Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

koziorozec pisze: żałuję ,że nie sfotografowałam Twojego samochodu ,bo tak opowiadałaś jak masz dużo miejsca ,ale go wczoraj właśnie brakło ;:306
Ja zrobiłam fotkę. :lol: To jest oczywiście już moment po opróżnieniu samochodu z pudeł Irenki. :;230 Wcześniej było wszystko pod sufit zapakowane. ;:306 (Auto do gruntownego sprzątania. ;:112 ;:112 Choć nie wiem, czy mi się opłaca to robić, bo zaczął się okres wyprzedaży w ogrodniczych. ;:113 )

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam w ponurą niedzielę ,dzień jakiś markotny ,bo nie ma wesołych gości,wczoraj był pełny dom .

Dorotko,miło,ze przyjechałaś ,z nami zawsze wesoło,a roślinki niech rosną ,myślę ,że do Ciebie też przyjedziemy w lipcu w stałym składzie ,a jak masz ochotę to kremówki też mogą przyjechać :uszy ,pozdrawiam :wit

Kasiu,wspaniałe są te nasze spotkania ,tyle śmiechu i odprężenia przynoszą ,że nie można szybko o nich zapomnieć ,pozdrawiam :wit

Kasiu mymysteryy,teraz połowa wyjęta nie robi już takiego wrażenia,ale ten dopakowany bagażnik do sufitu to super wyglądał,a co takiego jest w wyprzedaży w ogrodniczych ,ja nie wiem ,bo nie chodzę ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto jutro bez względu na pogodę idę sadzić, deszcz mi nie straszny ;:306
Kasia ma dobry refleks, uratowała dla sąsiadki kremówki co o tym myślę to się śmieję.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Witaj Martuś
Cudownie spędzona sobota, tylko pozazdrościć.
Wiosna w ogródku cudowna.
Z niecierpliwością będę czekała na urok czerwonej różanki, sporo się pewnie przy niej narobiłaś.
Widziałam też mój ulubiony kącik z misą .
Martuś u Ciebie w ogrodzie wszystko pięknie rośnie ;:215
Życzę poprawy pogody
Roślinki, które od ciebie dostałam, wszystkie pięknie rosną :tan
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

koziorozec pisze:a co takiego jest w wyprzedaży w ogrodniczych ,ja nie wiem ,bo nie chodzę ,pozdrawiam ;:168
To się dopiero okaże, co będzie ciekawego. ;:224 Kilka dni temu kupiłam ok. 30 opakowań różnych cebulowych w super cenie. :) Myślę, że w najbliższym czasie i inne rośliny będą powoli miały obniżane ceny. ;:108

Akcję z kremówkami chyba wszyscy długo zapamiętamy. ;:306 :;230
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Dorota,ja pewnie też pójdę sadzić ,choćby lało,z tymi kremówkami to był numer ;:306 , Boguś podał mi pudełko z kremówkami i powiedział daj do zimna to dałam ,ale ty jak przyniosłaś placek to też tak powiedziałaś i potem do kawy dałam wszystkie słodkości,bo nikt mi nie powiedział ,nic więcej o tych kremówkach,a ja nawet go nie zapytałam kto to przyniósł i dlaczego, :;230

Ewuniu,spotkanie było jak zawsze doskonałe,tyle śmiechu,degustacji i kopania roślin,aż człowiek zupełne zrelaksowany,przemoczyło nas solidnie, tak w pewnym momencie padało,ale każdy sobie jakoś z tym poradził,Marysia suszyła ubranie nad piecem ,ale do pieca nie dołożyła, ;:306 ,ta rabata będzie biało czerwona ,narobiłam się ,bo wiesz jak sie tak wymyśla to się człowiek urobi ;:306 ,w ogrodzie mam bardzo mokro,i wszystko takie przystopowane i skurczone ,ale rośliny jakoś chcą kwitną ,bo ich czas na pokazanie się ,fajnie ,ze roślinki rosną i myślę ,że tak będzie dalej,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Kasiu,do cebulowych zapakowanych przecież można mieć posprzątane auto ;:306 ,a takim sposobem to do jesieni nie posprzątasz jak znam Ciebie i siebie ,też czasem mam cały samochód drzewek, donice na leżąco w bagażniku ,ziemia się sypie,a konary z liśćmi na przedniej szybie i ja ,nic nie widzę dookoła,bo mam same gałęzie z liśćmi,z boków i nad głową ;:306 ,akcja z kremówkami jajcowa,ale nikt mi nic nie powiedział po co one ,Boguś kazał tylko dać do zimna to dałam do spiżarni,a potem wyniosłam wszystko :;230 ,najlepszą minę zrobiła Marysia jak zobaczyła,że zabieram je ze stołu ;:306
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Martuniu Kochana Wróciłam z Adaśkiem dość późno i zanim położyłam go spać, zastała mnie północ. Dopiero teraz zasiadłam do kompa i od razu biegnę do Ciebie.
Nie ma słów, którymi mogłabym wyrazić swoją wdzięczność za gościnę, serdeczność i ciepło bijące od Ciebie i Twojej rodziny. To, że pogoda nas nie rozpieszczała, to nic. Najważniejsze były rozmowy, wspominki, plany, ploteczki i masa śmiechu, która temu towarzyszyła i to, że po długiej zimie mogłyśmy wszystkie w końcu się spotkać ;:4

Planowałam uwiecznić bagażniki ale deszcz skutecznie mnie przegonił dwa razy. Za to uwieczniłam moment "plewienia' grządek ;:306

Obrazek

Dary od Ciebie dziś powędrowały na rabatę a te roślinki, które bałam się zostawić na najbliższe przymrozki są zabezpieczone i mogą spokojnie poczekać na poprawę pogody.

Piszesz, że jakieś rozmymłane błotko masz w ogrodzie? No cóż, mój synek uwielbia takie zabawy więc w jego imieniu, bardzo przepraszam za te atrakcje ;:131

Martuniu, jeszcze raz dziękuję za fantastyczną sobotę, pyszne jedzenie (zwłaszcza zupa chrzanowa ;:167 ) i Waszą gościnność. Męża też ucałuj od nas i oczywiście Adaś śle buziaki za dary specjalnie dla niego przygotowane (zielonej kurtki nie ściąga :;230 )

Migawki z Twojego ogrodu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Uwielbiam takie forumowe spotkania
Coraz dalej się zapuszczam, to może i do Ciebie trafię :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Widzę że sezon na forumowe spotkania już w pełni ;:63 Lubię atmosferę takich zjazdów. Nikt inny tak się dobrze nie bawi jak ludzie z tym samym hobby :;230
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuniu cebulowe oczywiście są mało kłopotliwe w transporcie. ;:108 Ja już wybiegam w przyszłość i wiem, że na pewno lada dzień będę wracać z większym gabarytem i tak jak piszesz ja też bardzo często jeżdżę z głową wśród gałęzi. ;:306
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marcia fajnie, że pokazujecie fotki ze spotkania...człowiek od razu przesiąka tą atmosferą jak patrzy na te roześmiane buzie :D A przy okazji mogę zwiedzić Twój ogród nie koniecznie od strony kwitnących pięknie kwiatów , do tego ogarnąć jego wielkość ;:oj
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu mówisz że miałam minę? a w ogóle na nie nie liczyłam :;230 Właściwie jedynie marzyłam od lata żeby Marek spróbował, bo ten to jest łasuch i Boguś zadbał o kolegę. A niech ma trochę radości skoro cierpi! Ostatnio jest zdecydowany nawet na operację ;:oj więc chyba ból mu dopiekł! Martusiu znowu siąpi im ciemno, czy już tak będzie do jesieni? Pozdrawiam cieplutko i ściskam ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu roślinki już posadzone, nie wiem czy im wybrałam dobre miejsce, zapomniałam nazw niektórych, nie zapytałam jakie wysokie rosną, taka ze mnie gapa ;:14
Teraz widzę na zdjęciach jak wyglądamy z pudłami, normalnie sępy.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”