Witaj Felu to bardzo trudne , ja też jak do tej pory nie znalazła odpowiedniego preparatu mimo że są na działające mączniaka .Wiem że najbardziej atakuje jak jest sucha jesień .
Ja po prostu już pogodziłam się z tym .
Tu liliowiec variegate kwiat nie szczególny ale liście biało zielone
A to lilia
mam tylko jedna taką jestem ciekawa czy przetrwa zimę
Sylwek, Dawid,Elżbietko jestem ciekawa czy te lilie pod taka warstwa śniegu nie zgniją ?Troszkę się boje nigdy u nas takiego śniegu nie było .
Klematis mam już kilka lat i jak do tej pory pięknie kwitnie co rok .
Witaj Genia
Ta lilia na trzecim zdjęciu to jest Martagon czy botaniczna
Ja sobie zamówiłam kilka botanicznych w tym roku i jestem ciekawa jak
się sprawdzą u mnie w ogrodzie
Liliowiec variegata piękny :P Lilie też śliczne
Geniu kolorowo,pachnąco i jak edukacyjnie. Jakich kwiatków nie masz w ogródku Zdecydowanie powinnaś przyjechać do mnie i kontynuować kwiatuchowe szleństwo .Myślę że Ty możesz sadzić zielonym do dołu i też urośnie.Czy iryski są niskie czy też tak mi się zdawało?
Gieniu takie duże kępy lilii prezentują się świetnie,
więc czeka mnie dosadzanie lilii,bo za długo czekać na ich rozrost
Widzę odmiany ,których nie mam ,a są ładne .Nic tylko latać po sklepach
Bożenko przykro mi ale nie wiem , nigdy na to nie zwracałam uwagi , kupuje jak mi się kwiatek podoba nie zwracałam uwagi na nazwę .
Dopiero tu na na forum poznałam martagony choć ja nie widzę różnicy.
Anulo dziękuję , to tylko szkoda że nie mieszkasz po sąsiedzku ,usunęłybyśmy płot i mogłabym sadzić dalej . Irysy mam wysokie i niskie .
Halinko odmian lilii coraz więcej i chyba nigdy nie będzie tak że mamy wszystkie nawet tylko te najładniejsze które nam się najbardziej podobają .
Geniu, piękne roślinki znowu pokazujesz. Dla mnie wygrywa konkurs ta biała lilia Wiem, że Ty wolisz mocniejsze kolory, choć pewnie i Tobie się ona podoba, skoro u Ciebie rośnie.
Geniu, choruję już z chłopakami, głowa mi pęka Ale o roślinach i wiosennych nasadzeniach nie przestaję myśleć
Witaj Aniu masz rację ja lubię wszystkie lilie , są piękne i już nie mogę doczekać do następnego kwitnienia , oby tylko przezimowały dobrze , jest duża warstwa śniegu i boję się że mogą zgnić .
Ja też ciągle oglądam alegro no i te iryski co Ci wtedy pokazywałam , jak ja już bym chciała żeby one kwitły w moim ogrodzie .
Aniu kuruj się bo do wiosny już nie dużo czasu ,oby tylko troszkę szybciej topił się ten śnieg .
Bo mimo plusowych temp. ja nie widzę żeby go ubywało .