Rozdrabniacz do gałęzi, zielonych pędów, liści itp. ?\

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rozdrabniarka do gałęzi

Post »

W Obi nic mi nie przypasowało, a narzędzia i maszyny z Lidla są niezłe ;:333
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

agnieszka__ pisze:Wiesz co ona chyba nie miała nazwy firma taka lidlowa florabest tak jakos ,czytałam ,że to sa takie kopie urządzeń firmy bosch ,dotyczy to tez dużej ilości sprzetu agd z lidla .Rozdrabniacz kosztował ok 400 zł ,zauwazyłam ,że potem pojawił sie podobny w Obi troszkę tańszy też z nożem tnącym bo zaglądałam ;)
Lidlowy jest walcowy, czy na pewno rozdrabnia części zielone?!
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p
Od: 22 paź 2009, o 23:29

Post »

MisiaczekM lidlowy rozdrabniacz przynajmniej ten co ja mam wygląda w środku jak sokowirówka ma tarczę tnącą i jaknajbardziej tnie zielone rosliny :)
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewa2019
1000p
1000p
Od: 6 sty 2012, o 21:42

Post »

Witam-potrzebuję rozdrabniarkę tz. muszą być malutkie zrębki do podsypywania roślin, krzewów , drzew?
Czy jest taka rozdrabniarka? i tanio ;:131
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agnieszka__ pisze:MisiaczekM lidlowy rozdrabniacz przynajmniej ten co ja mam wygląda w środku jak sokowirówka ma tarczę tnącą i jaknajbardziej tnie zielone rosliny :)
Przepraszam, tam był zły link.... Czy on wygląda jak ten?
http://3242.4706.m.edge-cdn.net/vsc_470 ... ga-zi.html
Awatar użytkownika
ewa2019
1000p
1000p

Post »

Jeszcze nie-ale tam nie jest napisane i pokazane jakiej wielkości są zrębki? , tylko cięcie do 4cm gr.Może na youtube jest pokaz tego urządzenia? nie umiem wyszukać ;:131
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Osobiście sugerował bym się jednostką o większej mocy . Grizzly GHS 2842 B
Tylko zachodzi tutaj pytanie, kto to w ogóle serwisuje, bo z tą firmą się spotkałem pierwszy raz.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Awatar użytkownika
Olenkazz
200p
200p
Od: 3 mar 2013, o 13:33

Post »

Wczoraj testowaliśmy rozdrabniacz bosch axt25. Po cięciu drzewek owocowych sporo gałęzi się uzbierało... cienkich i grubych... dał radę. Zmielone wszystko. Poci?ł na drobne cz?stki. Spokojnie na ściöłkę się nadaj?.
Pozdrawiam
Olenka
Awatar użytkownika
ewa2019
1000p
1000p

Post »

A ile kosztował? chciałabym tanio ;:131
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p
Od: 22 paź 2009, o 23:29

Post »

Misiaczek wklejam link z filmikiem może pomoże Ci ,działanie jak szatkownica do warzyw ,jest tarcz z nacienciem i kręci sie , cisnąć patyki czy gałęzie tarcza tnie je na takie jakby plasterki .Zależy co tniemy jedne gałęzie super dają się pokroic a w innych duzo łłyka i idzie kiepsko ,ale nie mozna mieć wszystkiego :)
link:http://www.youtube.com/watch?v=0Jec674o8pw
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Andrzejbdg
50p
50p
Od: 28 mar 2013, o 16:36

Post »

Korzystałem z podobnego rozdrabniacza do gałęzi po wycince i zrębki nie powinny wyjść dłuższe niż 2 cm, dodatkowo grubsze gałęzie pękają też wzdłuż także spokojnie do podsypania się nadadzą. Warto aby urządzenie miało bieg wsteczny, przy drobnych i świeżych gałęziach lubi się czasami zatkać.
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22

Post »

Czyli podrzucił bym im w razie podróży do Poznania :lol: Najbliższy serwis mam albo ponad 100 albo w drugą stronę 160 km :roll:
Nie , no nie tędy droga. Jeżeli nie ma serwisu w pobliżu to niech chociaż będzie to naprawialny dla innych sprzęt. Gwarancja, gwarancją, ale ona się szybko kończy, dwa sezony i , no właśnie i może być potem problem. poza tym firmy nawet bardzo bardzo znane co rusz wprowadzają nowe rozwiązania i u nich jest / lub może być w niekrótkim czasie / problem z zapasowymi częściami. A co dopiero w firmach typu ,, Krzak ''. Co idzie seria i koniec.

Pozorne oszczędności mnie nie interesują. 100 zł taniej czy też w mocniejszych maszynach 200- 400 zł a dlaczego ? Ano dlatego, że jak to się zepsuje to przyjeżdża serwisant, albo nie chce przyjechać to gdzie ja ją wyślę ? Kto ją naprawi w ramach gwarancji ?

Kilka razy się przejechałem dlatego też omijam markety i firmy krzaki które nie wiadomo kto produkuje i naprawia.

Co by nie było nie pomyślcie, że odstraszam od tej firmy Krysiak, po prostu raz, że jej nie znam a dwa nie odpowiada mi serwis.
Ale sprzęt może i ma dobry.

http://www.youtube.com/watch?v=ETKqk9OwMuE
U mnie zaczęli sprowadzać firmę zza miedzy. Tylko mało opinii o niej. Ten rębak zamknął by w granicy 550-600 zł
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agnieszka__ pisze:Misiaczek wklejam link z filmikiem może pomoże Ci ,działanie jak szatkownica do warzyw ,jest tarcz z nacienciem i kręci sie , cisnąć patyki czy gałęzie tarcza tnie je na takie jakby plasterki .Zależy co tniemy jedne gałęzie super dają się pokroic a w innych duzo łłyka i idzie kiepsko ,ale nie mozna mieć wszystkiego :)

link: http://www.youtube.com/watch?v=0Jec674o8pw
I taki by mi wystarczył!! Dziękuję za zobrazowanie sytuacji. Najczęściej mam dużo gałęzi z róż i krzewów, trochę słoneczników oraz klika suchych gałęzi sosnowych sąsiada. Nożowy powinien wystarczyć. Najwyżej poleżą chwilę na słońcu by zdrewnieć... Tylko z walcowym mniej roboty przy ostrzeniu... chyba...
Awatar użytkownika
ewa2019
1000p
1000p

Post »

robertP2 pokazał też nie zły rębak -drobno mieli i to dość grube gałęzie
za to u agnieszki na filmiku, mieli tylko cieniutkie (chrust) :D
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzę, ale ja nie mam grubych gałęzi, tylko łodygi róż...., które ten będzie chyba tylko gniótł, a nie ciął... chyba.

A firma to coś w rodzaju naszego dzisiejszego rometa, junaka czy łucznika... Wykupiona nazwa, sprzęt sprowadzany z chin
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”