Agrest pienny - uprawa, problemy, choroby, szkodniki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2008, o 17:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Agrest pienny - uprawa, problemy, choroby, szkodniki
Mnie, w obu powyższych postach, wygląda na zagłodzone agresty.
Teraz może jakieś potas, fosfor czy inny magnez a wiosną więcej azotu. Rozkładająca się sciółka (widoczna gruba kora) zabiera składniki pokarkowe, głównie azot.
Teraz może jakieś potas, fosfor czy inny magnez a wiosną więcej azotu. Rozkładająca się sciółka (widoczna gruba kora) zabiera składniki pokarkowe, głównie azot.
Pozdrawiam,
J
J
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 8 lip 2021, o 20:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- leszkat76
- Od: 13 gru 2020, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To podkładka czyli porzeczka złota. Ja wycinam i wyrzucam. Może zdominować odmianę zaszczepioną. Kiedyś ukorzeniłam taką gałązkę i posadziłam na owoce ale strasznie mszyce oblepiały i koniec końcem też wywaliłam. Pamiętam że ładne kwiaty miała.
Pozdrawiam Kasia
Kolorowo owocowo
Kolorowo owocowo
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 2 cze 2024, o 11:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Antraknoza (plamy na liściach i owocach) i niedobory (czerwone przebarwienie liści)?
Liście zostawiłbym w spokoju aż same nie opadną, a za dzieciaka jadłem takie owoce, dało się paznokciem zdrapać to brązowe ;-)
Polecam zawsze poszperać tutaj: https://www.inhort.pl/serwis-ochrony-roslin/ – pod "poradniki sygnalizatora" są opisy chorób i ogólne zasady zwalczania, a pod "program ochrony" lista chemii oficjalnie zarejestrowanej na dane paskudztwo.
Liście zostawiłbym w spokoju aż same nie opadną, a za dzieciaka jadłem takie owoce, dało się paznokciem zdrapać to brązowe ;-)
Polecam zawsze poszperać tutaj: https://www.inhort.pl/serwis-ochrony-roslin/ – pod "poradniki sygnalizatora" są opisy chorób i ogólne zasady zwalczania, a pod "program ochrony" lista chemii oficjalnie zarejestrowanej na dane paskudztwo.
-
- Od: 21 sty 2008, o 17:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moim zdaniem, przyanjmniej na owocach mączniak.
Pozdrawiam,
J
J