![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
Pelargonia - wysiew nasion Cz.3
Re: Pelargonia - wysiew nasion cz.2
Ika2008 rok temu od L...i też siałam pelargonię fioletową rabatową, tak miałam napisane na opakowaniu. Niestety wyszła ciemna czerwień i daleko jej było do fioletowego ![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
- Ika2008
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No nie strasz mnie! Czerwonych mam do licha, zależało mi bardzo na fioletowej ![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)
![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)
Pozdrawiam, Marta.
- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Bardzo ładne,tylko jak będziesz je rozsadzała to popikuj ciut głębiej ![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
- paprotka882
- 500p
Siałam 6 stycznia
Wiem ze są trochę wybiegnięte, teraz doświetlam do ok północy, dalej nie wybiegają ale na początku trochę poszły za szybko w gore, oczywiście wsadzę po liścienie, jak tylko puszczą listek właściwy ![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
-
- 1000p
Spokojnie,moim zdaniem będziesz miała piękne sadzonki ![yes ;:108](./images/smiles/yes.gif)
![yes ;:108](./images/smiles/yes.gif)
Re: Pelargonie z nasion
- paprotka882
- 500p
Oby bo liczę na nie, już i tak dobrze jest, że wykiełkowały wszystkie. Po tragediach z tamtego roku, ten dla siewu pelargonii zdecydowanie łaskawszy.
- Andzia1967
- 200p
- Od: 1 kwie 2013, o 12:31
No to ja również napisze jak moje pelaśki się miewają
4 styczeń-posianie zwisająca ( nasionka z hipermarketu kupowane w zeszłym roku ) na 12 nasionek pięknie wzeszło 12
6 styczeń -posiane 2 opakowania pelargonii rabatowej VILMORIN mix - wzeszło 8
7 styczeń - posiane 1 opakowanie łososiowej REKWIAt na 10 nasionek wzeszło 8 ( wydłubałam nasionka z ziemi bo nie chciały wzejść , wsadziłam do wody ciepłej na kilka godzin a następnie znowu umieściłam w ziemi.Na drugi dzień wykiełkowało 6
7 styczeń- posiane 1 opakowanie RASPBERRY RIPPLE od Legutki na 10 nasionek na razie 7
Po czym jakby było mi mało dosiałam
10 nasionek różowej Rekwiat - na razie 0 ale pewnie bedę musiała jutro powtórzyć numer z wsadzeniem nasionek do ciepłej wody.
Miłego dnia
-- 15 sty 2015, o 13:57 --
Zapomniałam jeszcze dopisać , ze moje też są trochę wybiegnięte , ale w czasie pikowania posadzę je pod same liścienie i myślę , że będzie
pozdrawiam Ania
![;:3](./images/smiles/slonko2.gif)
4 styczeń-posianie zwisająca ( nasionka z hipermarketu kupowane w zeszłym roku ) na 12 nasionek pięknie wzeszło 12
6 styczeń -posiane 2 opakowania pelargonii rabatowej VILMORIN mix - wzeszło 8
7 styczeń - posiane 1 opakowanie łososiowej REKWIAt na 10 nasionek wzeszło 8 ( wydłubałam nasionka z ziemi bo nie chciały wzejść , wsadziłam do wody ciepłej na kilka godzin a następnie znowu umieściłam w ziemi.Na drugi dzień wykiełkowało 6
7 styczeń- posiane 1 opakowanie RASPBERRY RIPPLE od Legutki na 10 nasionek na razie 7
Po czym jakby było mi mało dosiałam
10 nasionek różowej Rekwiat - na razie 0 ale pewnie bedę musiała jutro powtórzyć numer z wsadzeniem nasionek do ciepłej wody.
Miłego dnia
![;:3](./images/smiles/slonko2.gif)
-- 15 sty 2015, o 13:57 --
Zapomniałam jeszcze dopisać , ze moje też są trochę wybiegnięte , ale w czasie pikowania posadzę je pod same liścienie i myślę , że będzie
![super ;:333](./images/smiles/thumbsup.gif)
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Re: Pelargonie z nasion
Witam.
Czerwoną mam w domu i będę robiła sadzonki dlatego skusiłam się na mixa kolorów. Ciekawe co z tego wyjdzie o ile w ogóle wyjdzie, szczytem marzeń będzie 4 różne kolory
Poczekamy, zobaczymy. Pozdrawiam i powodzenia w uprawach Wszystki życzę ![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)
Czerwoną mam w domu i będę robiła sadzonki dlatego skusiłam się na mixa kolorów. Ciekawe co z tego wyjdzie o ile w ogóle wyjdzie, szczytem marzeń będzie 4 różne kolory
![Rolling Eyes :roll:](./images/smiles/icon_rolleyes.gif)
![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)
No właśnie w tym problem że ja mam je na grzejniku i pojemnik jest przykryty folią. Codziennie ok godź. folia jest ściągnięta. Dzisiaj po powrocie z pracy zauważyłam że chyba coś ruszyło i widać nowy maleńki kiełek.Marzenka79 pisze:Wiola jak wykiełkowały tylko dwa to może postaw pojemniczek na grzejniku,pod spód daj złożoną ulotkę,aha-pojemnczek zawiń w folię ale codziennie wietrzyć trzeba.Pelasia lubi w cieple się "budzić".
![tup-tup ;:65](./images/smiles/smile073.gif)
Dziękuję za rady
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
Cierpliwość nie jest chyba moją najmocniejszą stroną
. Właśnie przed chwilką wygrzebałam nasionka żeby je jeszcze trochę pokąpać w wodzie. Kolejne 2 już jakby zaczynały kiełkować.Trochę sobie popływają to może szybciej wzejdą.Co roku wysiewam mnóstwo nasionek(pelaśki pierwszy raz)więc powinnam być zahartowana w czekaniu
,ale tak się nakręciłam tymi Waszymi pelargoniami ze już nie mogę się doczekać moich.
![wybij to sobie ;:14](./images/smiles/martelo.gif)
![Embarassed :oops:](./images/smiles/icon_redface.gif)
-
- 200p
- Od: 17 paź 2011, o 20:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No prosze, nie miałam pojęcia że pelargonie też można mieć z nasion. Mam zamiar spróbować, w tym roku z jednym opakowaniem, jeśli wzejdą, w przyszłym rusze na całego. Pięknie się prezentują latem.
Pozdrawiam Paulina
-
- 1000p