Miejsce magiczne pełne angielskich róż :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Miejsce magiczne pełne angielskich róż :)

Post »

:wit
Mój przedogródek od późnej jesieni do wiosny, to też w większości sterczące badylki. Nie wszystkim się to podoba, włącznie ze mną :;230 . Ale tak, jak piszesz, perspektywa w tym gorszym czasie - tego letniego kwitnienia - trzyma mnie mocno w pionie. U mnie niestety nie ma tego zapachu angielek - unoszącego się wokół. Ale powstała już mała, nowa część pod same angieleczki, zatem będę mieć swoją namiastkę tego, co masz u siebie ;:173
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przeokropnie kusisz tą Sophy's Rose :twisted: . Same dobre słowa ... hmm ... będę ją u Ciebie intensywnie podglądać :shock: .
A teraz przyjedzie Lady of Shalott ... ;:65 . Chyba pójdzie do donicy przed domek, bo chcę ją mieć na oku i ... przy nosie :lol: .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Wiedziałam, wiedziałam, że nas w końcu zaskoczysz, spodziewałam się pięknie kwitnących róż, ale te widoki, które pokazałaś dosłownie powalają na kolana, normalnie aż się wierzyć nie chce, że w tak krótkim czasie można osiągnąć taki efekt. Niestety ja dość późno zakochałam się w różach, więc przyjdzie mi jeszcze troszkę poczekać na takie kwitnienie, ale lepiej późno niż wcale. Azalko jestem pełna podziwu dla bajecznie różanego ogrodu ;:108 i tych wyszukanych róż, miałam zamiar zamówić Lady of Shalott, ale jakoś ją ominęłam, gdyby nie ten brak miejsca, ale nauczyłam się mówić "nigdy nie mów nigdy" ;:306, więc kto wie ;:223
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Azalko! Jak napisała Justi - metamorfoza ogrodu niesamowita! Różany ogród w rozkwicie wygląda zjawiskowo. Jednak gliniasta ziemia służy tym kwiatom.
A jak spisuje się lilak Krasawica Moskwy?
Co zrobiłaś w przedogródku, bo nic chyba nie pisałaś o planach.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Ewka42
200p
200p
Od: 26 sty 2012, o 11:19

Post »

Azalko, wpadłam tu przypadkiem - i jestem pod wrażeniem! że też udało ci się wyciągnąć projekt różanki u samego źródła! ;:224
róże przepięknie ci rosną! muszę tu wrócić, teraz kurcze nie ma czasu na dokładną analizę wątku, bo trzeba iść kopać...ale wrócę tu! tak na szybko - mnie zachwyciła Gertrude Jekyll - jak ona ci się sprawuje? i czy z natury i wszędzie masz gliniastą glebę?
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit szkoda że umarł wątek...ale wiedza i piekne zdjecia warto poogladać...
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Popisuję się pod Agą, piękne zdjęcia i warto je pooglądac. A wątek umarła? Podejrzewam, że tak jak wiele ( hehe tez mój ) zapadł w sen zimowy:).
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jednak co gliniasta ziemia, to gliniasta. Można z różami poszaleć. U mnie piasek gorszy niż w piaskownicy i róże po 2-3 sezonach konają, mimo zaprawienia dołków, nawożenia. Dlatego ten sezon chcę przeznaczyć na rewolucje w ogrodzie i zamiana różanek na rabaty stepowe. Jednak róże ciągle będę podziwiać i po cichu wzdychać do nich zaglądając do Ciebie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”