Idzie zima ...cz.37

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Idzie zima ...cz.37

Post »

U mnie zima biało, śnieżek nieduży ale dosypywał cały czas!

Dorotko to chyba tak zaczniemy sezon 2018 i już zapraszam na malowanie wiaty....będzie się działo ;:306 Nakupuję farb w sprayu, a i trochę mam puszek więc będzie kolorowo :D
Maki sieję najwcześniej prosto do gruntu i wsadzam znacznik....ważne! potem wychodzi traweczka makowa to już nie grozi im przeciupanie ;:306
Zawsze M mógłby powiedzieć że on tylko uciera co żona każe ;:306

Krysiu wszystko w swoim czasie jak będzie za wcześnie to musiałabym dwukrotnie robić a tak top najważniejsze, żeby zdążyć przed pierwszą gwiazdką Obrazek

Aniu one są tzw czarne a może bardzo ciemnofioletowe, są puste i pełne (mix). Dołożę ! Dziękuję i wzajemnie wspaniałych Świąt!

Dzisiaj zdjęcia aktualne z ogrodu!
Karmniki opanowały dzwońce i sikorki!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dołem porządkują mazurki!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Można powiedzieć, że ptaki przeszkadzały mi w pracy kuchennej ;:306 Słonecznik idzie jak woda, ale dla takiego widoku warto!

Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu
O tej porze roku cieszą wszystkie kwiatuchy :D
Żółty rumian to chyba ten sam ,którego sadzonkę mi podarowałaś :?:
Ubawiłaś mnie stwierdzeniem, że M. już parę dni sprząta swój pokój :;230
To przynajmniej Chłopina nie przeszkadza Tobie w kuchni i nie wchodzi w drogę :lol:
Bo mój zamiast sprzątać cokolwiek wpadł w amok i dalej naprawia stodołę w tym gorszym miejscu zawalonym. Wszędzie wióry i w domu i na dworze :evil:
U nas mróz odpuścił = błoćko dalej króluje ;:224
Podziwiam Marysiu Twoją tolerancję dla ogrodowo - bałaganowych poczynań Synowej.
Na pewno super Teściowa jest z Ciebie :D
Ptaszki bardzo sympatyczne :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko to jest Twój rumian

Obrazek

Widzisz, to ja wytłumaczę Twojego M! W taką pogodę skoro chce zabezpieczać Wasz dobytek to mu pozwól. ;:168 Bałagan się uprzątnie, a do stodoły nie naleje się. Nigdy nie wiadomo jaka będzie zima i wiosna.
Aguś dla dobrych stosunków nie warto walczyć o coś co i tak zostawimy, ale nie myśl że to przynosi same dobre skutki. Ludzie nigdy z palca nie byli kontenci wolą całą dłoń :wink:
Ustępuję, postępuję również dla siebie, bo mam spokojniejsze wnętrze ;:306
Ściskam Cię Świątecznie bardzo mocno ;:4
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Marysiu!
Oj, jak chętnie pomalowałabym Twoje ogrodowe obiekty! Lubię tę robotę.
Nie wiem tylko czy kolory by Ci pasowały ;:218 , no, ale skoro farby Twoje - to Ty kolorami zarządzasz...
Worki po korze? Toż to najlepsze dobro! Mnie zawsze brakuje worków do pakowania odpadów zielonych. Ciekawe, co Twoja Synowa z nimi robi. Tylko kolekcjonuje?
Ptasiej krzątaniny zazdroszczę. Moje ptaki coś lekceważą kaszubski pyszny słonecznik ;:174. Skutek? Wyżeram go sama ;:224.

Miłych przygotowań - ;:196 Jagi
PS. Jacy ci forumowicze łapczywi na wiosnę. Dzięki temu mamy tu wiosnę w zimie, zapowiedź wiosny, wiosnę na przedwiośniu i wreszcie wiosnę właściwą ;:306.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Tyz pikne :!:
Mądra jesteś ;:196 Dla tego zawsze wolałam starszych od siebie koleżanki i kolegów. :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Marysiu ;:196 Wczoraj przyszła koperta z nasionkami ;:196 :heja Nasionka zapakowałam od razu do koszyczka, coby mi nie zaginęły. W ubiegłym roku gdzieś tak posiałam (czytaj: zapodziałam :;230 nasiona zielonej cynii i co najdziwniejsze, do dziś ich nie znalazłam ;:202 Patrząc na zgromadzone zapasy, stwierdzam, że chyba muszę zakupić kolejną działkę, żeby to wszystko zmieścić.
U Ciebie śniegiem poprószyło, a u mnie była dzisiaj wiosna. Słoneczne i ciepła :heja Wcale się nie dziwię, że karmnik jest tak tłumnie odwiedzany. Takie tam pyszności wysypujesz, że każdy by się skusił ;:108 Do mnie przylatują jeszcze nielicznie, ale to chyba dlatego, że ciągle jest ciepło i mają pożywienia pod dostatkiem.
Zdrowych i wesołych świąt ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

[bMaryś[/b]m nie można nudzić się w takim codziennym towarzystwie w czasie przebywania w kuchni.
Same oczy śmieją się do tych figlarzy. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Marysiu!
U ciebie biało za oknem, a u mnie ... normalka. ;:222 Szaroburo, deszcz i ciemno. ;:145
Właśnie zaczynam świętować :tan i Tobie również życzę odpoczynku przed obowiązkową nasiadówką przy suto zastawionym stole. :D
Cieplutko pozdrawiam i zdrówka życzę. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w ten przedświąteczny czas, kiedy każdy z nas skupiony jest na domu, rodzinie i swoim wnętrzu :D
Za oknem szaleje listopadowa pogoda, wieje wiatr, pada deszcz, a czasem parę płatków śniegu, dzisiaj wręcz ocieplenie do prawie 10 st. a zdawało się że będzie nastrojowe białe BN.
Tymczasem wyskubuję trawę i chwasty dla moich podopiecznych co rano, więc można rzec plewię :wink:

Jagódko zgromadzę różniste kolory (nawet niebieski), żeby każdy mógł w nich zostawić siebie na pewno nie będę narzucać stylu, coraz bardziej mi się ten pomysł podoba ;:306 Jedynie już widzę że trzeba zmienić styl pokrycia, bo to co pan zrobił, zresztą pod naszą nieobecność, nie odpowiada mi całkowicie, ani estetycznie ani praktycznie.
Woreczki chyba tylko kolekcjonuje, ale ja czasem podbieram jej na śmieci ogrodowe, bo zielone idą na kompost :lol: Ptaki u mnie w tym roku szaleją jeszcze nigdy tyle ich nie było, a rozmaitość zmusza mnie do sięgania do netu w poszukiwaniu nazw. Słonecznik znika jak woda!
Dziękuję! przygotowania postępują ;:196
Ściskam świątecznie ;:196

Agnieszko ja też ;:306 tylko, że ja jako jedynaczka tak byłam wychowywana i nie do końca był to wybór naturalny. Miłego Świętowania ;:196

Iwonko cieszę się, że poczta stanęła na wysokości zadania :D a z areałem to wszyscy tak mamy...z siłami też ;:306 Ptaszki w ogóle nie zwracają uwagi na rozmokniętą ziemię...tu mają łatwe i darmowe żywienie. Może wiosną to odrobią! Dziękuję i zdrowych spokojnych Świąt Ci życzę ;:196

Misiu ile czasu ja tracę na obserwacje, ale wliczam to do odpoczynku zimowego ;:196

Lucynko za oknem szaroburo i prawie 10 st, a wodę wylewam z wielu miejsc. Teraz jeszcze wieje mocny wiatr, takie to Boże Narodzenie :wink: Nie będzie nasiadywać, bo będzie nas przy stole mniej i raczej stawiamy na odpoczynek. Jedzenia też specjalnie robię mniej i lżejsze, a wszystkim to się przyda i młodym i starym.
Dziękuję i trzymajcie się cieplutko we wspaniałej rodzinnej atmosferze ;:196

Życzę odwiedzającym rodzinnych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia! Niech wszystkim zdrowie i humor dopisze!
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, nawet w grudniu plewisz.... :wink:
Ale patrząc po rabatach, to mam wrażenie, że one (chwasty) nigdy nie zasypiają... ;:306
Wesołych Świąt! ;:196
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Wszystkiego dobrego, Marysiu. ;:168
Mimo bardzo plusowej temperatury (dzisiaj ok. 15.oo było plus 12 stopni) i dość mocnego słoneczka święta są u mnie białe....
.... Bo stokrotek na trawniku jest mnóstwo ;:306 ;:215
Miłego świętowania!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam !
Dwa a nawet trzy dni pięknej jesieni czy też wiosny sprawiły, że nie chciało się wracać do domu z ogrodu. Dzisiaj to już konsekwencje halnego czyli chmury i coś wisi na włosku.

Basiu dzisiaj tez plewiłam, bo trawki chętnie zjada drób i masz rację chwasty rosną bez odpoczynku.
Dziękuję ;:196

Bea jak zwykle u Ciebie cieplej bo u mnie najwyżej 8 st, jedynie w Krakowie dochodziło do 10, ale piękne słoneczko radowało ;:3 Liście niektórych róż wyglądają wiosennie a trawa się zieleni!
Dziękuję ;:196

O wschodzie i zachodzie!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i grudniowe kwiatki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia!
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,piękne wspomnienia zrobiłaś ,a pomysł z malowaniem płotu bardzo mi się podoba ,u mnie też ciepło i słoneczko świeci miałam iść do ogrodu ale jakoś marnie się gramotam do pracy ;:306 ,bardzo się za Tobą stęskniłam i ciągle myślę co porabiasz ,poczytałam u Ciebie i wiem jak dni u Ciebie mijają ,u mnie to ciągle pełno zaległości bo wymyślam i wymyślam ,ale już taka niepoprawna jestem ,pozdrawiam i znowu zaglądnę ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”