Mój taras tego lata zapraszam
Re: Mój taras tego lata zapraszam
Zimowałaś je ,czy są tegoroczne? 

Witam tegoroczne , ale myślę w tym roku je przezimować. Lofos jest jeszcze mało znany ale powiem szczerze zauroczył mnie bardzo.
zapraszam do mojego wątku kwiatowego
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ślicznie
A mnie urzekła Twoja zielistka.

A mnie urzekła Twoja zielistka.
Zielistka szczerze powiem była po zimie nijaka , ale pomyślałam przesadzę dam jeszcze jedną szansę. Odwdzięcza się teraz z nawiązką .

To jeszcze dzisiejsze zdjęcia lofosa

To jeszcze dzisiejsze zdjęcia lofosa

- Daniel 1
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 10 cze 2017, o 09:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przepiękne i zdrowe rośliny . Gratuluję 

- luczek95
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 22:10
Ale kolorowo, łądne zadbane rośliny i niektóre ciekawe, szczególnie ten lofos, nawet nie znam tej rośliny 

- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Wow....zielistka robi wrażenie

-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Lofos... hmmm... muszą poczytać na temat tej rośliny. Prezentuje się bardzo ciekawie.
Piękne roślinki!
Lofosa ma moja mama, połączyła w koszu biały z różowym i pięknie to wygląda, jak tak się przewiesza i przeplata. Do ziemi dała torfu, ale zachowując dobrą przepuszczalność, no i chyba roślina za bardzo nie lubi przesuszania...
Lofosa ma moja mama, połączyła w koszu biały z różowym i pięknie to wygląda, jak tak się przewiesza i przeplata. Do ziemi dała torfu, ale zachowując dobrą przepuszczalność, no i chyba roślina za bardzo nie lubi przesuszania...
Antenko, piekny lofos
. Na czym on jest prowadzony, na drabince? Możesz podpowiedzieć jak o niego dbasz i czy stoi w pełnym słońcu, bo ja mam 2 kolorki, ale tak bujnie nie rosną, zwłaszcza biały. Z góry dziękuję
.

Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
Piękny taras a na nim cudne i zadbane rośliny
.Przepiękne fuksje
, oleandry
, begonie
, pelargonie
.
Chciałabym Cię zapytać
o trawę 'Vertigo', właściwie to dzięki niej do Ciebie trafiłam,miałaś piękny i rozrośnięty okaz
.W jak dużej donicy ją miałaś,że tak ładnie Ci się rozrosła?Może mogłabyś podać wymiary? Czy nawoziłaś ją dodatkowo i czym? I czy warto ją było zimować, czy dała radę w kolejnym sezonie?

Chciałabym Cię zapytać

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Ależ ta zielistka się rozbujała
Takiej wielkiej nie widziałam ale efekt jest niesamowity

Takiej wielkiej nie widziałam ale efekt jest niesamowity

- Pelidea
- Od: 21 cze 2013, o 08:42
Trafiłam tu przypadkowo i przepadłam.
Przepięknie urządzony taras. Jestem zachwycona Twoimi kompozycjami. A że w tym roku i ja dostałam fuksjozy, to miałam się czym zachwycać.
Pozostałe rośliny też przepiękne j zadbane. Podziwiam.

HEJ witam bo niewielkiej przerwie na moim wątku. Troszkę mnie nie było bo dzieci wakacje i teraz mało czasu na to żeby usiąść i coś napisać . W tym roku nie jestem zbytnio zadowolona ze swoich roślin i ogólnie tarasu. Chyba pogoda nie jest zbyt łaskawa bo albo mega burze zrobiły kilka razy spustoszenie to i po dużych opadach miałam problem z grzybem i robactwem . A to powiem szczerze zniecheca do pracy przy tym wszystkim.
Co do trawy VERTIGO to ja sadzę tę trawe już kilka lat z kolei ,zimować próbowałam ale bez powodzenia zawsze mi pada i to dość szybko .Więc stwierdziłam ze nie warto się meczyc i kupuje na początku sezonu ladne sadzonki .Obecnie posadziłam w małej technoratanowej donicy i tez sobie radzi ,ale ja leje mega dużo nawozu bo to zarłoczna roslina bardzo .
Co do trawy VERTIGO to ja sadzę tę trawe już kilka lat z kolei ,zimować próbowałam ale bez powodzenia zawsze mi pada i to dość szybko .Więc stwierdziłam ze nie warto się meczyc i kupuje na początku sezonu ladne sadzonki .Obecnie posadziłam w małej technoratanowej donicy i tez sobie radzi ,ale ja leje mega dużo nawozu bo to zarłoczna roslina bardzo .
Lato nas nie rozpieszczało w tym roku,ale ja mimo wszystko zaglądam i czekam na jakiś nowy wpisik. 

Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek