Ogród Joli i Zbyszka cz.4
- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Joli i Zbyszka cz.4
Ależ futrzak cudowny , wybieracie się z mężem znowu do Rybnika na wędkowanie? U nas woda nie zamarza
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Jolka tak dawno nie byłam na lubelszczyżnie więc i ogrodu Twojego nie nawiedziła a lubię w nim bywać.
Miecznica z Twojego ogrodu u mnie mieszka, klepki w każdym zakątku można spotkać.
Pozdrawiam z wielkopolski
Miecznica z Twojego ogrodu u mnie mieszka, klepki w każdym zakątku można spotkać.
Pozdrawiam z wielkopolski
Jolka słyszałam o problemach zdrowotnych, wszystko już ok Pokażesz co się dzieje w ogrodzie ?
- ewa w
Jolka pielegnujesz skrętniki i nie ma czasz czasu na forum? chociaż futrzaka pokaż jeżeli nie obcykałas ogrodu
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Dziewczyny z pielęgnacją trawników i rabatek jest jeszcze problem bo muszę uważać .Po zimowej operacji muszę się nadal oszczędzać ale idzie ku lepszemu. Zdjęcia ogrodu i futrzaka są. Futrzak mi teraz zachorował- dopadło ją zapalenie okostnej podobno wada genetyczna owczarków, poprzednia też nam na to chorowała. Teraz jest już lepiej ale dochodzenie do formy jeszcze potrwa kilka dni.
W ogrodzie pięknie i zielono , przez ostatnie trzy dni ciągle pada, roślinki teraz bardzo przyspieszą.
Nowych nasadzeń w tym roku bardzo mało.Posadziłam kilka cebul lilii, kalinę angielską i czekam na żurawki i hosty od Igi.
Futrzak na życzenie.
Najwcześnejsza piwonia drzewiasta
Kolkwicja
W ogrodzie pięknie i zielono , przez ostatnie trzy dni ciągle pada, roślinki teraz bardzo przyspieszą.
Nowych nasadzeń w tym roku bardzo mało.Posadziłam kilka cebul lilii, kalinę angielską i czekam na żurawki i hosty od Igi.
Futrzak na życzenie.
Najwcześnejsza piwonia drzewiasta
Kolkwicja
- jola1
U nas ostatnio dużo się działo.
Zostałam po raz drugi teściową.
Ale ogród nic sobie z tego zamieszania nie robi.
Zostałam po raz drugi teściową.
Ale ogród nic sobie z tego zamieszania nie robi.
- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Gratuluję teściowej Ogród jak zwykle śliczny.
Mój (Twój) bez Palbin (?) zawsze przypomina mi o Tobie. W tym roku dał popis kwiatowo-zapachowy.
Mój (Twój) bez Palbin (?) zawsze przypomina mi o Tobie. W tym roku dał popis kwiatowo-zapachowy.
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Ogród przetrwał susze i ma się dobrze Kolkwicja zachwycająca. Teściowa pod podwójna presją -współczuję
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- jola1
Norbitka -Beatko Palibin jest cudny, przymierzam się do posadzenia jeszcze dwóch krzaczków w ogrodzie w różnych miejscach.
W roli teściowej już zadebiutowałam dwa lata temu u starszego syna a teraz to już była rutyna
Janusz na naszej glinie jest taka zaleta że ona z wierzchu tworzy skorupę nie do przebicia np.szpadlem ale dzięki temu głębiej zachowuje wilgoć. Ogród nie był ani razu podlewany bo ze względu na ukształtowanie terenu jest to nie możliwe, i tak woda by spływała.
Presji nie czuję bo obydwa młode małżeństawa mieszkają na swoim .Buziaczki dla Ciebie i Krysi.
W ogrodzie szaleją liliowce i lilie.
Ten od Naszej Zytki.
Moja szkółka hortensji, szkoda mi było wyrzucać patyczki na wiosnę więc pocięłam na sztobry i posadziłam.
W roli teściowej już zadebiutowałam dwa lata temu u starszego syna a teraz to już była rutyna
Janusz na naszej glinie jest taka zaleta że ona z wierzchu tworzy skorupę nie do przebicia np.szpadlem ale dzięki temu głębiej zachowuje wilgoć. Ogród nie był ani razu podlewany bo ze względu na ukształtowanie terenu jest to nie możliwe, i tak woda by spływała.
Presji nie czuję bo obydwa młode małżeństawa mieszkają na swoim .Buziaczki dla Ciebie i Krysi.
W ogrodzie szaleją liliowce i lilie.
Ten od Naszej Zytki.
Moja szkółka hortensji, szkoda mi było wyrzucać patyczki na wiosnę więc pocięłam na sztobry i posadziłam.
- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Śliczny ten liliowiec 'od Zytki ". Do tej pory miałam tylko dwa, takie zwyczajne. Nie byłam do nich przekonana, W tym roku kupiłam z 10 nowych w ramach zmniejszania warzywniaka i wykonania z nich "ogrodzenia" Chyba zaczynam je lubić.
Ta szkółka to cała szkoła ;) W tym roku wydałam patyki, ale 2 wsadziłam i oba puściły listki.
Ta hosta na ostatnim foto ma takie wielkie liście czy to złudzenie? Śliczna
Ta szkółka to cała szkoła ;) W tym roku wydałam patyki, ale 2 wsadziłam i oba puściły listki.
Ta hosta na ostatnim foto ma takie wielkie liście czy to złudzenie? Śliczna
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Niezła hortensjowa szkółka Wysadziłaś je? ależ by było pięknie. Czasem oglądam Twoje piękne skrętniki, nie mam do nich ręki niestety
Dzisiaj przejrzałam dokładniej Twój wątek i jestem zachwycona, stworzyliscie piękny kolekcjonerski ogród, wiele przygarnęłabym do siebie, szczególnie drzew. Mam nadzieję ze robiłaś zdjęcia i w wolnym czasie pokażesz coś jeszcze
Dzisiaj przejrzałam dokładniej Twój wątek i jestem zachwycona, stworzyliscie piękny kolekcjonerski ogród, wiele przygarnęłabym do siebie, szczególnie drzew. Mam nadzieję ze robiłaś zdjęcia i w wolnym czasie pokażesz coś jeszcze
- ewa w
Jolka co tak zamilkłaś? ogrodu i futrzaka już długo nie pokazujesz a kolory przemijają.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ten liliowiec od Zytki to na moje oko Night Embers. Jolu pozdrawiamy serdecznie całą Waszą powiększoną rodzinę.