Moje ukwiecone parapety cz. II
Re: Moje ukwiecone parapety cz. II
Piękna żółta katleja, a i falki dają swoją urodą po oczach
śliczne kwitnienia pokazujesz Ciapek - mój ulubiony - poluje na niego już dłuższy czas i dziś nadarzyła się okazja abym go kupił i co - pani powiedziała 30 zł więc sobie odpuściłem i pocieszyłem się dendr. phl Jeszcze kiedyś go upoluję, a tymczasem popodziwiam go u ciebie
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam, po krótkiej przerwie. Bardzo dziękuję wszystkim odwiedzającym mój wątek za bardzo sympatyczne wpisy.
Dzisiaj, żeby nie było, że tylko marketowe hybrydy phalaenopsisów są pokazywane na forum.
Acacalis Rhein Blue Baby i jego kolejne kwitnienie u mnie
Uploaded with ImageShack.us
Oraz malutka sieweczka p.schilleriana ze swoim cieniutkim jak nitka pędzikiem
Dzisiaj, żeby nie było, że tylko marketowe hybrydy phalaenopsisów są pokazywane na forum.
Acacalis Rhein Blue Baby i jego kolejne kwitnienie u mnie
Oraz malutka sieweczka p.schilleriana ze swoim cieniutkim jak nitka pędzikiem
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu ta sieweczka p.schilleriana jest cudowna. Takie maleństwo a jaka chęć kwitnienia.
Acacalis Rhein Blue Baby też wspaniały.
Acacalis Rhein Blue Baby też wspaniały.
Kasiu, jak miło,że znowu coś pokazujesz
Acacalis Rhein Blue Baby bardzo ładnie Ci zakwitł. Napisz proszę parę słów jak prowadzisz tę rąślinę.
Phal. schilleriana pewnie Cię zaskoczyła. Takie maleństwo i będzie kwitło Gratuluję
Acacalis Rhein Blue Baby bardzo ładnie Ci zakwitł. Napisz proszę parę słów jak prowadzisz tę rąślinę.
Phal. schilleriana pewnie Cię zaskoczyła. Takie maleństwo i będzie kwitło Gratuluję
-
- 100p
- Od: 24 paź 2011, o 13:48
Piękny ten Acacalis Rhein Blue Baby pierwszy raz na oczy go widzę a ta sieweczka schilleriana to aż oczy cieszy jak taki maluch puszcza pęda i to nie małego
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu i Tobie ładnie zakwitł Acacalis. A tak się martwiłaś czy dasz radę. Widać, że zapewniłaś mu odpowiednie warunki.
Czekam na kwiaty Phalaenopsis schilleriany. U mnie moja coś marnieje.
Czekam na kwiaty Phalaenopsis schilleriany. U mnie moja coś marnieje.
Kasiu też chętnie poczytam jak hodujesz swojego Acacalis.
Mam też takiego i jeszcze u mnie nie kwitł.
A schilleriana teraz chyba czas na nią bo moja ma też pęd kwiatowy.
Czekam na kwiatuszki u ciebie bo moje pąki są mniejsze od twoich
Mam też takiego i jeszcze u mnie nie kwitł.
A schilleriana teraz chyba czas na nią bo moja ma też pęd kwiatowy.
Czekam na kwiatuszki u ciebie bo moje pąki są mniejsze od twoich
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Kasiu,piękny kolejny rarytasik w Twojej kolekcji.Piszesz,że to kolejne kwitnienie.Widocznie gdy kwitł poprzednio,nie znałem Cię jeszcze.Widzę go pierwszy raz.Ciekawy kształt płatków,niespotykane wybarwienie.Nawet w encyklopedii podkreślają to.
Kasiu, czy ta piękność rozwinęła już kwiaty na drugim pędzie ?
(mam wielką słabość do czerwonych kwiatów )
Czy Twoja 'Schilleriana' to dwie roślinki w jednej doniczce ? Niesamowite, że tak mała roślinka postanowiła zakwitnąć
Ja mam dwie Phal. schilleriana i każda jest nieco inna. Lubię podglądać i porównywać ich rytm rozwoju.
Pierwsza też tworzy obecnie pęd
(mam wielką słabość do czerwonych kwiatów )
Czy Twoja 'Schilleriana' to dwie roślinki w jednej doniczce ? Niesamowite, że tak mała roślinka postanowiła zakwitnąć
Ja mam dwie Phal. schilleriana i każda jest nieco inna. Lubię podglądać i porównywać ich rytm rozwoju.
Pierwsza też tworzy obecnie pęd
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Wszystkim odwiedzającym mój wątek bardzo dziękuję za miłe słowa na temat moich storczyków.
Lauro, Alu mój acacalis stoi na parapecie o południowo-zachodniej wystawie, ale słońce dociera do niego dopiero w momencie jak już zaczyna zachodzić. Podlewam tak jak większość phalaenopsisów marketowych raz na 7-10 dni. Co 2-3 dni spryskuję podłoże. Rośnie w dość drobnej korze.
Asiu nie, jeszcze nie kwitnie na drugim pędzie, na razie jest w fazie tworzenia pączków, na pierwszym są jeszcze trzy pączki wiec kwitnienie jeszcze trochę u niego potrwa.
Lauro, Alu mój acacalis stoi na parapecie o południowo-zachodniej wystawie, ale słońce dociera do niego dopiero w momencie jak już zaczyna zachodzić. Podlewam tak jak większość phalaenopsisów marketowych raz na 7-10 dni. Co 2-3 dni spryskuję podłoże. Rośnie w dość drobnej korze.
Asiu nie, jeszcze nie kwitnie na drugim pędzie, na razie jest w fazie tworzenia pączków, na pierwszym są jeszcze trzy pączki wiec kwitnienie jeszcze trochę u niego potrwa.
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Kasiu Acacalis Rhein Blue Baby prześlicznie wygląda .
Gratuluję kolejnego doprowadzenia do rozkwitu .
Mam pytanko czy kolor tych kwiatów jest niebieski czy bardziej wpada w lekki fiolet bo spotykam wiele zdjęc tej rośliny i właściwie po obejrzeniu ich nie jestem w stanie dać sobie sam odpowiedzi.
Gratuluję kolejnego doprowadzenia do rozkwitu .
Mam pytanko czy kolor tych kwiatów jest niebieski czy bardziej wpada w lekki fiolet bo spotykam wiele zdjęc tej rośliny i właściwie po obejrzeniu ich nie jestem w stanie dać sobie sam odpowiedzi.