Kwiatki bergamotki
Re: Kwiatki bergamotki
Dzięki za waskazówki
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gratuluję sadzonek cyklamenów
- bergamotka
- 100p
- Od: 14 wrz 2010, o 12:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Normalnie oczy sobie zaśliniłam z wrażenia.
Piękność!!!!
Piękność!!!!
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Nie do wiary, co za ilość kwiatów! Gratuluję
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- olgierdyna
- 200p
- Od: 26 sie 2013, o 10:31
Przyszłam zobaczyć Twojego mini storczyka na 11 str. Przepiękny Przy okazji zobaczyłam inne roślinki. Masz rękę i serce do kwiatów /odziedziczone w genach/. Poprosze o fotkę jak znowu zakwitną miniaturki. Pozdrawiam
Nie siła, lecz wytrwałość czyni wielkie rzeczy./Samuel Johnson/
Ale pięknie obsypane kwiatami, czy one pachną? Mam bardzo podobne ale jaszcze malutkie i do tego mini.
- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zachwycająca ilość kwiatów Piękne
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Weroniko balsam dla oczu taka ilość kwiatów,rewelacja
- bergamotka
- 100p
- Od: 14 wrz 2010, o 12:12
Grażynko, Natalio, Basiu i Renatko dziękuję Wam serdecznie za tak miłe słowa
Olgierdyno, Arniko, Bianko witam Was u mnie serdecznie i również dziękuję za mile słowa
Oncidium kwitnie i wspaniale pachnie już od końca października. Kwiatów jest sporo, choć około 1/5 pączków zżółkła i opadła. Zapach najmocniejszy jest w południe, późnym wieczorem ledwie wyczuwalny. Niestety musiałam go wyeksmitować z mojego pokoju do gościnnego, bo po kilku dniach częstego przebywania razem z nim zaczęłam mieć objawy wczesnej ciąży .
Oprócz oncidium kwitną jeszcze dwa falenopsisy, a pozostałe przedłużają lub wypuszczają nowe pędy. Kolekcja wzbogaciła się dodatkowo o jednego falenopsisa kwitnącego na różowo. Niestety dość ciężko przeszedł aklimatyzację i szybko zrzucił kwiaty. Zdjęcia zdążyłam mu na szczęście zrobić, ale będą dopiero później, bo są zgrane na innym komputerze.
Z innych roślin doniczkowych zakwitły mi również grudniki
i trochę bardziej fotogeniczny łososiowo-czerwony.
Do kwitnienia szykuje się także szeflera,
sabotek
oraz moje trzy maluszki z nasionek.
No może już nie takie maluszki, bo rosną jak na drożdżach i po raz kolejny musiałam przesadzić je do większych doniczek.
Olgierdyno, Arniko, Bianko witam Was u mnie serdecznie i również dziękuję za mile słowa
Oncidium kwitnie i wspaniale pachnie już od końca października. Kwiatów jest sporo, choć około 1/5 pączków zżółkła i opadła. Zapach najmocniejszy jest w południe, późnym wieczorem ledwie wyczuwalny. Niestety musiałam go wyeksmitować z mojego pokoju do gościnnego, bo po kilku dniach częstego przebywania razem z nim zaczęłam mieć objawy wczesnej ciąży .
Oprócz oncidium kwitną jeszcze dwa falenopsisy, a pozostałe przedłużają lub wypuszczają nowe pędy. Kolekcja wzbogaciła się dodatkowo o jednego falenopsisa kwitnącego na różowo. Niestety dość ciężko przeszedł aklimatyzację i szybko zrzucił kwiaty. Zdjęcia zdążyłam mu na szczęście zrobić, ale będą dopiero później, bo są zgrane na innym komputerze.
Z innych roślin doniczkowych zakwitły mi również grudniki
i trochę bardziej fotogeniczny łososiowo-czerwony.
Do kwitnienia szykuje się także szeflera,
sabotek
oraz moje trzy maluszki z nasionek.
No może już nie takie maluszki, bo rosną jak na drożdżach i po raz kolejny musiałam przesadzić je do większych doniczek.
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Weroniko ale pięknie zakwitły grudniki a i reszta kwiatuszków niedługo pokaże swoje piękno
- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maluszki z nasionek bardzo pięknie rosną
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna