Ogródek Robaczka cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.12

Post »

Ile razy otwieram Twój wątek, tyle razy zachwycam się powojnikiem Purpurea Plena Elegance. Zamówiłam już jednak parę nowych i nie powinnam nawet myśleć o kolejnych zakupach :wink:
Kasiu, a z różyczki William and Catherine jesteś zadowolona?
Jaszczurki może nie smoki, ale się ich brzydzę.
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nic nie upolowałam, same przekwitnięte i ledwo żywe resztki ;:222 , jutro może pójdę do naszego ogrodniczego za nasionkami to może tam coś będzie.
Ale na pociechę robi mi się fajna wiosna w ogrodzie, jak trochę posprzątam liście to pewnie niejeden kwiatuszek wychynie na słoneczko ;:3
Jarzmianki mocno mnie przyciągają i zamówię sobie jakieś, ciekawa jestem jak z ich samosiewem bywa - czy łatwo je rozmnożyć ;:173
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie :wit
Poniedziałek już prawie dobiega końca, do weekendu coraz bliżej :wink:
Dzisiejszy wieczór spędzam z muzyką U2, ścieżka dźwiękowa do filmu o Mandeliporwała mnie bez reszty! ;:167

Daffo, czyli jednak wróżka! A mi tu wmawiają, że czarownica ;:306 Miłego wieczoru kochana!
Marysiu, zgadzam się, że na świecie jest miejsce dla każdego :D Ale odnośnie kotów zostanę przy swoim ;:209
Iwonko, dziękuję ;:131 Technika jeszcze do poprawy, bo ze sztuką fotografii to ma niewiele wspólnego, ale miło mi, że zdjęcia Ci się podobają! Te motylki to pospolite "cytrynki", jest ich całe mnóstwo latem w ogrodzie!
Jagi, Baden-Baden to poważny temat, jak Ty bidulo śpisz po nocach z takimi dylematami? ;:168 Serio, bardzo mnie cieszy ta dyskusja, niezwykle twórcza! A zdjęcia to tak na osłodę przednówka ;:196
Majeczko, dzięki! Ja raczkuję w temacie lilii, dopiero drugi rok je mam, ale już powiększam poletko bo uwielbiam ten odurzający zapach latem na tarasie ;:170
Aguś, nieźle mnie ubawiłaś! ;:306 Wyprowadzki sobie nie wyobrażam, przynajmniej na razie?.ale jeżeli już to do większego?ogrodu z jakimś niedużym domkiem ;-)) Oby dzisiaj przyśniło Ci się coś przyjemniejszego niż moje dylematy finansowe :wink: Ściskam!
Jonatanko, wszystkie jarzmianki pasują do róż! Ja jestem nimi zachwycona i zauroczona ;:170
April, musisz mnie odwiedzić w tym roku i wybierzemy się razem na łowy!Giełda jest fajowa, mnóstwo takich miejsc z gadżetami, trzeba się tylko mocno trzymać za portfel ;-)) AAaa..dziękuję za wirtualną wizytę w Twoim domku! Pięknie i elegancko mieszkacie ;:180
Nifredilku, witam ponownie i zapraszam! Ja zamierzam sprowadzać wiosnę co weekend, aż przyjdzie ta upragniona za oknem :wink:
Małgosiu, współczuję batalii z kretami?nie mam w tym względzie (na szczęście!) doświadczeń, ale w wielu wątkach opisywane są metody skutecznej walki z tym szkodnikiem. Może znajdziesz jakieś skuteczne oręże ;:134 Powodzenia!
Milenko, witaj! U mnie dzisiaj było słonecznie, ale niestety słonko podziwiałam tylko zza okna?byle do weekendu :wit

cdn. ;-))
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dosiu, chciałabym to zobaczyć ;:306 Pozdrów M :wit Miłego wieczoru dla Was obojga!
Grażynko, u mnie przetarły się nici, którymi zszyta była skóra. Generalnie rękawice są dobrej jakości, a skórka miękka i przyjazna dla dłoni. Będziesz zadowolona!
Aniu, na PPE powinnaś znaleźć miejsce. Uwierz mi, że zdjęcia nie oddają jego urody. To jeden z moich ulubionych, spośród ponad 60 odmian zgromadzonych dotychczas ;:333 Will & Kate mam pierwszy rok, a wiesz jak to jest z angielkami?zyskują z czasem ;-)) Dam jej więc czas i na razie nie zapeszam ;:224
Majutku, ale posucha! Przykro mi?chętnie podesłałabym Ci jakieś kwitnące cebulki, ale obawiam się, że mogłyby nie przeżyć survivalu z pocztą polską :roll: Jarzmianki wysiewałam jesienią na rabatach z zebranych nasion, zobaczymy czy przybytek się powiększy w tym roku ;:65 Ponoć łatwo się mnożą z siewu.

Zostawiam fotki i wracam do 'Gardener's World' :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jeżeli jarzmianki łatwo się mnożą przez siew to już się cieszę na ich las ;:138 podobnie zrobił mi się las ostrogowców, będę miała co rozsadzać ;:215 lubię takie byliny .
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Co do wiosny to na razie nastąpiło ożywienie kotów, które domagają się wyjścia na podwórko :D Przeszłam się między różami i nie zauważyłam czarnych pędów. Niech tak zostanie do kwietnia :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu ,
super musi być w Twoim ogródeczku jeśli tyle różnych gości przybywa i daje się focić, zdjątka i ujęcia przepiękne jak zawsze, a 4 fotka z ostatniej serii to bajka ;:oj ,
mnie odwiedzają ptaszki, czasem tylko motylki i żabki i .......... koty z okolicy ;:185
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Kasiu, cudowne ujęcia różanych krzewów ;:138
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Ja tak na chwilę, zeby nasycić oczy, podziekować ( wiesz za co :wink: ) i pozdrowić machaniem ( niestety nie z tarasu widokowego, bo takowego -w przeciwieństwie do Ciebie - nie posiadam :( )
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kasiu, miałaś czas na odwiedziny ;:oj Dziękuję ;:196 Miło cię było gościć.
Odgrażam się i odgrażam że Poznań odwiedzę ale ciągle liczę że jednak się uda. Dojechałam niemal do Bydgoszczy to i ciut dalej też się powinno udać :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu każde moje odwiedziny u Ciebie to tylko zachwyty....ale nie potrafię inaczej.....stworzyłaś miejsce jak z bajki, które niesamowicie mnie oczarowało i podbiło moje serce ;:180 ;:196
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Dzień dobry :wit

Prince Jardinier - śliczna róża ;:167 Mam nadzieję, że kłopotliwa, chorowita, generalnie szału nie ma ? ;:306

Te donice, te bukszpany, jeżówki, róże, przetaczniki, czosnki i inne kute precjoza ... Się zastanawiam, czy to aby wszystko prawdziwe?

Niedawno ktoś zadał pytanie, ale zagubiłaś zapewne, ale je ponowię - czy Twoi sąsiedzi zapuszczają żurawia? I w ogóle, czy przechodnie,przejeżdżający zauważają Wasz ogród? podziwiają? Jak sobie z tym radzą ? ;:306
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Kasia była skromna i nie odpowiedziała..... :D Julieta Ty się lepiej spytaj Kasi jak ona sobie z tym radzi ;:306
Ci z drugiej strony płota to wiadomo ślinka im cieknie i zazdroszczą. ;:306
Kasia zdjęcia fantastyczne ;:215
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu,czy bukszpany w donicach sama prowadziłaś na pniu czy kupiłas gotowe? Ile one mają lat?
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

majka411 pisze::wit Kasia była skromna i nie odpowiedziała..... :D Julieta Ty się lepiej spytaj Kasi jak ona sobie z tym radzi ;:306
Ci z drugiej strony płota to wiadomo ślinka im cieknie i zazdroszczą. ;:306
Kasia zdjęcia fantastyczne ;:215
Majka - dobre, dobre ;:172 Ale, wiesz są tacy sąsiedzi, co im cieknie,zazdroszczą, ale chwalą a są i tacy, co im cieknie, zazdroszczą i z zazdrości brzydkie rzeczy robią ;:134 W najlepszym wypadku papierki i kamyczki do ogródka wrzucają ;:209
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”