Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Moje pod siatką do lasu wychodzą.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu...zachwycam się w nieskończoność twoimi żonkilami, to chyba jakaś stara odmiana bo te nowe to dwa, trzy sezony i giną. ;:222 . Na moje jeszcze czekam, a może to już trzeci sezon i się nie doczekam. :roll: . Po wczorajszym upalnym dniu, dziś u mnie duży spadek temperatury..może to i dobrze bo znów by mnie nosiło na działkę. Mój osobisty dalej nie domaga, wczoraj mu nawet leżaczek rozłożyłam...dobra żonka co nie ;:306 , oby tylko zawoził mnie na działeczkę. :;230. Marysiu....pogody życzę choć coś mi się wydaje że u mnie będzie padać. ;:168
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu ja mąkę ze sklepu kupuję, ale może rzeczywiście warto rozejrzeć się, za lepszą. U mnie żonkile słabo...jak posadzę to wyroście jeden, dwa, a następnego roku zanikają...Może ziemia im nie odpowiada, a może fochy strzelają, bo ja przede wszystkim na tulipany stawiam ;)
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Marysiu chcesz nasionka obieli, złotokapu, judaszowca ...?
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu u nas dziś piękne słonko, powietrze rześkie, ale chmurki się pokazują, siewki otulasz na noc, ja nie, ale na razie sobie fajnie radzą ;:108 życzę takiej dobrej pogody jak u nas ;:196
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Marysiu :wit dawno nie byłam u Ciebie, a tu takie pole narcyzów, pięknie to wygląda. U mnie jakaś bieda w tym roku i straszne opóźnienie. Cały czas podpatruję, ale czasu brak. Zawilce od Terni piękne ;:196 .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U mnie jak na razie zamiast deszczu to świeci sobie lecz za chmurkami.Już wróciłam z przeglądu i znów unicestwione oślizgłe stwory :evil: .Wsadziłam do doniczek wykiełkowane nasionka ogórków, cyklantery i pomidorów.Ciekawe czy nie będzie im za zimno w namiociku
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Hm niejasno się wyraziłam, a miałam na myśli niebo i słońce :) Cleome wzeszły bez zarzutu, nawet szybciej niż wiele innych kwiatów na parapecie.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, Ty ciągle jeszcze w ogrodzie?
Ja dzisiaj w domku. Zaopiekowałam się siewkami i rozsadami, bo z uwagi na prace działkowe nieco je zaniedbałam ;:224 , a wiele z nich wymagało już mojej interwencji. ;:171
Wszystkie już na balkonie. Niech się hartują i nie spieszą ze wzrostem. ;:63
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Pięknie widać wiosnę u Ciebie.Pozdrawiam Maryś! :wit ;:138 ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś Byłam przeczytałam ale ledwo już he, he co robi ogródek choć dziś to nic takiego nie robiłam.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam wieczorem trochę późno, ale u mnie co drugą środę jest dzień seraObrazek
Trochę się dzisiaj poobijałam ale po obiedzie zrobiłam na jednej grządce trochę porządku, coś rozsadziłam, przesadziłam. Mam dwa żywokosty o pstrych liściach i z niebieskimi kwiatkami i ten drugi sieje się na potęgę, jak tak dalej pójdzie dostanie eksmisję. Trochę szkoda bo jak kwitnie wygląda zjawiskowoObrazek

Aguś może jest przyczyna że uciekają, bo jak moim nie dostarczam zielonego to też uciekają :wink:

Zeniu tak te żonkile to stara odmiana i ja je nazywam dzikimi ale sa śliczne i bezproblemowe. Ostatnio zauważyłam że te odmianowe się zmieniają (przepylają ;:oj ) bo miałam różne, a większość jest podobna do siebie i to wcale nie przepadają ;:185 U mnie też się ochłodziło i wieje chłodny wiatr. Dbaj o kierowcę wiem coś o tym :lol:

Agatko jak zrobimy zjazd forumowy w B. to sobie weźmiesz kilka cebul i zobaczysz że te nie znikną ;:185
Zapytam córkę o namiary na mąkę w Twojej okolicy, to była orkiszowa ;:333 i facet przywiózł im do domu (do Jerzmanowic) Obrazek
Karolinko dziękuję już nie będę nic siała, szlaban ;:172

Iwonko było słońce i chmury, ale nic z deszczu ;:185 Przeprosiłam się z polarem bo po południu zrobiło się tak jak u Ciebie rześko :tan Nakrywam siewki ale tak ładnie kiełkują i nic nie ubywa że idąc wieczorem zamknąć kurnik rzucam na nie włókninę Obrazek Wzajemnie słoneczka i ciepełka życzę Obrazek

Dorotko miło że wpadłaś Obrazek Jesteś w takim okresie gdzie musisz czas poświęcać głównie rodzinie więc to normalne Obrazek Zawsze patrzysz na swój ogród krytycznie a my się nim zachwycamy ;:333

Jadziu piszesz o ślimakach ;:oj mój M dzisiaj w ogrodniczym Polan usłyszał, że jest jakiś środek nowej generacji . Podobno skuteczny ;:131 Ja sobie położyłam do kiełkowania jakieś nasionka i mam jakieś dziwne trzy ogórki i cukinie...już rosną w domu ale mam zamiar cukinię dać do tunelu Obrazek

Olu jak teraz przeczytałam to zaskoczyłam :D wybacz czasem piszę wieczorem i pewnie przyćmienia! Ja mam coś w tym roku nie tak albo z ziemią albo nie wiem z czym, bo sianie jak nie moje ;:222

Lucynko ogród i owszem coś zrobiłam, ale niewiele bo najpierw była wyprawa do K. a wieczór w co drugą środę poświęcam serowarstwu :D U mnie jeszcze parę jest w pokoju ale już powinnam je wynieść, a nie robię tego z czystego lenistwa ;:306 Za to co sieję to już w tunelu i w ogrodzie ;:173

Bożenko witaj ! jak miło, że jesteś ;:196

Misiu ja też już ledwo patrzę na oczy więc kończymy dzień ;:196

A na dobranoc małe co nieco!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziękuję za odwiedziny i dobranoc ;:4
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś cudnie jutro zobaczę do moich koron cesarskich.
Dobrej nocy ;:167
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”