W.o...Naszym hobby.

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
grazyna-ela
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 2 cze 2017, o 07:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W.o...Naszym hobby.

Post »

Przeczytałam cały wątek i ogromnie podziwiam talenty Koleżanek i Kolegów. Bardzo ciekawe prace i wartościowe bo własnoręczne. Ja tak nie potrafię niestety.
Za to od 12 lat zajmuję się amatorsko genealogią mojej rodziny. Oprócz poszukiwań dokumentów w archiwum,parafii a teraz i w necie interesuje mnie również codzienne życie przodków. Czytam więc o regionie z którego pochodzili,poznaję lokalnych pasjonatów historii danej wsi. Czasem dostaję publikacje regionalne i nie tylko z dedykacją i autografem autora. Bardzo mnie to cieszy. Zbieram przepisy potraw gotowanych od lat w mojej rodzinie .Pytam o zwyczaje świąteczne i staram się je kultywować. A teraz łączę genealogię z ogrodnictwem sadząc "babcine kwiatki" czyli roślinki ,które w rodzie mają już swoją historię .
Moris_43
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 17 mar 2018, o 05:59
Kontakt:

Post »

Nie wiem jak wy ale ja lubię tworzyć muzykę w swoim zaciszu ogródkowym. Wiecie ten klimat gdy jest cicho a każdy dzwięk koi przyjemnie uszy aaahh ;:333
mzapert92
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 3 lip 2018, o 08:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja uwielbiam gotować i chodzić do teatru czy kina, każda z rzeczy mocno mnie relaksuje.
Awatar użytkownika
firki
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 10 paź 2018, o 15:56

Post »

Od kilku miesięcy zacząłem aktywnie zagłęiać się w komiksy. Zacząłem od DC Comics. Boże, zakochałem się w bat-family ;:167
Koszykarz
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 18 wrz 2019, o 12:47

Post »

Ja od dłuższego czasu pasjonuję się programowaniem, zwłaszcza programowaniem stron internetowych... czerpię z tego ogromną satysfakcję... :D
danser
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 24 wrz 2019, o 11:05

Post »

Ja uwielbiam spędzać czas w ogrodzie, tworząc różne nowe rzeczy. Zacząłem od mebelek, później zbudowałem altankę, a teraz jeszcze nie wiem co zrobię, ale już przygotowuje sobie drewno. Wczoraj kurierem przyjechała pilarka YATO, to musiałem znaleźć jakiś pretekst, żeby ją przetestować. A żona przynajmniej zawsze zadowolona, że ma tak piękny i zadbany ogród.
Budujew2018
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 8 lis 2019, o 14:44
Kontakt:

Post »

Ja w wolnej chwili czytam i lubię robić zdjęcia. Szczególnie ogrodu, gdy wszystko budzi się do życia :)
Xxabuv
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 24 lut 2020, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja uwielbiam projektować
poncki
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 5 sie 2019, o 08:05

Post »

No u mnie jest bieganie i pisanie. :)
Miło w piątek, miło w świątek. (Timon)
mariannamadej
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 3 paź 2020, o 18:24

Post »

Hej, ja znalazłam nowe hobby na uspokojenie. Lasy w słoiku. Kupujesz taki słoik i ustalasz i szykujesz tak jak chcesz. Uwielbiam to. Kupić takie cudo możecie na Link usunięto. bab... Jestem zadowolona z jakości, ale też przede wszystkim przyszło zrobione tak jak trzeba. Zabezpieczone, mimo tylko km nic nie strzeliło, pękło. Polecam
Katarzyna34
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 9 kwie 2020, o 12:55

Post »

Ja uwielbiam pielęgnować swój ogród. Sama łapię się czasem na tym, że za dużo czasu w nim spędzam, a inna robota nie ruszona :) Ale odpręża mnie to i kocham to robić :)
Awatar użytkownika
awaksyl
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 20 gru 2020, o 12:46

Post »

Uwielbiam robić na drutach, dziergam pasjami :D .
Sylwia30z
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 16 cze 2021, o 20:52
Kontakt:

Post »

moje największy hobby to oczywiście mój ogród. Oprócz tego ogólnie rozumiane zagadnienia prawa.
regulamin
Awatar użytkownika
Szczurbobik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lut 2016, o 20:29

Post »

Zamierzam założyć akwarium. Kupiłam duży korzeń mangrowca i przeczytałam, że należy go przed włożeniem do akwarium wcześniej wygotować w wodzie z solą. Niestety nie zmieści się do żadnego garnka. Czy jeśli włożyłabym go do dużej kastry budowlanej i włączyła grzałkę (taką zwykłą) to kastra to wytrzyma?
Pozdrawiam Lucyna
Awatar użytkownika
ekopom
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 3 cze 2010, o 17:32

Post »

Technicznie to trochę trudne, bo grzałka powinna być na dnie, gdyż poniżej jej zanurzenia woda pozostanie chłodna. Trzeba także zwrócić na bezpieczeństwo, aby nie poraził prąd, słona woda jest bardzo dobrym przewodnikiem. Wolałbym zagotować wodę nawet w kilku garnkach i wlać ją do tej kasty z korzeniem. O ile można ten korzeń przeciąć i w częściach wyparzać, a potem złączyć go w całość, też byłby to jakiś sposób.
ODPOWIEDZ

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”