Roślinny pokój
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Roślinny pokój
Wiem, że w dobrym znaczeniu
No, miała być medycyna, ale w Krakowie wymagali wtedy jeszcze fizyki nie przeskoczyłabym tego problemu
No, miała być medycyna, ale w Krakowie wymagali wtedy jeszcze fizyki nie przeskoczyłabym tego problemu
- crazydaisy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Hmm... Mam jakies 50 pare sztuk, ale gdzies czytalam ze ktos ma ponad 100.Brendii pisze: Padne.... To juaki limit przyjmujemy? Ja mam juz 4... Tylko jakis realny limit, zeby wszyscy byli w stanie nadrobic
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Brendii
- 500p
- Od: 22 wrz 2013, o 19:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oh prosze.... mowie o limicie minimum, zeby sie nie wstydzic Myslalam ze moze 10 - 15 sztuk....
- crazydaisy
Aaa... Minimum! No, to moze byc z 10, zeby sie nie czuly samotne.
Kinga
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karti proszę o powrót do tematu wątku.
Luźne tematy zakładamy tutaj-zapraszam.
Luźne tematy zakładamy tutaj-zapraszam.
- Karti
- 200p
- Od: 31 maja 2013, o 14:31
Fraszko a ja mam fizykę na poziomie rozszerzonym (profil mat-fiz-inf) Ale zawsze chciałam iść na prawo może jeszcze zmienię szybko rozszerzenia
crazydaisy pozwolisz, że na wiosnę ładnie się do ciebie uśmiechnę?
Brendii też uważam, że 10 to będzie takie dobre minimum
Wracając do tematu:
Co myślicie o nawożeniu roślin fusami/popiołem z papierosów?
crazydaisy pozwolisz, że na wiosnę ładnie się do ciebie uśmiechnę?
Brendii też uważam, że 10 to będzie takie dobre minimum
Wracając do tematu:
Co myślicie o nawożeniu roślin fusami/popiołem z papierosów?
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Ou, to niezły masz profil ja bym nie dała rady
Co do fusów - zdania są różne: ja nawoziłam fusami z kawy i rośliny rosły a mojemu koledze, przy tej samej metodzie - padły.
Popiół użyźnia glebę, ale w papierosach jest mnóstwo szkodliwych związków, więc może lepiej nie próbować.
Co do fusów - zdania są różne: ja nawoziłam fusami z kawy i rośliny rosły a mojemu koledze, przy tej samej metodzie - padły.
Popiół użyźnia glebę, ale w papierosach jest mnóstwo szkodliwych związków, więc może lepiej nie próbować.
- Karti
- 200p
Ja też nie daję rady xD z matmy to idzie tak: dostaję 1 i idę na poprawę
z fizyki już dwa sprawdziany mnie ominęły raz bo mała była chora i się poświęciłam do pilnowania jej(no z resztą kto inny by ją popilnował? xD) drugi raz: w ten dzień co wywróciłam się i akuku zrobiłam z stopką
Ale mój nauczyciel fizyki jest bardzo cierpliwy także muszę w tym tygodniu napisać dwa sprawdziany i mu czekoladę jakąś dobrą kupić
Fraszko a popiół z pieca? ;)
z fizyki już dwa sprawdziany mnie ominęły raz bo mała była chora i się poświęciłam do pilnowania jej(no z resztą kto inny by ją popilnował? xD) drugi raz: w ten dzień co wywróciłam się i akuku zrobiłam z stopką
Ale mój nauczyciel fizyki jest bardzo cierpliwy także muszę w tym tygodniu napisać dwa sprawdziany i mu czekoladę jakąś dobrą kupić
Fraszko a popiół z pieca? ;)
- crazydaisy
Karti, nie ma problemu, tylko o co i zauwaz ze to kwestia export-import.
Uzywam fusow z kawy, dla roslin ktore lubia kwasna ziemie. Im bardziej kwasna, tym spokojniej i wiecej. Fuksjom dawalam po troche, ladniej sie wybarwialy. Borowce podrzucam cala reszte. Fusy kawy dodane do kompostu, przyspieszaja jego rozkladanie. To wiem. Papierosami bym nie probowala, z reszta nie pale, wiec nie mam odpadkow tego typu.
Uzywam fusow z kawy, dla roslin ktore lubia kwasna ziemie. Im bardziej kwasna, tym spokojniej i wiecej. Fuksjom dawalam po troche, ladniej sie wybarwialy. Borowce podrzucam cala reszte. Fusy kawy dodane do kompostu, przyspieszaja jego rozkladanie. To wiem. Papierosami bym nie probowala, z reszta nie pale, wiec nie mam odpadkow tego typu.
Kinga
- hanka101
- Od: 31 mar 2013, o 09:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja popiołu z papierosów używam do walki z robactwem na roślinkach, które sezon wiosna-lato-wczesna jesień są na dworze i sobie chwalę
- Karti
- 200p
crazydaisy pytanie o papierosowy popiół było rzucone raczej dodatkowo bo też bym nie miała skąd popiołku dostawać chyba, że po sąsiadach bym latała
A no zauważyłam, że w Polsce nie mieszkasz ;) Ale jeśli nie znajdę u polskich forumowiczek czegoś a u ciebie byłoby to cóż zrobić?
Na razie przez zimę zbieram fundusze na wielkie zakupy wiosenne i letnie kilka przysłowiowych groszy mam już zachomikowane ale nie chcę sobie przypominać gdzie schowałam, żeby ich nie wydać
hanka101 moja mama jak paliła jeszcze to też używała popiołu z papierosów przeciwko robactwu i nie pamiętam byśmy jakąś zarazę kiedykolwiek w domu mieli
A jak to jest z liśćmi herbaty? zakwaszają ziemię? Pomagają coś?(ktoś na forum w temacie o cytrusach pisał, że nawozi od czasu do czasu swoje cytryny fusami herbaty) ale interesuje mnie wpływ liści na inne roślinki.
A no zauważyłam, że w Polsce nie mieszkasz ;) Ale jeśli nie znajdę u polskich forumowiczek czegoś a u ciebie byłoby to cóż zrobić?
Na razie przez zimę zbieram fundusze na wielkie zakupy wiosenne i letnie kilka przysłowiowych groszy mam już zachomikowane ale nie chcę sobie przypominać gdzie schowałam, żeby ich nie wydać
hanka101 moja mama jak paliła jeszcze to też używała popiołu z papierosów przeciwko robactwu i nie pamiętam byśmy jakąś zarazę kiedykolwiek w domu mieli
A jak to jest z liśćmi herbaty? zakwaszają ziemię? Pomagają coś?(ktoś na forum w temacie o cytrusach pisał, że nawozi od czasu do czasu swoje cytryny fusami herbaty) ale interesuje mnie wpływ liści na inne roślinki.
- madusia
- 1000p
- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt:
Ja słyszałam że popiołek z papierosów jest na mszyce