W o... Tuszy, metodach odchudzania się
- annodomini
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W o... Tuszy, metodach odchudzania się
Nie jestem zwolennikiem radykalnych i szalonych diet. Obecnie spadałem z wagi 3 kg na miesiąc i starałem się nie przekraczać tego "zejścia". Wiadomo, co za dużo, to nie zdrowo ! Sukcesywnie i planowo - 3 kg na miesiąc. Nie więcej ! Bo wtedy zaczynałem się czuć niekomfortowo. Myślę, że teraz zejdę do 1,5 kg na miesiąc i będę utrzymywał ten spadek wagi przez kilka miesięcy, żeby organizm się przyzwyczaił.
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mel B dzień drugi zaliczony.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- Sybil
- 200p
- Od: 9 kwie 2013, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam bardzo podobne tempo chudnięcia.annodomini pisze:Nie jestem zwolennikiem radykalnych i szalonych diet. Obecnie spadałem z wagi 3 kg na miesiąc i starałem się nie przekraczać tego "zejścia". Wiadomo, co za dużo, to nie zdrowo ! Sukcesywnie i planowo - 3 kg na miesiąc. Nie więcej ! Bo wtedy zaczynałem się czuć niekomfortowo. Myślę, że teraz zejdę do 1,5 kg na miesiąc i będę utrzymywał ten spadek wagi przez kilka miesięcy, żeby organizm się przyzwyczaił.
Po zakończeniu chudnięcia trzeba "wytrzymać" minimum 6 miesięcy, że organizm "zapamiętał" nową sylwetkę, czyli wytworzył się nowy wzorzec pamięci metabolicznej i nie wróciła huśtawka "chudnę-tyję".
Trzymam kciuki!