Nieśmiało, skromnie, balkonowo...
Re: Nieśmiało, skromnie, balkonowo...
A pfuj pfuj, jaka tam jesień, co też Ty mówisz! Przecież dopiero co zaczęło się lato, cały czas było zimno! Teraz ma być ciepło, cieplutko, i to długo, bardzo długo. Roślinki jak najbardziej warto jeszcze nabyć, jeśli tylko masz gdzie.
A te gąsienice to co to jest konkretnie? Może zrobisz zdjęcie robalom, to będzie coś wiadomo? Na niektóre znich działąją wyciągi z różnych ziół. Tylko trzeba by wiedzieć co to jest. Ja bym spróbowała na początek rozgnieść kilka papierosów, zrobić mocny napar z tytoniu i tym spryskać rośliny i robactwo. Tylko co na to królik, to już nie wiem.
A te gąsienice to co to jest konkretnie? Może zrobisz zdjęcie robalom, to będzie coś wiadomo? Na niektóre znich działąją wyciągi z różnych ziół. Tylko trzeba by wiedzieć co to jest. Ja bym spróbowała na początek rozgnieść kilka papierosów, zrobić mocny napar z tytoniu i tym spryskać rośliny i robactwo. Tylko co na to królik, to już nie wiem.
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja ciągle jeszcze przed urlopem, ale też się już zastanawiam, co zastanę kiedy wrócę. W zeszłym roku.... szkoda mówić...
Hejka
zdjęć kilka z sezonu w pełni
pelargonie, które doceniłam dopiero w tym roku choć na balkonie były zawsze. W przyszłym roku stawiam jednak na pelaśki i goździki
pelargonia zwisająca, dokupiona w markecie w strasznym stanie, ale jak to pelargonia staje na "nogi" ma wypełnić braki powstałe po urlopie
surfinia million bells, która również musiała zastąpić braki po urlopie. Surfinie mam po raz pierwszy i to przez przypadek, po prostu nie było w Obi żadnej innej zwisającej sadzonki Posadzona w miejscu niebieskiej lobelii, która nie wytrzymała mojej nieobecności.
goździkowo
majeranek, lawenda i wierzba Hakuro Nishiki
majeranek z lawendą w tle
i sama lawenda...co tu dużo mówić
Na koniec trochę mniej przyjemnie, oto dziadostwo, które pożera mi roślinność...wczoraj znalazłam 4 takie kokony
jak się tego pozbyć?
zdjęć kilka z sezonu w pełni
pelargonie, które doceniłam dopiero w tym roku choć na balkonie były zawsze. W przyszłym roku stawiam jednak na pelaśki i goździki
pelargonia zwisająca, dokupiona w markecie w strasznym stanie, ale jak to pelargonia staje na "nogi" ma wypełnić braki powstałe po urlopie
surfinia million bells, która również musiała zastąpić braki po urlopie. Surfinie mam po raz pierwszy i to przez przypadek, po prostu nie było w Obi żadnej innej zwisającej sadzonki Posadzona w miejscu niebieskiej lobelii, która nie wytrzymała mojej nieobecności.
goździkowo
majeranek, lawenda i wierzba Hakuro Nishiki
majeranek z lawendą w tle
i sama lawenda...co tu dużo mówić
Na koniec trochę mniej przyjemnie, oto dziadostwo, które pożera mi roślinność...wczoraj znalazłam 4 takie kokony
jak się tego pozbyć?
Nieśmiało, skromnie, balkonowo... Zapraszam!
Pozdrawiam Alicja
Pozdrawiam Alicja
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No widzisz, pelaski potrafią oczarować i do tego to żelazne roślinki
Fuj, ale robale koniecznie muszę przejrzeć moje kwiatki bo dużo osób na forum pisze że ma gąsienice na balkonowych
Fuj, ale robale koniecznie muszę przejrzeć moje kwiatki bo dużo osób na forum pisze że ma gąsienice na balkonowych
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
- Amara
- 1000p
- Od: 13 maja 2013, o 19:07
Jestem z rewizytą
Balkonik superaśny i zazdroszcze takiej donicyyyyyyyyyyy
Pelaśki masz śliczne i goździki również
no i polecam surfinie są "nie do zdarcia"
a gąsienice to w tym roku obrodziły
bo ja tez z nimi walcze
Balkonik superaśny i zazdroszcze takiej donicyyyyyyyyyyy
Pelaśki masz śliczne i goździki również
no i polecam surfinie są "nie do zdarcia"
a gąsienice to w tym roku obrodziły
bo ja tez z nimi walcze
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To i ja się przyłączam do walczących z robalami Paskudztwa
A balkonik masz piękny
A balkonik masz piękny
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Moje wątki
Alenka a w jaki sposób z nimi walczysz? Ja kupiłam Sumi - Alpha 050 EC z Targetu i nawet już w niedziele zrobiłam oprysk, ale wczoraj też jedną znalazłam żywą na ziemi więc nie wiem czy coś poskutkuje Chyba, że namieszałam za mało środka. No zobaczymy, najwyżej raz jeszcze opryskam.
Pozdrawiam Alicja
Pozdrawiam Alicja
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie miałam nic na takie robale, więc opryskałam Decisem i padły..Widocznie je podtruło
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Moje wątki
Moje wątki
- Amara
- 1000p
A ja wybieram pensetą i pomaga najlepiej
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No widzisz, jednak udało Ci się zastąpić z powodzeniem utracone rośliny
welkam chcieć to móc
Dziewczyny marzy mi się hortensja i takie moje pytanie - czy jakaś da radę na moim południowym balkonie (ogrodowa, bukietowa, dębolistna)?
Dziewczyny marzy mi się hortensja i takie moje pytanie - czy jakaś da radę na moim południowym balkonie (ogrodowa, bukietowa, dębolistna)?
Pozdrawiam Alicja
Pozdrawiam Alicja
- Amara
- 1000p
mo też się marzy i w dodatku dzisiaj taką widziałam i chyba jutro się pokusze na nią ......hugomir_a pisze:welkam chcieć to móc
j amam słoneczny balkon więc zapewne dużoooooo wody będe potrzebować
dwie nowości
papryczka ozdobna, ale jadalna
astry - czy ktoś potrafi zidentyfikować gatunek/odmianę? Na doniczce tylko napisane aster crown ale jak wpisuję tą nazwę w google to wyskakuje opis kilku różnych odmian. Nie wiem przez to kiedy np. kwitnie i jakie warunki mu zapewnić
Pozdrawiam Alicja
Pozdrawiam Alicja