Storczyki -nowa miłość Ani :)
- Mala_MI
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Storczyki -nowa miłość Ani :)
Aniu, mam nadzieję, że poradzisz sobie z tym dziadostwem cokolwiek to jest.
A nowy nabytek piękny!
A nowy nabytek piękny!
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Jeśli o wełnowca chodzi, ubiłam je na swoim storczyku spirytusem salicylowym. Nie cackałam sie z kwiatem tylko psikałam gdzie się dało i ile się dało. Przesadziłam storka i na razie mam spokój
Pozdrawiam Agnieszka
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
W jakich kolorkach masz nowości ?:)aneczka1979 pisze:Na pocieszenie kupiłam sobie dwa przekwitające falki z przeceny.
Życzę Ci z całego serduszka takiego własnego wyhodowanego pędzika
Żółknącymi paczkami na nowo zakupionym Phal nie przejmuj się.... każda z nas to przechodzi i to normalny objaw aklimatyzacji Phal do nowych warunków
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
Ale tak szkoda tych małych, uroczych pączków, jak żółkną...
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Uni szkoda ...ale jak to się mówi my na to wpływu nie mamy
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Aniu masz pw
- Michaeli
- 500p
- Od: 19 sie 2010, o 10:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, jak tam storczyki?
Szkodniki myślę, już wytępione?
Życzę powodzenia!
Szkodniki myślę, już wytępione?
Życzę powodzenia!
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Aniu, piękne nabytki od M. i na pocieszenie, żółtasek niesamowity
Mam nadzieję, że storczyk z nadgnitym liściem dojdzie do siebie.
Co do wełnowców, to ja również miałam problem na świeżo zakupionym ciemnobordowym storczyku zeszłej zimy.
Na szczęście było ich tylko kilka, liście, podłoże z wierzchu i kwiaty storczyka(tam właśnie znalazłam pierwszego wełnowca) spryskałam Clinem do szyb, który jest na bazie alkoholu.
I tak kilka dni z rzędu.
Po wełnowcach nie ma śladu
Mam nadzieję, że storczyk z nadgnitym liściem dojdzie do siebie.
Co do wełnowców, to ja również miałam problem na świeżo zakupionym ciemnobordowym storczyku zeszłej zimy.
Na szczęście było ich tylko kilka, liście, podłoże z wierzchu i kwiaty storczyka(tam właśnie znalazłam pierwszego wełnowca) spryskałam Clinem do szyb, który jest na bazie alkoholu.
I tak kilka dni z rzędu.
Po wełnowcach nie ma śladu
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Witajcie Kochani.
Troszkę mnie nie było, ale jakoś weny brak.. Choć nowe przyrosty na pędzikach się pokazały... nowe listki... nowe korzonki... ale trzy sztuki z mojej kolekcji są już po tamtej stronie...
Na dodatek dzięki wielkiej pomocy pewnej cudownej koleżanki forumowej zdobyłam wymarzone Paphiopedilum
Sabotek boooooski!!! Przyszedł do mnie z jednym kwiatem i jednym pąkiem. Właśnie rozwinął drugiego kwiatka. Może zdjęcia w tygodniu wrzucę.
A tak poza tym jakoś leci. Więcej żaden wełnowiec się nie pokazał w tym zakamarku, gdzie znalazłam tamtego krogulca. Za to pojawił się też jeden, samotny wędrowiec w przeciwnym końcu pokoju, jakieś 6-7metrów dalej. Też od tamtej pory cisza... mam nadzieję, że nie jest to cisza przed burzą...
Nadal ciężko jest mi wczuć optymalny moment na podlewanie storczyków. I z tego tytułu są z deka przesuszane... tak boję się zalać...
Pozdrawiam cieplutko wszystkich gości i obiecuję w tygodniu sesyjkę z tego co u mnie.
Troszkę mnie nie było, ale jakoś weny brak.. Choć nowe przyrosty na pędzikach się pokazały... nowe listki... nowe korzonki... ale trzy sztuki z mojej kolekcji są już po tamtej stronie...
Na dodatek dzięki wielkiej pomocy pewnej cudownej koleżanki forumowej zdobyłam wymarzone Paphiopedilum
Sabotek boooooski!!! Przyszedł do mnie z jednym kwiatem i jednym pąkiem. Właśnie rozwinął drugiego kwiatka. Może zdjęcia w tygodniu wrzucę.
A tak poza tym jakoś leci. Więcej żaden wełnowiec się nie pokazał w tym zakamarku, gdzie znalazłam tamtego krogulca. Za to pojawił się też jeden, samotny wędrowiec w przeciwnym końcu pokoju, jakieś 6-7metrów dalej. Też od tamtej pory cisza... mam nadzieję, że nie jest to cisza przed burzą...
Nadal ciężko jest mi wczuć optymalny moment na podlewanie storczyków. I z tego tytułu są z deka przesuszane... tak boję się zalać...
Pozdrawiam cieplutko wszystkich gości i obiecuję w tygodniu sesyjkę z tego co u mnie.
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Aniu miło Cię znów widzieć
Przykro mi z powodu strat ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło za to gratuluję nowych pędzików, korzonków i listeczków
Czekam na fotorelację z Twoich parapetów
Przykro mi z powodu strat ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło za to gratuluję nowych pędzików, korzonków i listeczków
Czekam na fotorelację z Twoich parapetów
-
- 1000p
Dołączam się do Arletki i również oczekuję na fotorelację
I cieszę się Aniu , że te wełnowce to był tylko fałszywy alarm niech uciekają od naszej Anusi
I cieszę się Aniu , że te wełnowce to był tylko fałszywy alarm niech uciekają od naszej Anusi
-
- 1000p
- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu masz bardzo ładne storczyki a i bardzo się ciesze że następna osoba zawitała tu z Kalisza . Pozdrawiam Sylvia.