Moje Ranczowu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje Ranczowu

Post »

Piękne hiacynty i cebulice ;:180
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Pewnie i zapach ładny z hiacyntów :D
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Uwielbiam młode pisklaczki i kwoka jak chowa je pod swoje skrzydełka. ;:138 ;:138
Jakie śliczne zdjęcia, kolorowo
Śnieżnik cudowny u mnie nie chce się pokazać, paskudne zdjęcia wychodzą.
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p
Od: 2 gru 2012, o 13:47

Post »

Dziękuję Bartoszu , podziwiam twoje zamiłowanie do egzotycznych kwiatów są cudne tylko ..ten zapaszek. :;230

Ewo zapach wiosny ,niestety nie mam zbyt wiele okazji aby się nimi delektować ,przez okno oko cieszę jak nie mam czasu po przechadzać się koło nich. ;:108

Kasiu ,mogła bym cały dzień potrzeć jak te maluszki na tych cieniutkich nóżkach biegają za kwoczką ,to jest bardzo urocze.Zastanawiam się jaką mi niespodziankę kurki szykuję i ile z nich będzie miało ochotę wysiedzieć nowe pokolenie.Śnieżnik kwitnie drugi rok ,zauważyłam że ma więcej kwiatków jak w zeszłym sezonie to znak że nowe cebulki przybyły i znak że jak na razie żadne futerkowe zwierzątko nie zrobiło sobie z niego deseru.

Wczoraj korzystając z okazji że jesteśmy w odwiedzinach u taty "połamańca" skusiłam się na lilie żółte i paciorecznika z Biedronki a także dokupiłam ziemie do pomidorów.Dziś jest szaro ,mokro i zimno to nadrobię zaległości parapetowe .bardzo się cieszę że w końcu u nas pada deszcz,bo susza straszna i taka mała nadzieja że to co wysiałam w sobotę na grządkach szybciutko poschodzi.
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Śliczne wiosenne kwiatuszki. ;:138
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p
Od: 26 lip 2012, o 17:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Super jest u Ciebie :D ;:oj I już Ci kwitną hiacynty ;:303 Super masz :D
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Witam ,wiosna rozkręcona na całego ,śliwki kwitną a fiołki cieszą oko i ..nos :tan

Kamilu dziękuję ,byłam u ciebie i jestem zachwycona krainą w której przyszło ci żyć.Jeszcze nie miałam okazji oglądać Bieszczad na żywo ,może kiedyś dane mi będzie odwiedzić twoje strony. :wit

Kriss ;:196
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p
Od: 6 lut 2012, o 15:24

Post »

Zapach hiacyntów jest obłędny,a jak jeszcze jest ich dużo...
Pozdrawiam-Iwona
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Dominiko :wit Piękne i super zakupy ;:oj
Piękne kwitną cebulice, puszkinia ,hiacynty, szafirki :D
Ślicznie kwitnące na biało drzewko
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
pisanka
100p
100p
Od: 21 lip 2011, o 08:34

Post »

Dominiko gdzie zniknęłaś? pochwal się swoimi roślinkami. :D
Pozdrawiam - Hanka
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p

Post »

Witam wszystkich,strasznie dawno nic nie pisałam,szok jak ten czas leci ;:202
U mnie wiele się zmieniło przez ten czas , z utęsknieniem czekam na ciepłe i słoneczne dni i mimo że mrozów nie doświadczamy to ogród sobie jeszcze smacznie śpi. ;:19 ;:19
Dziś zachęcona przyjemną aurą wyruszyłam z nasionami na Ranczo i aż dziw ze po przerwie zimowej nic a nic nie jestem zmęczona a w kość to nie powiem ,trochę sobie dałam ;:14 .Z moich dzisiejszych obserwacji wynika że ojj strasznie sucho jest ,przynajmniej u mnie ,po wzruszeniu ziemi za ok niespełna godzinę ziemia przewiana osuszona i rozpadająca się pod palcami oby coś popadało z nieba bo żle się dzieje.Pierwsze zasiewy pietruszki ,marchewki ,bobu ,groszku i cebulki dymki zostały poczynione ,część okryta włókniną a część czeka na swoją pierzynkę do poniedziałku.Na parapecie domowym też pomału zaczyna się zazieleniać oby tylko prognozy nie zmieniły się to będzie dobrze. ;:223
.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Faktycznie Cię nie było długo ;:224
\Pokazuj co tam na parapecie się dzieje. :tan lubie wysiewać.
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p

Post »

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Witam cię Kasiu ,a o to maje wypociny ,część na ogrodzie a reszta na parapecie ,pomału co niektóre dostają liścia właściwego z czego jestem zadowolona , wcześniaki jeszcze parę dni i dostaną eksmisję do gruntu aby odstąpić miejsca następnym przedszkolakom.U nas delikatnie ochłodziło się i w końcu trochę popadało przynajmniej na tyle aby wczesne wysiewy mogły powschodzić,bo kto to widział aby w marcu latać z konewką jak miało to miejsca parę dni temu. ;:202
Teraz z innej beczki ,zakupiłam oto tu przedstawiona na zdjęciu wyżej gruszę na podkładce kałkaskiej ,może ktoś miał i mi podpowie czy drzewko rośnie duże.Zależy mi na niewielkich drzewkach ze względu na ograniczona powierzchnię,nie miałam czasu na zastanowienie się w sklepie i zaryzykowałam a teraz się głowie.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i widzę ze praca ruszyła i jak ładnie zabezpieczone. :tan :tan
Parapet również ślicznie wygląda, piękne zdrowe wschody. ;:303
Co do gruszy to nie mam ale przecież można je ścinać i formować jakby co. ;:65
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p

Post »

Kasiu ,już doczytałam moja gruszka podobno dorasta do 4m wys, tyle może być ,teraz muszę zaczerpnąć info na temat formowania aby nic nie zepsuć .Na razie posadziłam ją w dużej donicy i podziwiam piękny, wysoki, pojedynczy badyl jak idę od kur. ;:138
A co się tyczy warzywnych to dziś po inspekcji odnotowałam same pozytywy, to znaczy :cebulka dymka ładnie pościła korzonki na górze jeszcze sucha łuska ale to lada chwila zamieni się w szczypior bo zrobiło się cieplutko,marchew pokazuje różki no i najważniejsze a przynajmniej jedno z najlepszych korzeniowych jak dla mnie to pietruszka która tez dostaje igiełek i cieszy niezmiernie oczy swojej panci. :tan :tan :tan
Nie wiem jak u was ale u mnie wiosną pachnie i jaskółki przyleciały,kury zwariowały niosą się na potęgę aż strach ;:oj pomyśleć jak zaczną znosić po dwa jajka dziennie co miało miejsce rok temu.Gąska też jaja znosi i razem z gąsiorem nie pozwala zabierać z gniazda,trzeba się specjalnie wystroić w długi kij ;:134 ;:168 aby nie poczuć, gąsiora na plecach w ogóle to zauważyłam że maja bardzo silny instynkt "macierzyński" obydwoje dzielnie pilnują jaja.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”