Wiejska działeczka Marty
- mmarta1982
- 500p
- Od: 26 sie 2011, o 21:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiejska działeczka Marty
Witam cię Agato. W bagażniku może być trudno no chyba że busem Mi przywiózł wozem tata ze zlikwidowanego sadu,są po gruszach i jabłoniach,więc bardzo mocne.
- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
No i tak trzymać! cieszmy się tym, co mamy:) a tak naprawdę wcale mało nie mamy i nie chodzi mi bynajmniej o zasoby kasy, ale ile frajdy daje nam dłubanie w ziemi Kiedyś też nam w końcu te roślinki podrosną, z każdym rokiem coraz bardziej zielono i kolorowo! Pamiętam jak posadziłam swoje pierwsze sadzonki na tym gruzowisku po remoncie i myślałam sobie: ło matko, kiedy mi to urośnie?? w międzyczasie zajęłam się tworzeniem nowych rabatek, a tam sobie rosło:) teraz skalniaczek jest już fajny i nawet nie wiem kiedy kępy zrobiły się już pokaźne:) Widziałam, że też zaczęłaś tworzyć skalniaczek. Jak się tylko zrobi nieco cieplej i przestanie wreszcie padać muszę troszkę poprzerywać swój, gdybyś chciała, podaj adres na priva - podeślę Ci czego mam więcej:) te skalniakowe są dość lekkie, więc przesyłka nie powinna być droga:)
- mmarta1982
- 500p
- Kontakt:
Działkę mam 4 lata,najpierw powstał skalniak na środku działki[dzieło męża]teraz jego praca ogranicza się do koszenia trawy i to czasami bo latam za nim i mówię''tu nie jedż, tam coś rośnie i w końcu oddaje mi kosiarkę ]reszta sadzona głównie w ubiegłym roku,więc cudów nie ma trzeba poczekać.
Na roślinki się piszę,poszukaj coś u mnie na wymiankę.
Na roślinki się piszę,poszukaj coś u mnie na wymiankę.
- Lukrecja
- 1000p
Haha, no to mamy podobnie:) Do tej pory wszystko robiłam w ogródku sama, bo mój mąż zajmował się remontem w domu, który zresztą jeszcze trwa:) gdybym czekała na jego wolny czas i chęci to pewnie byłaby u mnie tylko trawa W zeszłym roku stara kosiarka odmówiła współpracy i trzeba było kupić nową, ale jest tak ciężka, że bardzo mi ciężko kosić - więc sorry, ale to On teraz musi kosić. Też musiałam za nim ganiać bo to czy tamto skosił - nie widział, że tam coś rośnie. Teraz robię rabatki z tymi iglakami, które co prawda dość sporo już podrosły, ale mężowie chyba nie byliby sobą gdyby nie marudzili! Teraz marudzi, że ciężko to objeżdżać... bo za dużo tego, no to ułatwiam, hahaha
Marta, i tak będę przerywać na skalniaku - albo wyślę Tobie, albo pójdzie na kompostownik, a trochę szkoda:) Wiem, że Twój ogródek jest jeszcze młody (mój w sumie też), dlatego zaproponowałam Ci nadmiar swoich kwiateczków, a wymienić się zawsze zdążymy
Pozdrawiam cieplutko
Marta, i tak będę przerywać na skalniaku - albo wyślę Tobie, albo pójdzie na kompostownik, a trochę szkoda:) Wiem, że Twój ogródek jest jeszcze młody (mój w sumie też), dlatego zaproponowałam Ci nadmiar swoich kwiateczków, a wymienić się zawsze zdążymy
Pozdrawiam cieplutko
- mmarta1982
- 500p
- Kontakt:
No to jesteśmy na podobnych etapach. z mężami też mój M jest budowlańcem ,ale jak to mówią ''szewc bez butów chodzi'.Tak więc wiertarka, szlifierka,a nawet piła elektryczna nie są mi obce.
Już się ciesze na wieśc o nowych na skalniaczek.
Już się ciesze na wieśc o nowych na skalniaczek.
- Lukrecja
- 1000p
Damy radę, no bo kto - jak nie my A z kocimiętki już się cieszę
Bardzo dziękuję za wsparcie!
Bardzo dziękuję za wsparcie!
- mmarta1982
- 500p
- Kontakt:
- Lukrecja
- 1000p
Ależ Ci to kapitalne wyszło!!! gratuluję cierpliwości! a jaka frajda dla "młodych" ...
ps. dopiero w weekend będę miała czas żeby Ci naszykować przesyłkę, ale mam nadzieję, że do tego czasu jeszcze się "zgadamy" co i jak pozdrawiam
ps. dopiero w weekend będę miała czas żeby Ci naszykować przesyłkę, ale mam nadzieję, że do tego czasu jeszcze się "zgadamy" co i jak pozdrawiam
- mmarta1982
- 500p
- Kontakt:
Moi chłopcy nie mogli się doczekać ciągle pytali ''mamo już'',a i ja się bachnęłam wytrzymał. Najtrudniej było na początku bo sznurek miał 7 m.
To jak będziesz miała jakaś listę to zobaczę co masz ,zerknę na swoje i zrobię listę swoich takich co nie masz [o ile takowe będą,bo ty tyle tego masz],to po niedzieli też bym ci wysłała.
To jak będziesz miała jakaś listę to zobaczę co masz ,zerknę na swoje i zrobię listę swoich takich co nie masz [o ile takowe będą,bo ty tyle tego masz],to po niedzieli też bym ci wysłała.
Marto właśnie skończyłam czytać Twój wątek. Jesteś niesamowita i bardzo pracowita:-) Bardzo mi się u Ciebie podoba i jeśli pozwolisz zajrzę czasem;-)
- mmarta1982
- 500p
- Kontakt:
hamak, hamak...! Ja tez mam w swoim ogródku!!!!
- mmarta1982
- 500p
- Kontakt:
Witaj Igor. Praca pracą ,ale musi tez być chwila relaksu.
-
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 14:06
Piękne te twoje pomysły Na pewno coś od Ciebie podpatrzę A kalosze superaśne
i mnie zaczarowały Twoje pomysły. Obrzeża z pojemników wspaniałe
Ja też chcę umieć takie zrobić!!!!!
Ja też chcę umieć takie zrobić!!!!!
ZAPRASZAM >>>Ogród ze stawem