Kosiarka - niedroga - jaka
Re: Kosiarka spalinowa ,niedroga
Samego podwórka mam 3500m2 w tym połowę mogę obkosić kosą, ponieważ jest mniej użytkowana.
Chyba jednak skuszę się na makową ze względu na serwis itp. Kosiaka OleoMac GV 53 TK będzie dobrym wyborem do mojej powierzchni działki?? Zaznaczę że w niedalekiej przyszłości będzie użytkowana całe 3500m terenu.
Chyba jednak skuszę się na makową ze względu na serwis itp. Kosiaka OleoMac GV 53 TK będzie dobrym wyborem do mojej powierzchni działki?? Zaznaczę że w niedalekiej przyszłości będzie użytkowana całe 3500m terenu.
-
- 200p
- Od: 23 maja 2013, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W tej grupie cenowej to jeden z lepszych wyborów, inny to np. Stiga Combi 53 SB, co prawda na silniku Briggsa ale seria 625 więc nie powinno być kłopotów. Na taki teren to już warto pomyśleć o traktorku, nie tylko ze względu na zmęczenie zwykłej kosiarki, ale i własne zdrowie. Na duże tereny bardzo dobre są maszyny profesjonalne jak np. Ariens, ale cena ok. 4 tys zł.
Witam serdecznie poszukuje jak najmniejszej kosiarki spalinowej (sporo krzaczków)
Mam teraz Jakmet elektryczna 1300w i trochę się juz zużyła:-)
Kosiarka ta była slaba i koszenie mokrej troszkę trawy lub trochę wyższej kończyło się zapychaniem .znalazłem taka mała z silnikiem Briggs nazwa Mastercut tylko nic nie mogę o niej znaleźć.
Kosiarka ta była slaba i koszenie mokrej troszkę trawy lub trochę wyższej kończyło się zapychaniem .znalazłem taka mała z silnikiem Briggs nazwa Mastercut tylko nic nie mogę o niej znaleźć.
Winny krzew to jest to co mnie kręci
Bo to pewnie chińczyk... Tak jak koledzy pisali wyżej jeżeli chcesz mieć łatwy serwis to firmówka.
Akurat tylko taka jest w mojej lokalizacji wazy 25kg tylko dziwny ma wylot trawy do kosza taki bez przegrody jak to w innych kosiarkach .
-
- 200p
- Od: 23 maja 2013, o 12:33
Są elektryczne o mocy nawet 2000 W więc to już prawie tyle, co malutka spalinówka (2 kW = 2,7 KM), a ile mniej kłopotu z olejami, świecami itd. Tylko ten kabel się plącze ale ja sobie tak zorganizowałem koszenie, że nie mam z nim kłopotu. A wykończenia robię kosą spalinową, ew. nożyce do trawy mogą pomóc. A jeśli chcesz spalinową, to zacznij od serwisu, bo co z tego, że kupisz maszynę, jak potem ani filtra nie dokupisz, ani części. Z chińczyków juz lepiej wziąć NACa, jakość wiadoma ale chociaż serwisów sporo. Z lepszych OleoMac, Ama, Stiga. W Husqvarnie widziałem kosiareczki Hecht, dość tanie.
W jakiej kwocie chcesz się zamknąć? To co znalazłeś to jakiś sezonowy wynalazek. Albo sprzedawca próbuje Ci coś wcisnąć albo nisko postawiłeś próg.wierch pisze:Witam serdecznie poszukuje jak najmniejszej kosiarki spalinowej (sporo krzaczków)
Panowie A jak to jest z serwisem kupując np. Stiga przez internet (bo taniej) serwis z mojego miasta przyjmie naprawę gwarancyjną??
Trawnik ok 500 m2, tylko mam trochę krzewów i sporo gimnastyki z elektryczną i słabą kosiarką.
Ma być lekka i mała, napęd zbędny.
Max do 1000 zł.
Max do 1000 zł.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 20 mar 2015, o 10:35
Kup sobie Makite nawet tę 40cm nóż, będzie lżejsza z silniczkiem b&s 500
najlepiej Makita Plm4110 1100zł
najlepiej Makita Plm4110 1100zł
Mam tą kosiarkę i podobny metraż daje naprawdę radę,moim zdaniem warta jest swojej cenyZuberek88 pisze:Samego podwórka mam 3500m2 w tym połowę mogę obkosić kosą, ponieważ jest mniej użytkowana.
Przyjmie bo ma taki obowiązek. Co większy złośliwiec będzie Cię odsyłał i przyjmie jak na niego naskarżysz do centrali... ale przyjmie bo musiZuberek88 pisze:Panowie A jak to jest z serwisem kupując np. Stiga przez internet (bo taniej) serwis z mojego miasta przyjmie naprawę gwarancyjną??

Tak szczerze mówiąc to trudno powiedzieć jak zareaguje serwis. Jedno jest raczej pewne, maszyny, które wyszły kupione u niego zawsze będą miały pierwszeństwo. Dlatego gwarancje i serwis "swoich" klientów robi się jak najszybciej a pozostałe w drugiej kolejności. Jak mają 14 dni to najprawdopodobniej tyle Cię przetrzymają z decyzją. Na napraę mają później więcej czasu i też nie pójdziesz raczej jako pierwszy. Całkowicie normalna sprawa. Tak naprawdę zdecydowana większość maszyn kupiona w Internecie jest przepłacona. Nie ze względu na koszt zakupu ale późniejszego serwisu. Bo jest drożej i dłużej

Weź Stiga Collector 43 lub 46. Serwis szeroki w całej Polsce, części wszędzie dostępne, maszyna znana i od lat produkowana. Przez skok dolara wszystkie w miarę rozsądne chińczyki skoczyły mniej więcej do tej ceny więc raczej nic lepszego nie znajdziesz. Jak znajdziesz coś tańszego to siły nie ma - cena=jakość.wierch pisze:Trawnik ok 500 m2, tylko mam trochę krzewów i sporo gimnastyki z elektryczną i słabą kosiarką.
Max do 1000 zł.
Na pewno chcesz spalinówkę? Nie pamiętam dokładnie które maszynki Jak-Met to były ale miały wszystko co potrzeba elektrykom: łożyska, trwałą plastikową obudowę, solidne kółka i silnik bezszczotkowy. Nie pamiętam jak to wyglądało z mocą. Młodzieniec Ci dobrze pisze. Może znajdź sobie elektryka o mocy 1,6-2KW i to Ci zamknie sprawę. Poza kablem to elektryczne maszyny są dużo wygodniejsze.
Czy kosiarka AL-KO z silnikiem 625E, 51cm, jest w znanym markecie budowlanym. Czy jest ona lepsza od podobnej NAC? NAC ma silniki w tej klasie cenowej już 675. Cena tych kosiarek to około 1300zł.
NAC ma kosz plastik+materiał, AL-KO sam plastik. Są jakieś istotne różnice w tych silnikach? Różnica mocy to tylko 0,3KM. A jak starter? Czy jest różnica w odpalaniu tych silników? Łatwiejszy rozruch ma 675 czy raczej nie?
Do koszenia mam około 2000m2, do tego posiadam kose na trudniejszy teren.
Pozdrawiam.
NAC ma kosz plastik+materiał, AL-KO sam plastik. Są jakieś istotne różnice w tych silnikach? Różnica mocy to tylko 0,3KM. A jak starter? Czy jest różnica w odpalaniu tych silników? Łatwiejszy rozruch ma 675 czy raczej nie?
Do koszenia mam około 2000m2, do tego posiadam kose na trudniejszy teren.
Pozdrawiam.
Wow! Dużo słów a ja nic nie rozumiem! 
Jaka kosiarka Alko i jaka kosiarka Nac? Jaki silnik? Łatwiejszy rozruch od czego? Ten tekst jest zrozumiały w zestawieniu z wiedzą, która jest u Ciebie w głowie. Bez niej nic nie rozumiem.

Jaka kosiarka Alko i jaka kosiarka Nac? Jaki silnik? Łatwiejszy rozruch od czego? Ten tekst jest zrozumiały w zestawieniu z wiedzą, która jest u Ciebie w głowie. Bez niej nic nie rozumiem.