Wwwiola - moje domowe roślinki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiolu
fiołeczki cudeńka. U mnie coraz więcej sadzonek od Ciebie rozkwita :P Każda inny kolor.
fiołeczki cudeńka. U mnie coraz więcej sadzonek od Ciebie rozkwita :P Każda inny kolor.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
Różowy i biały, ostatnie zdjęcia to pierwsze kwitnienie niepodzianek, nie wiedziałam co dostaję, zakwitła jeszcze jedna, zrobię zdjęcie.
Jakby co, to wiesz, mogę się podzielić.
Ten niebieski (ostatnie zdjęcie) to nie wiem z czego mi taki urósł, bo ja miałam zwykłego płaskiego w tym kolorze, a on trochę taki falowany, do tego duuuużo większe kwiaty, średnica kwiatka to więcej jak 3 cm.
Ostatnio zauważyłam, że jak fiołki mają w miarę dobre warunki, jedną rozetę w doniczce, nie gniotą się, to kwiaty są sporo większe niż u poprzedników.
Jakby co, to wiesz, mogę się podzielić.
Ten niebieski (ostatnie zdjęcie) to nie wiem z czego mi taki urósł, bo ja miałam zwykłego płaskiego w tym kolorze, a on trochę taki falowany, do tego duuuużo większe kwiaty, średnica kwiatka to więcej jak 3 cm.
Ostatnio zauważyłam, że jak fiołki mają w miarę dobre warunki, jedną rozetę w doniczce, nie gniotą się, to kwiaty są sporo większe niż u poprzedników.
Ale w kwiatkach? Bo jak listki, to właśnie u siebie odkryłam, ze jednemu ugniwały na brzegach, w sensie przy rozetce, listki, wyciągnęłam na jednym z takich listków robaczka, chyba przędziorek, nie pytałam się go kim jest tylko od razu na kręgosłup oprysk, co mi będzie tu podjadał rośliny, niech sobie sam zasadzi i wyjada .AnnaK pisze:ładne te Twoje fiołki. Też mam ich troszkę ) ale biały coś mi podgniwa - płatki
No ale ile tych fiołków można mieć ….. chyba całe parapety.treissi pisze:Żadne nudno - tylko pięknie
Hmmmm , bo to z tym kolorem to jest tak jak w reklamie „szuka pan łososiowego? Żona mówiła, że morski”Edyta 74 pisze:Piękne masz kolorki fiołków,czerwonego u siebie w sklepach nie widziałam.
Zdjęcie 4 to raczej bordo, przekłamał trochę aparat, a 7 to róż, w miarę podobny do oryginału.