Ogródek Gosi 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi 17

Post »

Witaj :wit . Cola też śpi na razie na poduszce i kocu ale na pewno w swoim czasie dostanie łóżeczko. Nie wiem po prostu czy jest sens teraz kupować bo mogłaby roznieść go w mak ,chociaż nie wykazuje jakiegoś nadmiernego gryzienia i niszczenia (jak na razie ) . Ja też jestem ciekawa tej kocimiętki . To chyba ta co rośnie zaraz obok łuku , taka wielka stojąca ;:108 . Piękne dalie kupiłaś. Ja w zeszłym roku też kupiłam kilka ale szału nie było ;:222 . Tylko kilka było zgodnych z opakowaniem . Oby u Ciebie wszystkie były takie jak na obrazkach ;:108 . Śliczna zima u Ciebie, taki ogród poprószony śniegiem bardzo fajnie wygląda ;:215 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

O widzę Gosiu zakupy porobione. :lol:
Piękne dalie i lilie.....ja też w tym roku będę miała dalie.
Nie idzie się oprzeć.
Śnieg za oknem i dalej wspominamy. Wspominki bardzo cenne i poprawiające humor. ;:167
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ciekawe odmiany dalii sobie sprawiłaś, Gosiu. ;:215
Ja z nich zrezygnowałam. ;:108 Nie mogę przechować, nie będę co rok kupować nowych karp. ;:223 Muszę się zadowolić niskimi z nasion, a te mam własne. ;:303 Zresztą też są ładne i przyciągają mnóstwo motylków. ;:63
Zdrówka. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Gosiu widzę zima na całego, roślinki pokupowane :) sezon się rozpoczyna z tupnięciem hehe :) jak zakwitną będzie co podziwiać :) a teraz czekamy i planujemy :)
Awatar użytkownika
Duende
100p
100p
Od: 29 sty 2018, o 14:20
Kontakt:

Post »

Ale zakupy liliowe! Będzie się działo ;:173
Teraz tylko czekamy na stopnienie śniegu, odejście zimy i do ogródków. ;:108
Serdeczności,
Duende

Moja walka na ugorze
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Gosiu zima w pełnej krasie , ale kwiatuchy kuszą... też bym chętnie kupiła kilka dalii, ale nie mam ich gdzie przechowywać więc szkoda mi ich na jeden sezon... Dzisiaj i u mnie śnieżnie więc już nie musze zazdrościć śniegu ... Miłego weekendu ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Soniu, tak to bywa w życiu, ktoś umiera, ktoś się rodzi. Trzeba się z tym pogodzić.
Właśnie dzisiaj dokupiłam kilka lilii. Zalezy mi przede wszystkim na zapachu, nie na wygladzie.
Tylko pozazdrościć Ci śniegu. U mnie mrozi, ale rośliny nie mają kołderki. Ciekawe jak przetrwają

Aniu, z tym ogrodem daliowym to bym nie przesadzała. Na razie nie mam inklinacji do zbieractwa tych roślin. Ot, kilka sztuk ;:173
Właśnie te niewielkie kwiaty podobają mi się w daliach bardzo. Szczególnie te o pojedynczych płatkach. Lubię takie delikatne kwiaty.

Ewelinko, pies do około roku potrafi coś pogryźć, potem się uspakaja. Chociaż Flesz nie wiem dlaczego bardzo lubił gryźć swoje łóżko. Szczególnie kiedy był bardzo rozbawiony. Nie mam pojęcia dlaczego? Przecież uwielbiał to swoje legowisko. Ja zazwyczaj bardzo późno chodze spać. Flesz sam nie poszedł do łóżka. Czekał na mnie. Często mnie zaganiał, żebym się pospieszyła, bo jemu już chciało się spać, a ja jeszcze siedziałam. Śmieszny był ;:173
Zobaczymy jak będzie ze zgodnością. Zazwyczaj wszystko co kupowałam w marketach zgadzało się.

Lucynko, ja też niby nie mam gdzie przechowywać, ale jakoś nie mogłam się oprzeć. Zresztą, nie kosztowały dużo. Można od czasu zaszaleć :D

Mariusz, nie tylko kupione,. ale i zamówione. Czekam na róże, chryzantemy
Chociaż najwięcej planuję kupić wiosną w szkółkach, na kiermaszach, na żywo, bo to najbardziej lubię

Duende, liczę na jak najszybsze ocieplenie. Bardzo chciałabym już wyjść do ogrodu popracowac

Ewo, dalie w marketach nie sa takie drogie, więc postanowiłam, że nawet jak mi nie przetrwają zimy to i tak kilka kupię i będę traktowała jak jednoroczne.
Niestety u mnie śniegiem tylko popruszyło, a szkoda, bo roślinki marzną

Jak już pisałam dziewczynom, śniegu u mnie prawie nie ma. Dzisiaj coś tam popruszyło, ale to tylko jakby pudrem pączki obsypał
Coraz dłuższy dzień pozwala nacieszyć oczy widokiem za oknem. Jeszcze trochę i może uda się wyjść popracować trochę
Ciągnie mnie bardzo
Na razie leczę się robiąc zakupy roślinne i oglądając asortyment szkółek.
Większych zakupów nie będzie, ale popatrzeć można :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Gosiu jak patrze na twoje fotki to mam mocne postanowienie... pstrykać jak najwięcej fotek latem, żeby było co wspominać w takie dni jak dzisiaj ;:333 ... Też odwiedzam szkółki wirtualnie i już wiem, że z pewnością coś kupię w Gospodarstwie Ogrodniczym Bilskich już nieco wrzuciłam do koszyka, ale wiesz jak to jest chciejstwa przekraczają zazwyczaj możliwości... Ale to fajny wypełniacz czasu nim przyjdzie wiosna i ;:3
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Gosiu, dawno tutaj nie pisałam, chociaż często zaglądam ale na tak energetyczno-wiosenne fotki trudno nie reagować. Dziękuję za porcję cudnej wiosny. Od razu poprawiła mi humor. :)
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Dzisiaj zahaczyłam o OBI i też kupiłam dalię, ale tylko jedną. Za chwilę marketowe półki zapełnią się torebkami, będzie można przebierać i wybierać :heja
Piękne wspominki ;:63 A trawnik jaki soczyście zielony, widać pracę jaką w niego włożyłaś ;:138
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ewo, ja uwielbiam wspominki letnie o tej porze roku.
Przynajmniej słońce na zdjęciach cieszy, kiedy za oknem ponuro.
Ja wolę zdecydowanie zakupy na żywo. Lubię zobaczyć roślinę, postać nad nią, zastanowić się gdzie ją posadzić. Zdjęcia na mnie tak nie działają

Ino, miło, że zajrzałaś. Widzę własnie, że sporo osób nie odzywa się, albo w ogóle zrezygnowało z forum. Szkoda :(

Iwonka, w OBI też już są roślinki? Czy to nie wcześniej niż poprzednio?
Kupiłaś tylko jedną dalię?
Jak widziałaś zakupiłam kilka i gdybym miała miejsce kupiłabym jeszcze kilka. Ale to już od koleżanki, która ma niesamowite okazy.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Gosiu czy ten twój obserwator nas się wstydzi czy bawi się w chowanego? Przytulanko ;:167
Wiosennie, kolorowo wkrótce tak będzie a teraz masz rację miło popatrzeć jak było. U mnie śniegu nie było ale od kilku dni trochę napadało, pomroziło i leży mało bo mało ale zawsze nóżki przykryje roślinkom.
OBI u nas nie ma, najbliższe to chyba w Słupsku, kilka razy byłam ale jakoś nie trafiałam na coś co by mi wpadło w łapki.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Margo2 pisze:Soniu, tak to bywa w życiu, ktoś umiera, ktoś się rodzi. Trzeba się z tym pogodzić.
Właśnie dzisiaj dokupiłam kilka lilii. Zalezy mi przede wszystkim na zapachu, nie na wygladzie.
Tylko pozazdrościć Ci śniegu. U mnie mrozi, ale rośliny nie mają kołderki. Ciekawe jak przetrwają
Gosiu najczęściej te lilie pachnące są najładniejsze , ogród pięknie pachnie gdy kwitną .

U mnie też nie ma śniegu/ teraz troszkę jest biało ale to tylko poprószone nocą/a nocą mrozy były dość duże wiec roślinki mogły ucierpieć .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”