozdrawiam. Małgorzata
- Spy
- Od: 25 lip 2009, o 15:47
Hoho, w dwa dni się uwinąć. Szacunek. Mnie to już by się chyba w oczach dwoiło po stu doniczkach.
Wydatek, jak na rok, może i niewielki, ale ogrom pracy włożony w wysiew, przesadzanie, podlewanie i wszystko co zw. z wyhodowaniem tylu roślinek, to przecież majątek!
Wydatek, jak na rok, może i niewielki, ale ogrom pracy włożony w wysiew, przesadzanie, podlewanie i wszystko co zw. z wyhodowaniem tylu roślinek, to przecież majątek!
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/