Działka prawie w Borach Tucholskich cz. III
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka prawie w Borach Tucholskich cz. III
Pięknie go uchwyciłeś Ja dodałabym tawułę szarą grefsheim.Od dwóch dni po prostu biała piana No i czytam o siewkach sasanek Czym wy je dopieszczacie(te sasanki),że nie dość,że pięknie kwitną,to jeszcze siewki produkują
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rany jaki migdałek . A ja tak się ciszyłam z tych moich 10 kwiatów ...
Proszę cię, proszę zbierz mi nasionek odrobinę z tego marmurka..
Proszę cię, proszę zbierz mi nasionek odrobinę z tego marmurka..
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Brakuje mi migdałka Powinnam dokupić, ale trochę mi żal, że tak krótko kwitnie. Kupiłam za to wiele piwonii, które kwitną o wiele dłużej
Ewamaj miała rację: pooglądałam zdjęcia i oko mi zbielało. Piękne są Twoje rośliny. Migdałek aż się pieni kwiatami. I szczególnie zachwyciła mnie ta kępa czerwonych sasanek.
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No Zbyszku dałeś czadu
- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dla mnie bomba to jednak ten żółty tulipan! Super!
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
33 stopni w cieniu na północnej ścianie masakra
Mirka tawułę mam właśnie kwitnie z wiśnią za płotem
i kolejna siewka - ciemny klejnocik o poranku
Bernadetto jak zawiąże nasionka to będziesz miała, migdałek do kwitnienia musi być cięty a właściwie to wycinany , co najmniej połowa z tych gałęzi będzie po kwitnieniu wycięta przy pniu zostawię kilka młodych i prostych( bez rozgałęzień) , reszta szybko urośnie - najlepiej kwitną proste młode badylki
Ewo dla mnie migdałek ma dodatkową wartość (wspomnieniową ) a piwonie zawsze można posadzić pod nim
Lineta dzięki za słowa otuchy w moich zmaganiach z naturą -staram się tylko nie popsuć
Jurek oprócz tego co napisałem powyżej to mam jeszcze siłę nadrzędną która dyskretnie czuwa nad rozwojem sytuacji
Igiełko dlatego jako jedyny został zakupiony, pod wieczór jak się zamyka też wygląda ciekawie
wiąz wystartował listeczkami, buk Purpurea Pendula może nadrobi zeszłoroczne straty
a księżna Daisy igiełkami , z tyłu Laurin i świerk kaukaski - pączki dopiero mu puchną - też będzie złociście
Mirka tawułę mam właśnie kwitnie z wiśnią za płotem
i kolejna siewka - ciemny klejnocik o poranku
Bernadetto jak zawiąże nasionka to będziesz miała, migdałek do kwitnienia musi być cięty a właściwie to wycinany , co najmniej połowa z tych gałęzi będzie po kwitnieniu wycięta przy pniu zostawię kilka młodych i prostych( bez rozgałęzień) , reszta szybko urośnie - najlepiej kwitną proste młode badylki
Ewo dla mnie migdałek ma dodatkową wartość (wspomnieniową ) a piwonie zawsze można posadzić pod nim
Lineta dzięki za słowa otuchy w moich zmaganiach z naturą -staram się tylko nie popsuć
Jurek oprócz tego co napisałem powyżej to mam jeszcze siłę nadrzędną która dyskretnie czuwa nad rozwojem sytuacji
Igiełko dlatego jako jedyny został zakupiony, pod wieczór jak się zamyka też wygląda ciekawie
wiąz wystartował listeczkami, buk Purpurea Pendula może nadrobi zeszłoroczne straty
a księżna Daisy igiełkami , z tyłu Laurin i świerk kaukaski - pączki dopiero mu puchną - też będzie złociście
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Zbyszku śliczna ta ciemna sasanka .
U Ciebie też tak gotują się roślinki ?
U Ciebie też tak gotują się roślinki ?
- ZbigniewG
Genia gotują się razem ze mną, całe szczęście że na niektóre pada cień z domu lub płotu ale żurawki po przycięciu hortensji i klonu mają patelnię
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
Witam - upsss... chyba się troszeczkę spóźniłam do nowego wątku ... chyba gdzieś mi się zapodział
Pozdrawiam Jola
Pozdrawiam Jola
- ewamaj66
Pilnujesz nasion sasanki?
Upał to mój ulubiony rodzaj pogody Ogród mam w mokrym miejscu, więc jeszcze przez jakiś czas nie będę narzekać na suszę. Glina długo trzyma.
Kupiłam sobie dwie hortensje. Cena taka, że żal było nie kupić-M w to uwierzył (Jedna 13, druga 20 zł)
Upał to mój ulubiony rodzaj pogody Ogród mam w mokrym miejscu, więc jeszcze przez jakiś czas nie będę narzekać na suszę. Glina długo trzyma.
Kupiłam sobie dwie hortensje. Cena taka, że żal było nie kupić-M w to uwierzył (Jedna 13, druga 20 zł)
- ZbigniewG
- ewamaj66
Wiśnia Nie mam jeszcze żadnej, ale liczę na to, że jakaś wpadnie mi w ręce.
Na razie walczę w warzywniku Póki co-z ciężką, mokrą ziemią, którą długo się kopie. Normalnie w ciągu dnia dawało się przekopać cały warzywnik, teraz ledwie ćwierć
Na razie walczę w warzywniku Póki co-z ciężką, mokrą ziemią, którą długo się kopie. Normalnie w ciągu dnia dawało się przekopać cały warzywnik, teraz ledwie ćwierć