Wiosna w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie

Post »

Marysiu, aż Ci zazdroszczę tych prac ogrodowych - cięcia, rżnięcia .... U mnie wiśnia czeka na wykarczowanie, maliny pod nią już ruszyły, a M. do 1 maja w sanatorium ;:223 chyba wezmę szpadel i sama powalczę z ta nieszczęsną wiśnią.
Liliowce są piękne ;:108 mam kilka od Emila, ale niestety nie mam tyle miejsca co Ty, żeby myśleć o kolejnych odmianach ;:185
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko tak naprawdę to pierwszy raz biorę się za drzewa, bo wcześniej to było udawanie. Zrobiłam sobie kurhanik pod uprawy dziewczyny radzą rozszerzyć ale na razie nie mogę, bo z jednej strony przejście, a z drugiej grządka gdzie rośnie arcydzięgiel i mam nadzieję, że wyjdą ubiegłoroczne karczochy :lol: Grządkę pokazałam na wyspie :roll:
Dorotko moje modrzewie są odziedziczone i żałuję że od razu nie obcięłam czubków miałabym prostszą sprawę, a tak to muszą to robić fachowcy i chcę, żeby obcięli o 1/3.
Pat bo modrzewie są piękne, trzeba jednak pamiętać o igłach (śmiecą) i panować nad nimi !
Sylwio będziesz wykopywać wiśnię :shock: to chyba jest niewielka? Jak M wróci z sanatorium to będzie jak nowy!
A liliowce podzielimy moje jak podrosną, bo sadzonki są bardzo ładne, a w międzyczasie zrobisz sobie miejsce ;:173
Nie wiem co z Ewą w ale mam dla niej wiadomość, że nasze Józefki chyba rosną, oto jedna z moich :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu kochana mnie też cosik takiego wyszło ale nie skojarzyłam, że to moga być nasze Józefki :) wylazło mi obok wiele innych kłów ale do czasu pokazania kwiatka nie wiem co to będzie :oops: Mój-Twój bordowy ciemiernik przetrwał zimę i kwitnie ;:215 i jeszcze taki suchy drobniusieńki krzaczek jak koperek zaczyna wypuszczać zielone-ale nie wiem... czym mnie obdarowałaś?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuniu ja mam je w koszyczku metalowym i wiem, że to na pewno one :lol: Chyba dawałam Ci krzewuszkę ta o ciemniejszym listkach ale nie jest koperkowa. Poczekajmy jak wyrosną listeczki, a pamiętasz dałaś mi takie gałązki chyba irgi? wsadziłam w tunelu i dwie z nich mają zielone ;:138 martwię się trochę o sadźca, bo tam gdzie go posadziłam jest trochę mokro :?
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Marysiu nie o krzewuszce piszę , dałas mi taki krzaczek z cieniusieńkimi, koperkowymi gałązeczkami wysoki na pół metra i chudziutki :wink: Dwie Twoje krzewuszki stoją w miejscu jeszcze a o sadżca sie nie martw bo rosnie go dostatek w tym lesie :D i rósł też raczej w wilgotnym miejscu . Muszę ustrzelic zdjęcie jutro idę na działke to pokażę o jaką roslinkę mi idzie ;:196 Fajnie, że irga sie przyjęła :) Mnie jakos nie udaje się ukorzeniać gałązek.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Marysiu, o sadźca się nie martw. On lubi mokro.
W Pruszczu rośnie na samym brzegu Raduni i świetnie się miewa.

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Jak fajnie zabarykadowana roślina ;:oj miłego i owocnego weekendy życzę :wit
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu zrób zdjęcie, bo mam kompletne zaćmienie ;:196 no i dzięki takim autorytetom sadźcowym jak Ty i Jagusia sie nie marwie Obrazek

Ewuniu Rewi to przed mysiorami ;:302 Pięknego weekendu! ;:138
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu - na kuchennej wyspie napisałaś:
"....... Muszę wkleić tutaj mój grobek czy grządkę kopiec jak przyjdzie Agnieszka Stokrotka na kawkę rano to chciałabym, żeby powiedziała czy coś takiego może być..."
Jak to przeczytałam to umarłam ze śmiechu. W zeszłym roku zrobiłam sobie pierwszy kopiec o długości około 2 metrów, przyszła moja koleżanka, popatrzyła i pyta:" A cóż to za mogiłka pod płotem?"
A ja jej na to : "Wiesz znaleźliśmy topielca nad jeziorem i pomyślałam - co się ma marnować. Przynieśliśmy na działkę, przysypaliśmy glebą. Teraz warzywka posieję a topielec niech użyźni ziemi szmat" :wink:
Sorry - ja wiem że to trochę makabryczne - jak chcesz to usunę tego posta, ale nie mogłam się powstrzymać :oops:
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu jak tam prace ogrodowe, zapory zrobione :?: u mnie dzisiaj deszczyk cały dzień i z prac nici ale i odpoczynek potrzebny :heja
maryś a te koperkowe listki to nie bylica bo u mnie też się przyjęła ;:108 a irgi jakiej potrzebujesz :?:
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko teraz ja się obśmiałam - nie usuwaj- to przecież ogrodowy ;:306
Myślę, że dwa rządki wysieję tylko nie wiem jeszcze co :lol:
Marysiu właśnie się przyjęła irga od Ewy, poza tym posiałam nasiona i też kiełkują. Masz rację to może być ta bylica Boże Drzewko. U mnie niestety ochłodzenie i dobrze byłoby, żeby troszkę popadało :uszy
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marysiu pytałaś o swoje kokorycze. Na zdjęciach 1, 2, 6 to kokorycz pusta, a na 3 kokorycz lakolistna.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lidziu witam Cię i dziękuję, czy K. pusta to były te orzeszki? a czy jeszcze zerkniesz czy to miłek wychodzi na 13 str.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”