Ogród Gośki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu piękne i dorodne kwiaty pokazujesz. Fatsja ma piękne liście , awokado, kawa, dracena. Tymczasem mnie po głowie mi chodzi jakaś idea drzewka z mnóstwem małych, delikatnych listeczków. Jakiś przystojny facet pojawił się w tym ogródku :D .
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Dziękuję Felu.
Ten przystojniak to 9-cio letni Dawid i już chyba przyszedł ten czas, kiedy dzieci wyraźnie akcentują swój światopogląd ... :lol: Akurat na tych zdjęciach Dawid to zrobił przy wydatnej pomocy "ultra - liberalnej" cioci :roll:

W kwestii drzewka to chyba ci nie pomogę. Jedyne co mi się jeszcze nasuwa to Delonix Regia :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Gosiu piękne masz okazy w domu :roll: Ja wykończyłam Yucce w poprzednim mieszkaniu :oops: :oops: :(
Zgniła :shock: na pewno przelałam a do tego w mieszkaniu była straszna wilgoć i grzyb na ścianach..nawet jak długo nie podlewałam to była pleśń w doniczce..

Pozdrowienia dla przystojniaka :!: Fajny ten irokez :roll: :D
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Gosiu kwiaty domowe równie piękne i zadbane jak te ogrodowe. Masz rączkę do roślin!!
Ja mam za to coraz więcej kaktusów w domu(z konieczności). Kolce jakoś nie interesują moje kotki. W ogrodzie za to coraz więcej berberysów z tego samego powodu. Skubane pamiętają, że nad berberysem nie warto łapać motylka, bo upadek na krzak jest bolesny :lol:
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Dolonix Regia jest super ;:114 ! Niestety, zimą wymaga chłodnego pomieszczenia i z tym mam pewien kłopot. W garazu bardzo mało światła i niewiele miejsca a piwnic tu nie ma. Byłam wczoraj w Lorinet w dużym sklepie Truffaut. Widziałam dużo fantastycznych kwiatów ;:100 .
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

g.kiecko pisze: Kawa
Obrazek
Gosiu co robisz tej kawie, że tak pięknie wygląda???
moja kawa wygląda przy twojej beznadziejnie :oops:

zdradź sekret, jak ją pielęgnujesz???

pozdrawam
Agnieszka
Aśka68
500p
500p

Post »

Gosiu mąż mi przyniósł, 3 szczepki oleandra od znajomych(wprawdzie zapomniał spytać się o kolor), teraz razem z Twoimi czekają aż wypuszczą korzonki. Jak się uda to będę miała małą kolekcję :lol:
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Witam wszystkich bardzo serdecznie i dziękuję za odwiedziny! :D

Cieszy mnie, że podobają się Wam moje domowe kwiaty. Przynajmniej od Was nie słyszę: "... Ty chcesz w domu zrobić busz?! ..."
Faktycznie w domu, jak i w ogrodzie, miejsca zaczyna brakować na doniczki ...

Aniu moja yucca też jest po przejściach. Długo męczyłam się, żeby zwalczyć na niej tarczniki.

Felu ja do tej pory zimowałam Delonix w mieszkaniu, na razie nie gubiła liści całkowicie.
Wziełaś może (przez przypadek oczywiście), aparat do tego sklepu? :lol: Poczyniłaś drobne zakupy? :lol:

Agnieszko podlewam systematycznie, zraszam, co jakiś czas daję jej nawóz. Ruszyła ostro ze wzrostem jak zmieniłam jej doniczkę na palmówkę :P

Asiu twórz kolekcję, twórz, bo potem ja ustawię się w kolejce do Ciebie po kolejne szczepki. Oprócz tych od Ciebie i mojego olka - moja się kończy. Nie mogę liczyć na sąsiadów, ponieważ każdy na naszej uliczce ma tą samą odmianę oleandra :roll: Wszyscy rozmnażaliśmy "łańcuszkowo" od tej samej osoby :lol:

Miło mi Cię powitać Dawidzie w moim ogródku. Czy Twój nick sugeruje jakieś specjalne zamiłowanie do bananów? :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Pokażę Wam moje lilie.
W ubiegłym roku sadziłam różnokolorowe i tak też kwitły. Tegoroczna zima nie wyrządziła żadnych strat i wzeszły wszystkie (chyba, bo tak do końca to ich nie liczę )
Wszystkie pięknie kwitną - ale z kilku kolorów zrobiło się raptem trzy!!!
Czy to możliwe, żeby jakoś mutowiały, albo się zapylały, albo jeszcze co innego?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Gosiu Lilie masz piękne :roll: Nie mam pojęcia dlaczego zmieniły kolory.. :roll:
Ja kupiłam mix kolorów i mam tylko białe i różowe :roll: :roll:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

... to w sumie nie powinnam narzekać, bo ja mam jeszcze żółte :D :D :D
Muszę w przyszłym roku koniecznie dokupić cebul, już nawet nie ze względu na kolory ale dla zapachu. Wczoraj wieczorem ten cudny zapach czuć było nawet w domu

A tak przy okazji, możliwe jest sadzenie cebul lilii w innym okresie niż wiosna?
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Gosiu na jesień też można sadzić lilie.Tak czytałam przynajmniej... :roll: Też uwielbiam ten zapach :roll: :D
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

No to postnowione :lol: Od sierpnia zaczynam szukać cebulek, może mi też trafi się mix kolorów - białych jeszcze nie mam :oops: :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 11:05

Post »

Lilie śliczne! Ja we wrześniu też je będę sadzić ;)
Aśka68
500p
500p

Post »

A ja mam wprawdzie na razie 3 lilie :lol: ale żadna nie pachnie :(
Muszę jesienią poszukać pachnących, i białych też(chociaż żółte też ładne:) )
Całe szczęście że nie potrzebują dużo miejsca, cebulę zawszę się gdzieś upchnie :lol:
Aśka
Zapraszam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”