Wiosna w wiejskim ogrodzie
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2012, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie
Marysiu, aż Ci zazdroszczę tych prac ogrodowych - cięcia, rżnięcia .... U mnie wiśnia czeka na wykarczowanie, maliny pod nią już ruszyły, a M. do 1 maja w sanatorium chyba wezmę szpadel i sama powalczę z ta nieszczęsną wiśnią.
Liliowce są piękne mam kilka od Emila, ale niestety nie mam tyle miejsca co Ty, żeby myśleć o kolejnych odmianach
Liliowce są piękne mam kilka od Emila, ale niestety nie mam tyle miejsca co Ty, żeby myśleć o kolejnych odmianach
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agnieszko tak naprawdę to pierwszy raz biorę się za drzewa, bo wcześniej to było udawanie. Zrobiłam sobie kurhanik pod uprawy dziewczyny radzą rozszerzyć ale na razie nie mogę, bo z jednej strony przejście, a z drugiej grządka gdzie rośnie arcydzięgiel i mam nadzieję, że wyjdą ubiegłoroczne karczochy Grządkę pokazałam na wyspie
Dorotko moje modrzewie są odziedziczone i żałuję że od razu nie obcięłam czubków miałabym prostszą sprawę, a tak to muszą to robić fachowcy i chcę, żeby obcięli o 1/3.
Pat bo modrzewie są piękne, trzeba jednak pamiętać o igłach (śmiecą) i panować nad nimi !
Sylwio będziesz wykopywać wiśnię to chyba jest niewielka? Jak M wróci z sanatorium to będzie jak nowy!
A liliowce podzielimy moje jak podrosną, bo sadzonki są bardzo ładne, a w międzyczasie zrobisz sobie miejsce
Nie wiem co z Ewą w ale mam dla niej wiadomość, że nasze Józefki chyba rosną, oto jedna z moich
Dorotko moje modrzewie są odziedziczone i żałuję że od razu nie obcięłam czubków miałabym prostszą sprawę, a tak to muszą to robić fachowcy i chcę, żeby obcięli o 1/3.
Pat bo modrzewie są piękne, trzeba jednak pamiętać o igłach (śmiecą) i panować nad nimi !
Sylwio będziesz wykopywać wiśnię to chyba jest niewielka? Jak M wróci z sanatorium to będzie jak nowy!
A liliowce podzielimy moje jak podrosną, bo sadzonki są bardzo ładne, a w międzyczasie zrobisz sobie miejsce
Nie wiem co z Ewą w ale mam dla niej wiadomość, że nasze Józefki chyba rosną, oto jedna z moich
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu kochana mnie też cosik takiego wyszło ale nie skojarzyłam, że to moga być nasze Józefki wylazło mi obok wiele innych kłów ale do czasu pokazania kwiatka nie wiem co to będzie Mój-Twój bordowy ciemiernik przetrwał zimę i kwitnie i jeszcze taki suchy drobniusieńki krzaczek jak koperek zaczyna wypuszczać zielone-ale nie wiem... czym mnie obdarowałaś?
- Maska
- Kontakt:
Ewuniu ja mam je w koszyczku metalowym i wiem, że to na pewno one Chyba dawałam Ci krzewuszkę ta o ciemniejszym listkach ale nie jest koperkowa. Poczekajmy jak wyrosną listeczki, a pamiętasz dałaś mi takie gałązki chyba irgi? wsadziłam w tunelu i dwie z nich mają zielone martwię się trochę o sadźca, bo tam gdzie go posadziłam jest trochę mokro
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Marysiu nie o krzewuszce piszę , dałas mi taki krzaczek z cieniusieńkimi, koperkowymi gałązeczkami wysoki na pół metra i chudziutki Dwie Twoje krzewuszki stoją w miejscu jeszcze a o sadżca sie nie martw bo rosnie go dostatek w tym lesie i rósł też raczej w wilgotnym miejscu . Muszę ustrzelic zdjęcie jutro idę na działke to pokażę o jaką roslinkę mi idzie Fajnie, że irga sie przyjęła Mnie jakos nie udaje się ukorzeniać gałązek.
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Marysiu, o sadźca się nie martw. On lubi mokro.
W Pruszczu rośnie na samym brzegu Raduni i świetnie się miewa.
Jagoda
W Pruszczu rośnie na samym brzegu Raduni i świetnie się miewa.
Jagoda
- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Jak fajnie zabarykadowana roślina miłego i owocnego weekendy życzę
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- Maska
- Kontakt:
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu - na kuchennej wyspie napisałaś:
"....... Muszę wkleić tutaj mój grobek czy grządkę kopiec jak przyjdzie Agnieszka Stokrotka na kawkę rano to chciałabym, żeby powiedziała czy coś takiego może być..."
Jak to przeczytałam to umarłam ze śmiechu. W zeszłym roku zrobiłam sobie pierwszy kopiec o długości około 2 metrów, przyszła moja koleżanka, popatrzyła i pyta:" A cóż to za mogiłka pod płotem?"
A ja jej na to : "Wiesz znaleźliśmy topielca nad jeziorem i pomyślałam - co się ma marnować. Przynieśliśmy na działkę, przysypaliśmy glebą. Teraz warzywka posieję a topielec niech użyźni ziemi szmat"
Sorry - ja wiem że to trochę makabryczne - jak chcesz to usunę tego posta, ale nie mogłam się powstrzymać
"....... Muszę wkleić tutaj mój grobek czy grządkę kopiec jak przyjdzie Agnieszka Stokrotka na kawkę rano to chciałabym, żeby powiedziała czy coś takiego może być..."
Jak to przeczytałam to umarłam ze śmiechu. W zeszłym roku zrobiłam sobie pierwszy kopiec o długości około 2 metrów, przyszła moja koleżanka, popatrzyła i pyta:" A cóż to za mogiłka pod płotem?"
A ja jej na to : "Wiesz znaleźliśmy topielca nad jeziorem i pomyślałam - co się ma marnować. Przynieśliśmy na działkę, przysypaliśmy glebą. Teraz warzywka posieję a topielec niech użyźni ziemi szmat"
Sorry - ja wiem że to trochę makabryczne - jak chcesz to usunę tego posta, ale nie mogłam się powstrzymać
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu jak tam prace ogrodowe, zapory zrobione u mnie dzisiaj deszczyk cały dzień i z prac nici ale i odpoczynek potrzebny
maryś a te koperkowe listki to nie bylica bo u mnie też się przyjęła a irgi jakiej potrzebujesz
maryś a te koperkowe listki to nie bylica bo u mnie też się przyjęła a irgi jakiej potrzebujesz
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Maska
- Kontakt:
Agnieszko teraz ja się obśmiałam - nie usuwaj- to przecież ogrodowy
Myślę, że dwa rządki wysieję tylko nie wiem jeszcze co
Marysiu właśnie się przyjęła irga od Ewy, poza tym posiałam nasiona i też kiełkują. Masz rację to może być ta bylica Boże Drzewko. U mnie niestety ochłodzenie i dobrze byłoby, żeby troszkę popadało
Myślę, że dwa rządki wysieję tylko nie wiem jeszcze co
Marysiu właśnie się przyjęła irga od Ewy, poza tym posiałam nasiona i też kiełkują. Masz rację to może być ta bylica Boże Drzewko. U mnie niestety ochłodzenie i dobrze byłoby, żeby troszkę popadało
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu pytałaś o swoje kokorycze. Na zdjęciach 1, 2, 6 to kokorycz pusta, a na 3 kokorycz lakolistna.
- Maska
- Kontakt:
Lidziu witam Cię i dziękuję, czy K. pusta to były te orzeszki? a czy jeszcze zerkniesz czy to miłek wychodzi na 13 str.