Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko...
- lora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko...
Elu słoneczka na cały tydzień i uśmiechu ..nasze roślinki muszą dać sobie radę...
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Elu u mnie są dekoracje wielkanocne -na gałązkach wierzby mandżurskiej Śliczny ten bluszcz z kurczaczkami
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Elu śliczny świąteczny bluszczyk. Ja zaraz biorę sią za wysianie rzeżuszki i można już wyciągać świąteczne dekoracje
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
KASIU zapraszam oczywiście zawsze. Nie wiem o o które kwiatki Ci chodzi tam są tulipany ,magnolia gwieżdzista i stokrotki afrykańskie, napisz czy Ci to coś pomogło
DOROTKO-to ten bluszczyk o którym Ci chyba pisałam że przywiozłam gałązki od koleżanki a teraz go tylko formuje
IZUŚ -dzisiaj u nas trochę słoneczka ale walczy z chmurami,a bluszczyk żadna filozofia żeby uformować,zawija się na drut i tak do skutku
MISIU -Tobie też życzę pięknego tygodnia mimo świątecznej krzątaniny
ROMCIU -u mnie też jest wierzba do dekoracji ale trzeba ją ściąć bo jeszcze rośnie w ogródku
AGUSIU ja już posiałam i rzeżuchę i owies teraz trzeba czekać
DOROTKO-to ten bluszczyk o którym Ci chyba pisałam że przywiozłam gałązki od koleżanki a teraz go tylko formuje
IZUŚ -dzisiaj u nas trochę słoneczka ale walczy z chmurami,a bluszczyk żadna filozofia żeby uformować,zawija się na drut i tak do skutku
MISIU -Tobie też życzę pięknego tygodnia mimo świątecznej krzątaniny
ROMCIU -u mnie też jest wierzba do dekoracji ale trzeba ją ściąć bo jeszcze rośnie w ogródku
AGUSIU ja już posiałam i rzeżuchę i owies teraz trzeba czekać
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ElleBelle ja z bluszczami sie jakos nie dogaduje...
- ElleBelle
DOROTKO-ja z kupnym tez nie ale ten jest mój i jakoś idzie już dwa latka
Pozdrawiam, Ela
No tak Elu, nie wyraziłam się jasno . Chodzi mi o pierwsze zdjęcia datur na pierwszej stronie postu - po trzecim zdjęciu jest inna roślina zawieszona w zielonej donicy. Dostałam taką w zeszłym roku i chyba nie potrafiłam jej utrzymać. Wiem tylko, że powinnam ją przezimować w pomieszczeniu, ale osoba, która mi ją podarowała nie znała nazwy, więc nie wiem czego mam szukać. U Ciebie wygląda ślicznie i zdrowo
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
- ElleBelle
KASIU- już wiem o co Ci chodzi To jest Begonia i powiem tak ta raczej nie zimuje co prawda raz chciałam zobaczyć i przetrzymać ją przez zimę ,ale nic z tego nie wyszło Jest na tyle tania że można ją na sezon kupić i nie ma co się martwić
Pozdrawiam, Ela
O rany jaka ja tępa jestem Widać jak znam się na kwiatkach. W życiu bym nie pomyślała, że to begonia, bo kwiat jaki dostałam był ogromniasty i taki inny.....
Bardzo Ci dziękuję Elu;:108 no to badyle wywalam, bo stoją teraz na balkonie. Szkoda mi było roślinki, tak trudno mi się z nimi rozstawać
Bardzo Ci dziękuję Elu;:108 no to badyle wywalam, bo stoją teraz na balkonie. Szkoda mi było roślinki, tak trudno mi się z nimi rozstawać
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
- ElleBelle
KASIU- nie jesteś tępa Nikt wszystkiego nie wie i uczy się wiesz dokąd Kup sobie nową i z czystym sumieniem wywal badylki ,ale to już w maju zrób zakup bo one wrażliwe na mróz
Pozdrawiam, Ela
- gosia79z
- 200p
- Od: 19 sty 2011, o 18:36
Piękne grudniki!!!
jeśli mogą o tej begonii, ja bym sprawdziła, czy ona przypadkiem cebulek nie ma w doniczce.Byś może można cebulki przechować.Nie znam się na begoniach cebulowych za bardzo, ale moja babcia zawsze przechowuje prze zimę wykopane cebulki, a w lutym sadzi do donic.Begonie cudne.
Co prawda, te mojej babci mają inne liście, ale moze i ta do bulwiastych należy?Warto sprawdzić.
jeśli mogą o tej begonii, ja bym sprawdziła, czy ona przypadkiem cebulek nie ma w doniczce.Byś może można cebulki przechować.Nie znam się na begoniach cebulowych za bardzo, ale moja babcia zawsze przechowuje prze zimę wykopane cebulki, a w lutym sadzi do donic.Begonie cudne.
Co prawda, te mojej babci mają inne liście, ale moze i ta do bulwiastych należy?Warto sprawdzić.
- ElleBelle
GOSIU to nie ta begonia Kiedyś kupiłam taką piękną begonie prawie jesienią bo chciałam dla bulwy ale okazało się że też bulwy nie miała bo teraz dużo jest właśnie bez bulwek trzeba patrzeć jak się kupuje
Pozdrawiam, Ela
Witaj Elu. Przyczłapałam do Ciebie, ale już tu byłam tylko śladu nie zostawiałam Twoje datury to wielgachne, kiedy moje będą takie?
Pamiętam jak kiedyś posiałam w domu rzeżuchę. Jak ona mi się zazieleniła to taki dziwny zapach wydalała, że mój ślubny myślał, że w naszym domu gaz się ulatnia i od tamtej pory już nie sieję
Pamiętam jak kiedyś posiałam w domu rzeżuchę. Jak ona mi się zazieleniła to taki dziwny zapach wydalała, że mój ślubny myślał, że w naszym domu gaz się ulatnia i od tamtej pory już nie sieję
Mnie to żal i głupio przed kuzynką M, która nam sprezentowała to cudo na otwarcie działki No ale cóż Elu, może masz rację, trzeba sentymenty odłożyć i roślinkę nową zakupić. Pewnie nie pierwszy i nie ostatni raz tak żegnam się z kwiatami. No i dlatego, że bez bulwy to zdziwiona jestem
- ElleBelle
BOGUSIU- datury szybko rosną i Twoje też urosna zanim je przywieziesz a w ogrodzie pójdą szybko
KASIU- daj sobie spokój to są begonie jednoroczne nie ma co rozpaczać,spotkasz kupisz i tyle
KASIU- daj sobie spokój to są begonie jednoroczne nie ma co rozpaczać,spotkasz kupisz i tyle
Pozdrawiam, Ela