Kaktusy, czyli same plusy - Liczi123
- nolina
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kaktusy, czyli same plusy - Liczi123
Pigułka super takie to mogę przyjmować
Mnóstwo kwiecia
Jeszcze poproszę o następna
Mnóstwo kwiecia
Jeszcze poproszę o następna
- mrooofka
- 1000p
- Od: 4 paź 2014, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
dokładnie to samo miałam napisać.... takie pigułki to be limitunolina pisze:Pigułka super takie to mogę przyjmować
Dzięki wszystkim za miłe słowa, aż chce się wstawiać kolejne zdjęcia Ale najpierw... no właśnie. Trzeba mieć te zdjęcia Kwiatów nowych zero, ostatnie podlanie robiła moja rodzicielka i z relacji wiem że chyba trochę im wody poskąpiła. Wczoraj już dostały normalną dawkę, to może coś się będzie działo. Póki co wyhaczyłem 3 pąki na notku z ostatniego zdjęcia w poprzednim poście i co najmniej jeden na E. subdenudata
Żeby nie było że sam tekst, a zdjęć zero to załączam parę , które były robione telefonem w stylu "nie mam czasu żeby wrócić się do domu po aparat, a wieczorem kwiatu już nie będzie", stąd słabsza jakość
A ta Lobivia siedzi w doniczce 4cm. Nie spodziewałem się kwiatu, byłem bardzo szczęśliwy
A już niedługo... pierwsze od jakiś 15 miesięcy nowości
Żeby nie było że sam tekst, a zdjęć zero to załączam parę , które były robione telefonem w stylu "nie mam czasu żeby wrócić się do domu po aparat, a wieczorem kwiatu już nie będzie", stąd słabsza jakość
A ta Lobivia siedzi w doniczce 4cm. Nie spodziewałem się kwiatu, byłem bardzo szczęśliwy
A już niedługo... pierwsze od jakiś 15 miesięcy nowości
- emerald
- Od: 29 lut 2012, o 13:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lobivia miniaturka zapewne. Śliczny herbaciany kolor kwiatka
Pozdrawiam, Zuza
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Wstawiaj ,wstawiaj jak widać masz co wstawiać
Pięknie kwitną .Bardzo zauroczyła mnie ta różowa Rebutia sp ,jest śliczna i biały Chamaczek
Pięknie kwitną .Bardzo zauroczyła mnie ta różowa Rebutia sp ,jest śliczna i biały Chamaczek
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Ładne, nieduże ale tak... subtelnie kwitnące roślinki.
Chętnie zobaczymy nowości, to temat zawsze interesujący.
Chętnie zobaczymy nowości, to temat zawsze interesujący.
Po tym, ile ona pochwał na Forum zbiera wiem, że to była dobra decyzja by wrócić się do kwiaciarni i ją kupićnolina pisze: Bardzo zauroczyła mnie ta różowa Rebutia sp ,jest śliczna
Hmmm... ciekawe czemuhen_s pisze: Chętnie zobaczymy nowości, to temat zawsze interesujący.
No więc, nowości część I - od Henryka
Sulcorebutia sp. duża...
I mała
Echinopsis hybrid Scheherezade
E. hybr. Goldelfe x Herz Dame (Literówka na etykiecie )
E. hybr. Sterntaler
E. hybr. Fidelia
E. hybr. Maria
Th. Apricot Glow x Th. Flying Saucer
Mała zbioróweczka... (Jeszcze nowością jest Mediolobivia pygmaea v. diersiana WR631, która już jest w trakcie ukorzeniania)
I na koniec drobne porównanie:
Echinocereus viridiflorus w maju 2014
I teraz - stara, zniszczona tkanka się degeneruje i zdrowa stanowi już z 2/3 powierzchni
(Edit. drobne poprawianie nazw )
- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Echinocereus wyraźnie wydobrzał .One stoją w szklarni czy tunelu ?
- hen_s
Nowości obiecujące - nie tylko tak piszę dlatego, że one ode mnie...
Trzymam kciuki aby dobrze rosły i szybko zakwitły! A warto czekać wiedząc jak piękne kwiaty mają...
Trzymam kciuki aby dobrze rosły i szybko zakwitły! A warto czekać wiedząc jak piękne kwiaty mają...
W tunelu, przy tylnych drzwiach, które są otwierane w cieplejsze dni i wtedy mają trochę przewiewu (gdzieś czytałem, że kaktusy go lubią). Trzymam je tak drugi sezon i na razie nie zauwazylem żadnych większych problemów. Natomiast zimą większość idzie do nieogrzewanego garażu, a te, które potrzebują ciut wyższej temperatury (Notocactus, Parodia) - do ogrzewanej piwnicyejacek pisze:One stoją w szklarni czy tunelu ?
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
Kibicuję trichocereusowi bo może wyjść z niego klon o na prawdę dużym kwiecie jak to przystało na krzyżówki z 'Flying Saucer' Popraw sobie tylko literówki w dwóch nazwach 'Sterntaler' i 'Goldelfe x Herz Dame'.
- hen_s
Na etykietach jest dobrze napisane a jedynie opis nad fotką nieprawidłowy, dlatego nie prostowałem.
hen_s pisze:Na etykietach jest dobrze napisane a jedynie opis nad fotką nieprawidłowy, dlatego nie prostowałem.
Nazwy poprawione, dzięki. Na ogólnej liście były literówki i nie zweryfikowałemArtur89 pisze:Kibicuję trichocereusowi bo może wyjść z niego klon o na prawdę dużym kwiecie jak to przystało na krzyżówki z 'Flying Saucer' Popraw sobie tylko literówki w dwóch nazwach 'Sterntaler' i 'Goldelfe x Herz Dame'.